مرکز تحقیقات صلح بین الملل استکهلم (پایتخت سوئد) با انتشار اینفوگرافیک (داده نگاشت) تحلیلی، فاش کرد که عربستان در صدر واردکنندگان تسلیحات ساخت آمریکا در ۱۰ سال گذشته بوده است.
موسسه آماری آلمانی «استاتیستا» مستقر در هامبورگ با استناد به این اینفوگرافیک آورده است: در ۱۰ سال گذشته (از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶)، عربستان و پس از آن کره جنوبی بزرگترین واردکننده تسلیحات از آمریکا به عنوان بزرگترین صادرکننده تسلیحات در جهان بوده اند.
بر اساس این گزارش، این اینفوگرافیک که مبتنی بر شاخص «تی آی وی» (trend-indicator values) و با محوریت هزینه های تولید تسلیحات در شرکت های سازنده این سلاح ها تهیه و تنظیم شده است، نشان می دهد که عربستان با وارد کردن تسلیحات آمریکایی به ارزش ۷ هزار و ۴۷۹ میلیون دلار در صدر وارد کنندگان سلاح از واشنگتن قرار دارد.
بر اساس این اینفوگرافیک تحلیلی، امارات متحده عربی با ۶ هزار و ۶۷۲ میلیون دلار، عراق با ۴ هزار و ۴۷ میلیون دلار، ترکیه با ۳ هزار و ۴۲۴ میلیون دلار به ترتیب در رده های چهارم، پنجم و هشتم این تحلیل آماری قرار گرفته اند.
بر اساس این گزارش، اسراییل با وارد کردن تسلیحاتی به ارزش ۲ هزار و ۸۰۳ میلیون دلار پس از مصر، در رده چهاردهم این فهرست قرار گرفته است.
در همین خصوص، خبرگزاری رویترز از قول یک مقام کاخ سفید در این باره گزارش داد که در جریان سفر ترامپ به عربستان، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی برای فروش جنگ افزارهای آمریکایی با ریاض امضا شد.
این در حالی است که عربستان سعودی که یکی از پرهزینه ترین کشورهای جهان در زمینه خریدهای نظامی است، برای افزایش ۶.۷ درصدی هزینه های جنگی خود در سال ۲۰۱۷ فقط ۱۹۱ میلیارد ریال سعودی معادل ۵۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار پیش بینی کرده است و به نظر می رسد ناکامی در جنگ علیه یمن و کمک به گروه های تروریستی تکفیری در سوریه و عراق، آل سعود را به افزایش خرید تجهیزات نظامی ترغیب کرده است.
ایرنا