معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

در سایه افزایش اعتراضات علیه نخست وزیر لیبی، سه وزیر دولت لیبی استعفا کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ صد‌ها معترض لیبیایی دیروز جمعه خواستار برکناری عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر مورد حمایت خارجی ها و دولت او شدند. طبق اعلام دولت، یک عضو نیرو‌های امنیتی هنگام تلاش برخی از معترضان برای یورش به دفتر نخست‌وزیر ... معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

منابع امنیتی لیبی از تشدید عملیات نظامی در پی ترور رئیس سرویس اطلاعات نظامی این کشور خبر داده و اعلام کردند که نیروهای مسلح وابسته به حفتر از بنغازی راهی سرت شده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، محمود حمزه، فرمانده سرویس اطلاعات نظامی لیبی امروز چهارشنبه اعلام کرد که عملیات‌های نظامی در ... گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

ادامه

امنیتی, بیانیه, تروریسم, جهان, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیمایی‌های مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, سوسیالیسم, فلسطین, کارگران, مراکش, نسل‌کشی

نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

مخالفت سازمان ملل با اعزام نیروی خارجی به لیبی

فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی پیشنهاد اروپا برای اعزام نیروهای نظامی بین‌المللی به لیبی به منظور نظارت بر آتش بس دائمی احتمالی در این کشور را رد کرد.

 

به گزارش تسنیم، “غسان سلامه”، فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی با پیشنهاد اتحادیه اروپا برای عملیات نیروهای صلح بین المللی در این کشور به منظور نظارت بر آتش بس برقرار شده مخالفت کرد.

 

سلامه از عدم آمادگی لیبی برای پذیرش نیروهای خارجی سخن گفته و تصریح کرد: من همچنین آمادگی برای اعزام نیرو به لیبی را در جامعه بین المللی نمی بینم.

 

وی که در گفتگو با روزنامه “دی ولت” آلمان سخن می گفت تصریح کرد که سازمان ملل برای تحق چنین گزینه نظامی تلاش نمی کند. مهم تر این است که آتش بس فعلی را به یک آتش بس دائمی تبدیل کنیم. اما برای این منظور به هیچ نیروی کلاه آبی نیاز نیست بلکه تنها به شمار اندکی ناظران نظامی نیاز است.

 

سلامه همچنین این مسئله را مهم ارزیابی کرد که احزاب درگیر در لیبی در یک کمیته نظامی مشترک درباره مذاکره به منظور آتش بس با هم توافق کرده اند.

 

وی همچنین گفت که این کمیته بین المللی تازه تاسیس که باید روند کار در برلین را هماهنگ و پی گیری کند برای اولین بار در اواسط فوریه برگزار می شود. وی گفت که احتمالا آلمان مشترکا با مامورین سازمان ملل در لیبی ریاست این کمیته را بر عهده خواهد گرفت.

 

سلامه همچنین کنفرانس صلح لیبی در برلین را به عنوان یک موفقیت ارزیابی کرده و گفت: “هدف من این بود که دیگر کشورهای شرکت کننده در این بحران را هم بر سر یک میز آورم.علی رغم مشکلات زیاد ما در آنجا به موفقیت هایی دست یافتیم.”

 

بالا گرفتن بحث ها درباره دخالت نظامی در لیبی بعد از کنفرانس صلح برلین

 

مسئله نظارت نظامی بر آتش بس در لیبی بعد از کنفرانس صلح برلین بحث های زیادی را در بین مقامات و سیاستمداران آلمانی و اروپایی به راه انداخته و اختلاف نظرهای زیادی در این باره وجود دارد.

 

کنفرانس بین المللی لیبی در بالاترین سطح روز یکشنبه دربرلین، پایتخت آلمان با شرکت حداقل ۱۰ رئیس جمهور و مقامات بلندپایه کشورهای جهان، از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و البته “آنتونیو گوترش” دبیرکل سازمان ملل متحد برگزار شد.

 

روز دوشنبه، احزاب حاضر در پارلمان آلمان در رابطه بااعزام نظامیان این کشور به لیبی موضع‌گیری کردند.

 

صبح دوشنبه استفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان گفت که در حال حاضر برای دولت، تصمیم درباره چنین اقدامی مطرح نیست. او تاکید کرد: «نباید گام سوم را پیش از گام نخست برداشت».

 

وزارت امور خارجه آلمان نیز اعلام کرده است که ارسال نیروهای نظامی فعلا در دستور کار دولت نیست. به گفته سخنگوی این وزارتخانه‌، پیش از هر اقدامی از جانب کشورهای بیگانه، باید نیروهای درگیر در جنگ داخلی لیبی بر سر آتش‌بس به توافق برسند.

