به گزارش روز جمعه ایرنا از مسکو، ماریا زاخارووا در نشست خبری هفتگی اظهار داشت: عرصه اطلاعاتی در سطح بینالمللی از اظهارات غیرقابل قبول مقامهای آمریکایی و سایر کشورهای غربی و نیز برخی از سازمانهای بینالمللی مدعی دیدهبان حقوق بشر پر شده است که گویا در روسیه موارد نقض حقوق بشر رخ داده و حقوق شهروندان روسیه برای آزادی بیان و اجتماعات نقض شده است.
وی خاطرنشان کرد که در گذشته بطور مفصل در مورد قوانین و معیارهایی که در روسیه برای برگزاری اجتماعات عمومی از ان پیروی می شود توضیح داده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که جریان غالب رسانهای در غرب اینطور میخواهد وانمود کند که افرادی که در اجتماعات غیرقانونی در روسیه شرکت کردهاند رهبران اپوزیسیون روسیه هستند اما این افراد در واقع عوامل نفوذ خارجی هستند.
زاخارووا گفت: ازجمله اشخاصی که در این مورد صحبت کردند، وزیر امور خارجه آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور، سخنگوی سازمان حقوق بشر و نمایندگان دهها سازمان اجتماعی و رسانه های غربی بود که بسیاری از آنها با بودجه وزارت خارجه آمریکا یا سایر ساختارهای زیر مجموعه آن فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: بدیهی است که توطئه بزرگی که علیه روسیه به اجرا در می آید هدف بی ثبات کردن اوضاع این کشور را دنبال میکند اما این تلاش ها محکوم به شکست است و معتقدم که شرکای غربی به این واقعیت پی بردهاند و به همین دلیل آنها عصبانیتر میشوند.
تظاهرات در روسیه روزهای ۲۳ و ۳۱ ماه ژانویه ( چهارم و دوازدهم بهمن ) و دوم فوریه ( ۱۴ بهمن ) در اعتراض به دستگیری و حکم حبس الکسی ناوالنی فعال سیاسی مخالف دولت در مسکو و چندین شهر این کشور برگزار و ماموران امنیتی با توجه به غیرقانونی بودن این اعتراضات شمار زیادی از افراد شرکت کننده را دستگیر کردند.
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان پوتین و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ میلادی روسیه بود که به دلیل محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
اهداف سودجویانه غرب در تحریم روسیه
زاخارووا در ادامه نشست خبری گفت که پس از سفر جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به مسکو ، ایده تحمیلی تحریم روسیه به بهانه نقض حقوق بشر در این کشور مطرح شد.
وی ادامه داد: این درحالی است که پیش از سفر بورل به مسکو، بسیاری در بروکسل ازجمله مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، احتمال وضع تحریم های جدید در مورد روسیه را بعید دانسته بودند و بنظر میرسد که به بی فایده بودن تحریم ها پی برده بودند. بدیهی است برخی تصمیم گرفتند که سفر بورل به روسیه را که نخستین سفر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به روسیه از سال ۲۰۱۷ است دشوار کنند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه در پشت سر تحریمهای علیه روسیه، اهداف سودجویانه قرار گرفته است، اظهار کرد: یک بار دیگر موضع اصولی روسیه مبنی بر غیرقانونی بودن تحریمهای یکجانبه بدون تایید شورای امنیت سازمان ملل را اعلام میکنیم. از اتحادیه اروپا دعوت به گفت و گوهای برابر و سازنده با روسیه میکنیم و اینکه از طریق کانالهای دیپلماتیک که همچنان باز هستند توافقهای قابل اجرا با روسیه بدست آورند.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ تاکنون دهها بسته تحریمهای اقتصادی و مالی در مورد روسیه وضع کرده و شماری از شهروندان و مقامهای روس را تحریم کرده است.
رویکرد دوگانه غرب در مورد رسانهها
زاخارووا در ادامه نشست خبری از رویکرد دوگانه غرب و امریکا در مورد فعالیت رسانهها در کشورهای مختلف انتقاد کرد.
وی به عنوان مثال گفت که وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی از توقف فعالیت یک ایستگاه رادیوی مخالفان دولت مجارستان انتقاد کرده و از این وضعیت ابراز نگرانی شدید کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه امیدوار است مجارستان مطابق قوانین داخلی خود به این مساله رسیدگی کند اظهار کرد: بورل که اخیرا از روسیه دیدار کرد در پاسخ به این پرسش که بر چه اساسی تعدادی از رسانههای روسی در کشورهای اروپایی بسته میشوند گفت که فکر میکند این اقدامات بر اساس قوانین داخلی این کشورها بوده است.
وی ادامه داد: من معتقدم که این اصل باید شامل مجارستان هم شود.
زاخارووا همچنین از حمایت و استقبال وزارت خارجه آمریکا و سفارت این کشور در کییف از تعطیلی سه شبکه تلویزیونی در اوکراین خبر داد و گفت چه فرقی بین این رسانه ها و رادیوی بسته شده در مجارستان وجود دارد و چرا از توقف فعالیت رسانه ها در یک کشور انتقاد و در کشور دیگر استقبال میشود.