اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
تلاش امپریالیسم برای گسترش
لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایهداری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزههای نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین امپریالیستها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش بهشکل مبارزهای رقابتی بین سرمایههای مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش
آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
آنجلا دیویس میگوید انتخاب “کامالا هریس” بهمقام ریاستجمهوری ایالات متحده بستری مناسبتر برای فراگیری پیکارهایی دگرگونساز است. پاریس- “آیا واقعاً باید به این پرسش پاسخ دهم؟ من به فردی که حزب جمهوریخواه را رهبری میکند بیگمان قصد ندارم رأی دهم.” این پاسخ آنجلا دیویس، نماد کنشگران کمونیست در جهان، به پرسشی بود که روزنامهنگاری در ... آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
بریتانیا در دهههای اخیر و پس از پایان جنگ سرد تغییرهای سیاسی مهمی را از سر گذرانده است. هفده سال حکومت حزب محافظهکار از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۷ و سپس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در آن کشور، در شرایط تغییر موازنهٔ تعیینکنندهٔ نیروها در جهان پس از فروریزی دولتهای سوسیالیستی، پیامدهای سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی مهمی ... تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
مجری امریکایی از نقش مخرب امریکا و انگلیس در دست یابی بهحکومت ملی و دموکراتیک در ایران سخن میگوید
کودتای ۲۸ مرداد یکی از رخدادهای مهم تاریخ معاصر ایران است، رویدادی که امپریالیسم جهانی با سازماندهی و اجرای آن در تعامل نزدیک با نیروهای مرتجع داخلی، امکان رشد و تحول دموکراتیک جامعه ما را برای دههها مسدود کرد.
کودتای ۲۸ مرداد، با تحمیل حکومت دیکتاتوری شاه و ساواک بر ایران، ترور و سرکوب را بر فضای اجتماعی و سیاسی کشور مسلط کرد و بهگونهای ماهوی بر تمامی روندهای سیاسی و اقتصادی- اجتماعی آتی میهن ما تأثیری مخرب برجای گذاشت.
سرکوب خشن و خونین نیروهای ملی و مترقی از سوی رژیم دیکتاتوری شاه در خلال بیستوپنج سال حکومت منفورش خلئی را باعث گردید که در آن، نیروهای ارتجاعی ضد کمونیست و طرفداران اسلام سیاسی همچون گروه “فدائیان اسلام”، “مؤتلفه”، “حُجتیه”، توانستند پایگاههای اجتماعی و تشکیلاتیشان را تحکیم کنند، چندان که در اوضاعواحوال سرکوب خشن نیروهای روشنفکر، چپ و مترقی از سوی رژیم در آستانۀ تحولهای سرنوشتساز انقلابی زمام رهبری انقلاب را بهدست گرفتند و خیلی زود این انقلاب مردمی را از مسیر ترقیخواهانهاش به سمت استقرار حکومت اسلامیای مبتنی بر اصل ضد مردمیِ ولایت فقیه منحرف کردند.
کتاب “کودتا” (۲۸ مرداد، سازمان سیا و ریشههای روابط ایران و آمریکا در عصر مدرن)، نوشتۀ یرواند آبراهامیان، کتابی که در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) بهزبان انگلیسی منتشر شد، و به همت دکتر ناصر زرافشان به فارسی ترجمه شده است، ازجمله کارهای پژوهشیای جالب و معتبر است که از روی بسیاری از تحریفهای تاریخی و غرضورزیهای کورکورانه برخی نیروهای سیاسی پرده برمیدارد.
آبراهامیان بهطور دقیق و مستند نشان میدهد که مسئلهٔ کلیدی برای انگلیس- و همینطور برای آمریکا نیز که سرانجام آنها را به اجرای کودتای ۲۸ مردادماه زیر نام رمز “آژاکس” مصمم کرد- به منافع حیاتی اقتصادی شرکتهای انحصاری نفتی مربوط میشد. بهعبارتدیگر، درصورت واگذاری حق کنترل بر استخراج و تعیین قیمت فروش نفت به ایران از سوی شرکت (شرکت نفت انگلیس و ایران)، پیامدهای اقتصادی این واگذاری و دادخواهی و درپیش گرفتن روش ایران از سوی دیگر کشورهای نفتخیز جهان برای آمریکا و انگلیس و کمپانیهای نفتیشان خط قرمز بود. کتاب “کودتا” نشان میدهد که تیم مذاکرهکنندهٔ ایران بهرهبری دکتر مصدق نیز از ابتدا تا انتهای مذاکرات بر این اِعمال حق حاکمیت ملی ایران پای فشرد و آن را غیرقابلچشمپوشی اعلام کرد.
