گفت‌وگوی «ژورنال لیبراسییون» با «سوییم داغدلن»، سخنگوی سیاست خارجی ائتلاف «زارا واگنکنشت» (BSW) در پارلمان آلمان (بوندستاگ)

لیبراسیون: گزارش‌هایی وجود دارد که اوکراین روز سه‌شنبه گذشته برای نخستین بار با موشک‌های دوربُرد ساخت آمریکا به روسیه حمله کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دولت بایدن در روزهای پایانی کارش محدودیت استفادهٔ اوکراین از موشک‌های آتاکمز را روز یکشنبه لغو کرد، در حالی که پیش از این با لغو ... گفت‌وگوی «ژورنال لیبراسییون» با «سوییم داغدلن»، سخنگوی سیاست خارجی ائتلاف «زارا واگنکنشت» (BSW) در پارلمان آلمان (بوندستاگ)

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, انگلیس, اوکراین, تنش‌زایی, جهان, حقوق بشر, روسیه, کوبا, مصاحبه و گفتگو, ناتو

چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

وزارت بازرگانی چین در واکنش به برنامه آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه پکن اعلام کرد که افزایش تعرفه‌ها اشتباه پشت اشتباه است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پکن روز دوشنبه اعلام کرد که برنامه‌های ایالات متحده برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات بیشتر از چین “اشتباه پشت اشتباه” است. این در حالی ... چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا

اولین محموله تانک‌های آمریکایی آبرامز وارد تایوان شد

اولین محموله از تانک‌های آمریکایی به تایوان تحویل داده شد. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع تایوان امروز -دوشنبه- از تحویل اولین محموله از تانک‌های آمریکایی «آبرامز» خبر داد. این وزارت‌خانه در پلتفرم ایکس نوشت:‌ «تسلیحات سنگین تحویل گرفته شدند، از الحاق شما استقبال می‌کنیم». یک روزنامه تایوانی گزارش داد: «این محموله ... اولین محموله تانک‌های آمریکایی آبرامز وارد تایوان شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, خبر, شرق آسیا

محققان آمریکایی: نوسازی تسلیحات هسته‌ای واشنگتن مقابل چین بازدارندگی نخواهد داشت

بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی، نتایج حاصل از یک شبیه‌سازی جنگ تایوان از سوی محققانی در آمریکا نشان می‌دهد برنامه‌ واشنگتن برای تقویت تسلیحات هسته‌ای کمکی به بازداشتن چین از استفاده از چنین تسلیحاتی در زمان جنگ احتمالی بر سر تایوان نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «فایننشال تایمز» انگلیس گزارش کرد مانور نظامی شبیه‌سازی شده‌ای که از سوی محققان وابسته به مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا (CSIS) و موسسه فن‌آوری ماساچوست (MIT) به اجرا درآمده، بی‌اثر بودن برنامه‌های واشنگتن به منظور نوسازی زراخانه تسلیحات هسته‌ای خود را مشخص کرده است.

به نوشته این روزنامه، تعداد فزاینده‌ای از کارشناسان آمریکایی اخیرا توصیه کرده‌اند واشنگتن توانمندی‌های هسته‌ای بیشتری شامل تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی بیشتر به دست بیاورد که این می‌تواند نشان‌دهنده رقابتی با پکن بر سر تسلیحات هسته‌ای باشد.

با این وجود محققان مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا و یک لابراتوار شبیه‌سازی کامپیوتری جنگ در موسسه فن‌آوری ماساچوست ایالات متحده بعد از بررسی رزمایش شبیه‌سازی شده نتیجه‌گیری کردند نوسازی تسلیحات هسته‌ای آمریکا فراتر از نقطه کنونی هیچ تاثیری در بازدارندگی در قبال جنگ احتمالی بر سر تایوان نخواهد داشت.

به نوشته فایننشال تایمز، در این سناریوی جنگ شبیه‌سازی شده احتمال استفاده آمریکا یا چین از تسلیحات هسته‌ای ارزیابی نشد بلکه بررسی شد که چه وضعیت‌های نظامی ممکن است فرماندهان چین یا آمریکا در میدان نبرد را وادار به استفاده از این تسلیحات طی یک جنگ فرضی در سال ۲۰۲۸ بر سر تایوان کرده و چنین اتفاقی چه تغییری در ادامه روند جنگ به وجود می‌آورد.

در یک چنین مانورهایی، تیم‌های مقام‌های نظامی و دولتی یا کارشناسان، سناریوهای جنگ را با نقش‌آفرینی به‌عنوان طرف‌های رقیب با استفاده از الگوهای رایانه‌ای و بحث و تبادل‌نظر، شبیه‌سازی می‌کنند.

به نوشته فایننشال تایمز، سناریوی شبیه‌سازی جنگ تایوان از سوی موسسات CSIS و MIT در حالی به اجرا درآمده که در واشنگتن بحث بر سر چگونگی واکنش به برنامه‌های چین برای نوسازی و گسترش تسلیحات هسته‌ای خود، نگرانی از احتمال اقدامات نظامی مشترک چین و روسیه و مواضع هسته‌ای مسکو در قبال جنگ اوکراین مطرح است.

