رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با اعلام اینکه هیچ گاه مخالف مذاکره نبوده ایم، گفت: انگلیس با بیانیه بالفور مسئول هر آن چیزی است که بر مردم و اشغال فلسطین آمد.
به گزارش ایرنا، محمود عباس روز سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع فلسطین برگزار شد، شرکت کرد و افزود: فلسطینی ها ۶۰ سال است که آواره شده اند و در دنیا می گردند تا جای خود را پیدا کنند.
وی ادامه داد: با وجود تمام قطعنامه هایی که به فلسطینی ها حق داشتن کشور در سرزمینشان را می دهد، همچنان فلسطینی ها بی خانه اند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اضافه کرد: مردم ما در این خاک ریشه دارند. آنها شهرها و وطن خود را در این سرزمین ساختند؛ خانه ها، بیمارستان ها، کتابخانه ها، بانک ها و ده ها موسسه دیگر در این سرزمین ساخته اند.
محمود عباس تاکید کرد: همه اینها قبل و بعد از بیانیه بالفور وجود داشتند اما دولت انگلیس، مسئول تمامی آن است که بر سر فلسطینی ها بعد از صدور این بیانیه و اشغال فلسطین آمد.
وی با بیان اینکه موضع ما در مورد سلاح و خشونت مشخص است، یادآور شد: ما نه تنها مخالف سلاح هسته ای هستیم، بلکه مخالف تمامی سلاح های سنتی نیز هستیم، زیرا آنها ابزار خشونتند و با پول یک تانک می توان یک مدرسه ساخت.
رئیس تشکیلات خودگردان اظهار کرد: با پول یک هواپیمای جنگی، می تواند یک بیمارستان بسازد، ما می خواهیم مردممان با احترام در این دنیا زندگی کنند، ما امروز اینجا هستیم که بتوانیم مذاکره کنیم و به صلح برسیم.
محمود عباس تصریح کرد: به یاد داشته باشید که ما در تمامی مذاکرات شرکت کردیم. در اسلو با اسرائیلی ها و نروژی ها شرکت کردیم و قرار شد که به صلح برسیم. چرا تا به امروز به صلح نرسیده ایم؟
وی افزود: ما در تمامی مذاکرات شرکت کردیم. هشت ماه با نخست وزیر سابق اسراییل ملاقات کردیم. با نتانیاهو، هیلاری کلینتون، جای کری، جرج میشل و حتی روسیه نیز مذاکره کردیم و برای ملاقات اعلام آمادگی کردیم.
رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین اظهار کرد: اسرائیلی ها از شرکت در تمامی آنها سر باز زدند. لطفا نگویید که ما به مذاکره اعتقاد نداریم. مذاکره تنها راه ماست، چگونه می توانیم مخالفت کنیم؟ ما هرگز با هیچ ملاقات و مذاکره ای مخالفت نکرده ایم.
محمود عباس تاکید کرد: زمانی که اسرائیل سرزمین های ما را اشغال کرد، کسی آنها را مسئول ندانست و همین سازمان ملل به مردم اجازه می دهد که در این شرایط سرنوشت خود را به دست بگیرند و این کاری است که فلسطینیان کرده اند.
وی یادآور شد: بیش از ۷۰۰ بیانیه درباره فلسطین و ده ها قطعنامه در اینجا برای فلسطین صادر شده است و بسیاری از آنها از جمله قطعنامه های ۱۸۴ و ۱۹۴ هرگز اجرا نشده اند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: اسرائیل از موضوع اشغالگری عمل می کند و به هیچ کدام از قطعنامه ها توجهی نمی کند. اسراییل راه حل دو کشور را بسته است.
محمود عباس با تاکید بر این که مشکل ما با یهود نیست، مشکل ما با اشغالگری و نفی حقوقمان است، ادامه داد: ما چهار بار با رییس جمهوری امریکا در سال ۲۰۱۷ دیدار داشتیم و قرار شد به توافقی تاریخی برسیم،اما این دولت هنوز موضع خود را مشخص نکرده است.
