در آستانه ارائه بودجه پاییزی دولت انگلیس پیش از خروج از اتحادیه اروپا، نتایج تازهترین نظرسنجی صورت گرفته در این کشور حاکی است، بیشتر مردم انگلیس به سخنان نخستوزیر درباره توقف سیاستهای ریاضتی اعتمادی ندارند.
این نظرسنجی که توسط شبکه اسکای نیوز صورت گرفته نشان میدهد که تنها ۱۵ درصد مردم به سخنان «ترزا می» درباره توقف سیاستهای ریاضتی اعتماد دارند و ۵۸ درصد اعتماد خود را ازدستدادهاند.
نخستوزیر انگلیس ماه گذشته در کنفرانس سالانه حزب محافظهکار وعده داده بود که به سیاستهای ریاضتی پایان خواهد داد. او گفته بود، یک دهه پس از بحران اقتصادی، سیاستهای ریاضتی به پایان رسیده است.
بااینحال نتایج نظرسنجی اسکای نیوز حاکی است که بیشتر مردم انگلیس نسبت به مزایای سیاستهای ریاضتی در این مدت تردید دارند. این نظرسنجی نشان میدهد که ۴۰ درصد مردم تصور میکنند سیاستهای ریاضتی آنها را در شرایط بدتری قرار داده است.
بر اساس این نظرسنجی، ۴۱ درصد مردم در مقابل ۱۴ درصد دیگر معتقدند که پایان دادن به سیاستهای ریاضتی اقدام مناسبی است و ۲۶ درصد هم نظر خاصی ندارند.
نخستوزیر انگلیس در حالی به کاهش سیاستهای ریاضتی وعده داده است که این کشور در آستانه خروج از اتحادیه اروپا با بحرانهای اقتصادی متعددی مواجه است.
تعدادی از شرکتهای خودروسازی خارجی که انتظار میرفت برای دستیابی به توافق برگزیت با کشورهای خود لابی کنند، از احتمال تعلیق کارخانههای تولیدی در انگلیس خبر دادهاند.
رئیس بانک مرکزی انگلیس اعلام کرده است که رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا، ۴۰ میلیارد پوند به اقتصاد این کشور خسارت زده و از سوی دیگر، رئیس صندوق بینالمللی پول (IMF) در تازهترین گزارش خود هشدار داده است که برگزیت برای انگلیس ازهرجهت پرهزینه است.
نخستوزیر انگلیس همچنین در داخل، به دلیل نحوه مدیریت روند برگزیت بهویژه با توجه به امکان سناریوی خروج بدون توافق و تمدید روند برگزیت موردانتقاد زیادی قرار دارد.
نظرسنجی اسکای نیوز نشان میدهد که بیشتر طرفداران حزب محافظهکار، اعتمادی به ادعای نخستوزیر درباره توقف سیاستهای ریاضتی ندارند. این نظرسنجی نشان میدهد ۳۳ درصد حامیان حزب محافظهکار در مقابل ۳۰ درصد دیگر معتقدند که نخستوزیر قادر به تحقق وعده خود در این زمینه نیست.
دولت محافظهکار «می» تلاش میکند تا پیش از ماه مارس سال آینده که این کشور رسماً از اتحادیه اروپا خارج میشود، به توافق برگزیت برسد. اختلافات دو طرف بهویژه بر سر آینده مرزی دو ایرلند در دوره پسا برگزیت، از اصلیترین موانع دستیابی به این توافق به شمار میرود.
«می» هفته گذشته طی اظهاراتی در مجلس عوام مدعی شد که ۹۵ درصد توافق خروج این کشور از اتحادیه اروپا نهایی شده است. با اینحال ناظران که امیدی به تحقق توافق برگزیت تا پیش از ماه مارس ندارند، احتمال برگزاری مجدد همهپرسی برگزیت و انتخابات زودهنگام پارلمانی را رد نمیکنند.
بودجه پاییزی دولت انگلیس که انتظار میرود با توجه به نزدیکی آن به تاریخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بهشدت انقباضی تنظیمشده باشد، امروز در مجلس ارائه میشود.
نظرسنجی اسکای نیوز نشان میدهد که رأیدهندگان انگلیسی اعتماد خود را به احزاب محافظهکار و کارگر بهعنوان دو جریان اصلی سیاسی در این کشور، برای مدیریت اقتصاد ازدست دادهاند.
نظرسنجی اسکای نیوز از میان یک هزار و سه نفر در بازه زمانی ۱۹ تا ۲۳ اکتبر جمعآوریشده است.
ایرنا