چین چند دهه روی قابلیت مقابله با هرگونه حمله هسته‌ای دشمن به خود تمرکز کرده است، بدون آنکه بخواهد در زمینه حجم زرادخانه هسته‌ای با ۲ قدرت اتمی اول جهان یعنی روسیه و آمریکا برابری کند.

با این وجود پنتاگون برآورد کرده که پکن تا سال ۲۰۳۰ تعداد کلاهک‌های هسته‌ای در وضعیت عملیاتی خود را که در سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ عدد برآورد شد ۲ برابر خواهد کرد.

برخی از کارشناسان دیگر نیز تعداد کلاهک‌های هسته‌ای فعلی در زرادخانه چین را حدود ۴۴۰ عدد برآورد کرده‌اند. ارتش آزادی‌بخش خلق چین هم‌اکنون به این قابلیت که موشک‌های هسته‌ای خود را از زیردریایی‌ها علاوه بر هواپیماها، تریلرهای متحرک و سیلوها پرتاب کند، دست پیدا کرده است.

به گفته چند کارشناس آمریکایی افزایش تعداد تسلیحات هسته‌ای می‌تواند کمبودها در زمینه تسلیحات متعارف را جبران کند و آنها پیشنهاد استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی جدید را برای هدف گرفتن نیروهای دشمن در میدان نبرد داده‌اند، اما سناریوهای مختلف برای شبیه‌سازی جنگ نشان داده که نیازی به چنین توانمندی‌هایی نیست.

«اریک هگینبوتام» کارشناس در حوزه مسائل هسته‌ای چین در موسسه فن‌آوری ماساچوست و یکی از نگارندگان گزارش مربوط به مانور شبیه‌سازی شده جنگ تایوان گفت: «آمریکا دارای بیش از ۶۰۰ کلاهک هسته‌ای تاکتیکی بوده و دارد تجهیزات پرتاب آنها را نوسازی می‌کند. طی مانور اخیر، یک تیم آمریکا که تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را به کار برد، تنها کمتر از ۱۲ عدد از آنها را استفاده کرد.»

او گفت که در هیچ یک از سناریوها نیازی به ادواتی فراتر از آنچه که در برنامه نوسازی کنونی دولت آمریکا وجود دارد پیدا نشد.

نویسندگان این گزارش از ۲ موسسه مذکور تصریح کردند، سیاستگذاران آمریکایی نباید «فراتر از برنامه کنونی نوسازی هسته‌ای دست به توسعه تسلیحات هسته‌ای بیشتر برای جنگ با چین زده و نباید توقع داشته باشند که برتری کمی در زمینه تسلیحات هسته‌ای، چین را از استفاده از چنین تسلیحاتی بازدارد.»

رایزنی مقامات چین و روسیه درباره دفاع موشکی

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات چین و روسیه اخیراً در پکن درباره مسائل مختلف از جمله دفاع موشکی رایزنی کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که رایزنی‌های مقامات روسیه و چین درباره دفاع موشکی برای ثبات راهبردی در ۱۱ دسامبر (دیروز چهارشنبه) ... رایزنی مقامات چین و روسیه درباره دفاع موشکی

ادامه

امنیتی, اوکراین, بیانیه, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

انتقال حجم وسیعی از خودروهای زرهی ناتو به لهستان

هماهنگ کننده جنبش نیروهای حامیان روسیه امروز چهارشنبه، گفت، ناتو در حال انتقال حجم وسیعی از خودروهای زرهی خود از کشورهای اروپایی به سمت لهستان است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لبدوف» هماهنگ‌کننده جنبش زیرزمینی موسوم به «نیکولایف» که از حامیان روسیه است، همچنین گفت: «نیروهای ما در اروپا گزارش کردند که حجم وسیعی از تجهیزات ... انتقال حجم وسیعی از خودروهای زرهی ناتو به لهستان

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, فرانسه, لهستان, ناتو

ترس آمریکا از «سلاح هسته‌ای» روسیه در فضا

رسانه آمریکایی گزارش داد یک ماهواره تجسسی روسیه که بالاتر از بسیاری از ماهواره‌ها به فضا پرتاب شده، مدتهاست پنتاگون را نگران‌ کرده و همچنین جزئیات جدید پیرامون این ماهواره، نگرانی‌های آمریکا را افزایش داده است. به گزارش ایسنا، ماهواره تجسسی «کاسموس-۲۵۵۳» در فوریه ۲۰۲۲، چند هفته پیش از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین ... ترس آمریکا از «سلاح هسته‌ای» روسیه در فضا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه

گفت‌وگوی تلفنی رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه با همتای آمریکایی درباره اوکراین

رسانه های آمریکایی از گفت‌و‌گوی تلفنی رؤسای ستاد مشترک ارتش آمریکا و روسیه درباره جنگ اوکراین خبر دادند. به گزارش ایلنا به نقل از ای‌بی‌سی‌نیوز، «جریل دورسی» سخنگوی «چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در بیانیه ای از گفت‌وگوی تلفنی وی با همتای روس خود خبر داد. براساس این بیانیه، «والری گراسیموف» رئیس ستاد ... گفت‌وگوی تلفنی رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه با همتای آمریکایی درباره اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش