حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
مجلس در برابر وزیران پیشنهادی “هماهنگشده” با خامنهای
عضو ارشد حزب مؤتلفه میگوید این تشکل با همهی گزینههای پیشنهادی روحانی برای کابینه دولت دوازدهم موافق است. روحانی پیشتر گفته بود همه گزینهها پس از کسب نظر رهبر جمهوری اسلامی معرفی میشوند.
به نقل از دویچه وله: پس از معرفی وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی که سهشنبه ۱۷ مرداد انجام شد شماری از نمایندگان عضو دو فراکسیون امید و مستقلین احتمال دادند که دستکم ۳ نفر آنها موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نشوند.
هیئت وزیران از ۱۸ وزیر تشکیل میشود که همه به جز وزیر علوم به مجلس معرفی شدهاند. بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه احتمال میدهد گزینهی پیشنهادی برای این وزارتخانه فردا (یکشنبه ۲۲ مرداد) مشخص شود.
اسدالله عسگراولادی، عضو ارشد حزب مؤتلفه، با سابقهترین تشکل محافظهکاران سنتی، به خبرگزاری ایلنا گفت: «فکر میکنم از ۱۸ وزیر پیشنهادی، ۱۶ نفر از مجلس رای اعتماد کسب کنند.»
او ضمن حمایت از تمام وزیران پیشنهادی حسن روحانی، افراد معرفی شده برای وزارتخانههای اقتصاد و دارایی و صنعت و معدن را “گزینههای بسیار خوبی” خواند و ابراز امیدواری کرد که زودتر کار خود را آغاز کنند.
اکثریت کرسیهای مجلس دهم در اختیار اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو و طرفداران رئیس مجلس علی لاریجانی است که همه از حامیان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت امسال بودهاند.
بر این اساس اصولگرایان تندرو نقش چندانی در سرنوشت کابینه دوازدهم نخواهند داشت. دبیرکل حزب اراده ملت نیز تاکید میکند که “فشارهای تندروها هیچگاه تبدیل به جو غالب مجلس نمیشود”.
احمد حکیمیپور به خبرگزاری ایلنا گفت: «برداشت من از برآیند کلی مجلس این است که وزرای پیشنهادی آقای روحانی از مجلس رای اعتماد خواهند گرفت.»
مخالفتخوانیهایی که در روزهای گذشته از سوی شماری از نمایندگان اصلاحطلب و میانهروی مجلس به گوش میرسید به طور عمده متوجه سه گزینه پیشنهادی برای وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش و کشور میشد.
احتمال عدم رأی اعتماد مجلس به وزیر کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی بسیار ضعیف به نظر میرسد زیرا او نزدیکترین فرد به علی لاریجانی در دولت شناخته میشود.
از سوی دیگر وزارت کشور از وزارتخانههای کلیدی دولت است و انتخاب وزیر آن باید با کسب نظر موافق رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای انجام شده باشد.
اعتراف به دخالت خامنهای در چینش کابینه
پایگاه اطلاعرسانی دفتر خامنهای حدود یک هفته پیش از مراسم تحلیف در یادداشتی زیر عنوان “دغدغه اصلی رهبر انقلاب اسلامی در خصوص کابینه” به صراحت از دخالت او در انتخاب وزیران سه وزارتخانه دفاع، اطلاعات و امور خارجه و حساسیتهای درباره وزارتخانههایی مانند علوم، آموزش و پرورش و ارشاد پرده برداشت.
افزون بر این حسن روحانی به تازگی اعتراف کرده که دامنهی این دخالت بسیار فراتر میرود. او در دیداری با جمعی از اعضای فراکسیون امید گفته است: «من هم در کابینه اول و هم دوم کل لیست وزرا را خدمت رهبری بردهام و الان هم در حال رایزنی هستیم.»
محمود صادقی که در این دیدار حضور داشته به نقل از روحانی به روزنامه اعتماد گفت که او برای هر سمتی گزینههای مختلفی به خامنهای معرفی میکند “که اگر مثلا در مورد اولی توافق نشد به ترتیب به گزینههای بعدی برسیم”.
برخی ناظران گمان میبرند که عدم حضور زنان در میان وزیران پیشنهادی که اصلاحطلبان در مورد آن تاکید زیادی داشتند به دلیل مخالفت خامنهای بوده است.
گفته میشود روحانی تصمیم داشته برای برخی از وزارتخانهها از جمله آموزش و پرورش وزیر زن معرفی کند. شهیندخت مولاوردی نیز تائید کرده که تصدی این وزارتخانه به او پیشنهاد شده اما علت معرفی شدنش را نگفته است.
با توجه به این واقعیتها، احتمال مخالفت مجلس با وزیرانی که با موافقت رهبر جمهوری اسلامی معرفی شدهاند زیاد نمیتواند باشد.
گزینههایی برای عدم رأی اعتماد
پس از رسانهای شدن سخنان روحانی درباره “هماهنگی” با خامنهای در مورد همهی اعضای کابینه، نایب رئیس مجلس علی مطهری به وبسایت فراکسیون امید گفت ارائه فهرست وزیران پیشنهادی به خامنهای پیش از معرفی آنها به مجلس “کار درستی نیست” و امکان اظهار نظر نمایندگان درباره این گزینهها را محدود میکند.
«تهدید» ایران به خروج از برجام در صورت اعمال تحریمهای جدید توسط آمریکا
بخش هایی از صحبت های حسن روحانی که به خروج ایران از برجام در صورت ادامه داشتن تحریم های آمریکا اختصاص پیدا کرده بود، مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفت. آنها این بخش از اظهارات رییسجمهور کشورمان تحت عنوان «تهدید ایران برای خروج از برجام» تفسیر کردند. سخنرانی صبح امروز حجت الاسلام حسن روحانی ... «تهدید» ایران به خروج از برجام در صورت اعمال تحریمهای جدید توسط آمریکا
چالشهای جدّی رژیم ولایی در پرتو تحولات منطقه
این حقیقت که در بیش از ۱۲ سال گذشته هیچگاه سایهٔ جنگ و تهدید نظامی از سر کشورمان رخت بر نبسته است را باید جنبهٔ مهمی از بحران سیاسی-اجتماعی عامّی دانست که در بیش از سه دههٔ گذشته میهن ما را در هم پیچیده است. امّا این واقعیت را که در ماههای اخیر، برخی تغییر ... چالشهای جدّی رژیم ولایی در پرتو تحولات منطقه
بازداشت مدیران یک سایت اصولگرا به اتهام ارتباط با موساد
یکی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در توئیتر خبر داده که برخی از مدیران وبسایت اصولگرای “عماریون” به اتهام ارتباط با دستگاه امنیتی اسرائیل در زندان بهسر میبرند. محمود صادقی، نماینده مجلس اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه (۱۹ مرداد/ ۱۰ اوت) در پست کوتاهی در شبکه پیامرسان توئیتر نوشت: «در جریان پیگیری ... بازداشت مدیران یک سایت اصولگرا به اتهام ارتباط با موساد
۳۱ انجمن اسلامی از دانشگاههای سراسر کشور بر غیرقانونیبودن حصر تاکید کردهاند
سی و یک انجمن اسلامی از دانشگاه های سراسر کشور با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامت محصورین خواستار شکستن حصر و حرکت به سوی وفاق ملی شدند. یه گزارش سحام در این بیانیه انجمن های اسلامی بر غیر قانونی بودن حصر تاکید کرده اند و اشاره کرده اند در این ... ۳۱ انجمن اسلامی از دانشگاههای سراسر کشور بر غیرقانونیبودن حصر تاکید کردهاند