وی تصریح کرد: معلوم نیست دولت امریکا حامی راه حل یک کشور است یا راه حل دو کشور؛ در عین حال در تصمیمی که تمامی دنیا محکوم کرده اند، پایتخت ما و بخش شرقی بیتالمقدس را که همه به عنوان بخشی اشغال شده، می شناسند،به عنوان پایتخت اسرائیل شناخت.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه داد: از ۱۹۸۷ ده ها توافقنامه و ملاقات و مذاکره بین ما و مسئولان امریکایی وجود داشته است اما هنوز کنگره امریکا ما را تروریست می داند. اگر ما تروریست هستیم،این همه سال چگونه با ما ملاقات کردید؟
محمود عباس اضافه کرد: امریکا خود ناقض مواضع خود است و با تصمیم اخیر در مورد بیتالمقدس نیز مواضع قبلی خود را نقض کرده است. با وضع موجود لازم است که توافقی چندجانبه و بین المللی برای حل مساله فلسطین اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: ما رابطه با اسرائیل را زمانی بازبینی خواهیم کرد که ما خود به عنوان یک مسئول مستقل شناخته شویم. در حال حاضر ما کارمندان اشغالگرانیم، استقلال نداریم و باید هر چه می گویند انجام دهیم.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تصریح کرد: ما متعهدیم که هر آنچه به آن قول داده ایم را عمل کنیم و برای راه حل سیاسی و مذاکرات تلاش کنیم. ما هرگز این را رد نکرده ایم؛ هرگز رد نکرده ایم.
محمود عباس اضافه کرد: ما مخالف هر راه حلی هستیم که اعتبار ما را زیر سوال ببرد. ما از طرف ۱۳۸ کشور به رسمیت سناخته شده ایم و عضو بیش از ۱۵۰ عهدنامه، توافق و سازمان بین المللی هستیم.
وی ادامه داد: اما اعضای این شورا (شورای امنیت) ما را هرگز به رسمیت نشناخته اند. به رسمیت شناختن ما جلوی مذاکرات را نخواهد گرفت و به پیشبرد آنها کمک خواهد کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد: من از اعضای شورای امنیت می خواهم که کشور ما را به رسمیت بشناسند و ما را به عنوان عضو رسمی سازمان ملل به عنوان یک کشور بپذیرند.
محمود عباس یادآور شد: از شما می خواهیم که حق ۱۳ میلیون فلسطینی که آرزومند کشورشان هستند را به رسمیت بشناسید.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: ما درخواست برگزاری یک کنفرانس بین المللی در میانه سال ۲۰۱۸ هستیم که در آن دو طرف اصلی، رهبران منطقه ای و اعضای شورای امنیت و مقامات مرتبط با موضوع فلسطین شرکت کنند.
محمود عباس گفت: انتظار ما از خروجی این کنفرانس این است که به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شویم. ما این حق را داریم. فکر نمی کنید که ما این حق را داریم؟
وی هدف دوم این کنفرانس را این گونه بیان کرد: ما می خواهیم که در زمان مذاکرات، همه طرف ها از اقدامات یک جانبه اجتناب کنند و همه چیز بر اساس توافقات بین المللی پیش برود.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره سومین هدف این کنفرانس اظهار کرد: طرح پیشنهادی عرب از الف تا یا باید اجرا شود. ابتدا باید موضوع فلسطین حل شود و بعد به دیگر مسائل منطقه رسیدگی شود.
محمود عباس گفت: زمانی که به توافقات برسیم، تمامی کشورهای عرب و مسلمان، اسراییل را به رسمیت خواهند شناخت. تمامی کشورهای عرب و کشورهای مسلمان. ما اماده ایم که طولانی ترین راه ها را به دورترین نقاط دنیا سفر کنیم تا به حقوق خود برسیم.
وی خطاب به اعضای شورای امنیت افزود: به ما کمک کنید. اجازه ندهید مردم ما به سمت کارهایی بروند که نه ما معتقد به آنهاییم نه شما.
در همین حال، شبکه روسیا الیوم گزارش داد: محمود عباس پیش از آنکه نمایندگان اسرائیل و آمریکا سخنرانی خود را ایراد کنند، شورای امنیت را ترک کرد.