 

دولت آلمان مایل است در هماهنگی با دیگر اعضای اتحادیه اروپا، بیش از هر چیز در زمینه “روند آشتی” و بازسازی کشور لیبی شرکت کند.

 

“یوهان داوید واد‌ه‌فول”، نایب رئیس فراکسیون احزاب مسیحی در پارلمان فدرال آلمان هم پیشنهاد داد که برای نظارت بر روند آتش‌بس در لیبی و تلاش گروه‌های درگیر برای برقراری صلح، یک هیات نظامی اروپایی به این کشور اعزام شود.

 

وی گفت: «ما نمی‌توانیم بیش از این نظاره‌گر باشیم که لیبی جایگاه امنی برای قاچاقچیان اسلحه و قاچاقچیان انسان و تروریست‌های اسلامی باشد».

 

“الکساندر دوبرینت”، رئیس فراکسیون نمایندگان حزب سوسیال مسیحی بایرن در پارلمان فدرال، در مخالفت با واده‌فول گفت، به دلیل جنگ مسلحانه‌ای که در حال حاضر لیبی را فراگرفته، سربازان آلمانی نمی‌توانند به برقراری صلح دراین کشور کمک کنند.

 

“رالف مونتسه‌نیش”، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات‌در پارلمان آلمان هم تاکید کرد که برای حضور نظامیان آلمان در لیبی “موانع قانونی” زیادی وجود دارد و سوسیال‌دموکرات‌ها تلاش خواهند کرد که در این زمینه اقدامی غیرقانونی صورت نگیرد.

 

حزب چپ به‌طور کلی مخالف اعزام نظامیان به لیبی است.

 

حزب سبزها و لیبرال‌ها مشکلی با دخالت ارتش آلمان در لیبی ندارند، به این شرط که حضور آلمانی‌ها در این کشور به صلح و ثبات در لیبی کمک کند.

 

هانس پتر بارتلس، نماینده دولت آلمان در ارتش این کشور به این نکته اشاره کرده که ارتش آلمان در حال حاضر به دلیل ماموریت در افغانستان و مالی به اندازه کافی وظایفی به‌عهده گرفته است و هر گونه ماموریت اضافی برای نظامیان آلمانی، فشاری مضاعف به ارتش خواهد بود.

 

در این میان “الکساندر شالنبرگ”، وزیر امو خارجه اتریش درباره زنده شدن دوباره عملیات نجات دریایی اروپا در دریای مدیترانه هشدار داده است.

 

وی همچنین تاکید کرد که ما باید حالا ببینیم آیا از این آتش بس یک آتش بس واقعی ایجاد می شود.

 

“جوزف بورل”، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در دیدار وزرای امور خارجه این اتحادیه در بروکسل فعال شدن دوباره ماموریت نظامی اتحادیه اروپا در سواحل لیبی را خواستار شده و البته اعزام نیرو به این کشور را منوط به برقراری آتش بس دانسته است.

 

یک دیپلمات بلندپایه اروپایی چنین عملیاتی را در صورت شکل گیری خطرناک ترین ماموریت تاریخچه اتحادیه اروپا عنوان کرده است.

 

وزیر امور اخارجه اتریش هم درباره عملیات نظامی در لیبی هشدار داده و تاکید کرده که برای این اقدام باید بررسی های لازم انجام شود.

 

پایان کنفرانس برلین با توافق درباره عدم حمایت نظامی از طرف‌های درگیر در لیبی

کشورهای شرکت‌کننده در کنفرانس برلین بر حفظ و پایبندی به تحریم تسلیحاتی لیبی تاکید و توافق کردند تا از طرف‌های درگیر در آن کشور حمایت نظامی نکنند.

ادامه

المان, جهان, خبر, روسیه, شمال افریقا, لیبی

خبرگزاری سوریه: ترکیه تروریست‌های بیشتری را به لیبی منتقل می‌کند

سانا گزارش داد که ترکیه در ادامه سیاست خود مبنی بر حمایت از تروریسم و سرمایه گذاری روی آن، تروریست‌های بیشتری را از سوریه به لیبی منتقل می‌کند.

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, خبر, دخالت نظامی, شمال افریقا, قبرس, لیبی, مصر, یونان

لاوروف؛ آمریکا، عراق و لیبی را نابود کرد/ تهدید تروریستی درسوریه ازبین رفته است

وزیر خارجه دولت موقت روسیه گفت، تهدید تروریستی در سوریه از بین رفته و این کشور باید الگویی برای عدم اجازه به تلاش‌ها برای تعیین سرنوشت منطقه باشد. وی در عین حال گفت، آمریکا، عراق و لیبی را نابود کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, شرق اروپا, شمال افریقا, عراق, لیبی