کتاب “کودتا”، بر اساس سندهایی انکارناپذیر، نشان میدهد که “اسلام سیاسی” در آن زمان نقش و عملکردی محافظهکارانه و ارتجاعی داشته است. بخش عمدهٔ روحانیت بهرهبری آیتالله کاشانی، در زمینهٔ حمایت از خواستهای سیاسی- اقتصادی مردم با موضعگیریهای ارتجاعیاش از هرنوع تغییر سیاسی و اجتماعی بنیادین و خصوصاً نفوذ اندیشههای چپ در جامعه سخت هراسان بودند، و ازاینروی، به سوی رابطههایی پنهانی (سیاسی و مالی) با انگلیس و آمریکا سوق داده میشدند. آنان، از طریق انواع کانالها، ازجمله از کانال برادران رشیدیان و بقایی گرفته تا شبکهٔ زورخانههای متعلق به چاقوکشانی مانند شعبان بیمخ و طیب، در جهت تغذیهٔ مالی بخشهایی از مقامهای روحانی- بهطور مستقل از یکدیگر و همزمان با هم- از سوی انگلیس و آمریکا مورداستفاده قرار میگرفتند.
کتاب “کودتا”، بهوضوح نشان میدهد که برخلاف تبلیغات و موضعگیریهای رسمی رژیم ولایت فقیه، بخش عمدهای از روحانیت، یا دقیقتر گفته باشیم، “اسلام سیاسی”، فعالانه و همراه با حمایت نیروهای خارجی برای بهنتیجه رساندن کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تلاش کرد. آبراهامیان بهدرستی گوشزد میکند که یکی از بازدههای مهم کودتای ۲۸ مرداد، ضربه بسیار شدید و منهدمکننده به نیروهای سکولار، و درنتیجهٔ آن، بهوجود آمدن فضای مناسب برای رشد “اسلام سیاسی” بود که توانست در برههٔ انقلاب ۱۳۵۷ در مقام نیرویی مسلط وارد صحنهٔ تحولهای سرنوشتساز کشور شود. در ارتباط با نقش “اسلام سیاسی” در مقطع زمانی کودتای ۱۳۳۲ و هماهنگی منافع آن با سیاستهای امپریالیسم، سندهایی برگرفته از گزارشهای وزارت خارجه آمریکا نشاندهندهٔ رابطهٔ “فدائیان اسلام” با دولت انگلیس است. دراینباره، گزارش سفارت آمریکا به نقش “فدائیان اسلام” در سوءقصد به جان دکتر فاطمی (وزیر خارجه دولت مصدق) اشارهٔ مستقیم میکند.
جلوگیری از دخالت خارجی در ایران و تکرار فاجعهٔ کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و همچنین مانع شدن از جایگزینی حکومتی استبدادی و ضدمردمی با نوعی دیگر از حکومت استبدادی وابسته به سیاستهای دولت ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو، تنها با بهوجود آوردن یک آلترناتیو سیاسی- مردمیِ منسجم که بتواند در عرصه سیاست جهانی نیز نقشآفرین باشد، امکانپذیر است.
درسهایی برای چپ: یونان پس از«کمک مالی» برای خلاصی از ورشکستگی
در تپههای “نیکس”، در کنار ویرانهٔ تاریخی آکروپولیس، جایی که شهروندان در دوران دمکراسی کهن نشستهایی همگانی در آن برگزار میکردند، برای جشنی پرهزینه برنامهریزی شده بود.
آنچه کروبی نوشت، آنچه باید مینوشت
سه ماه پیش، سی امین سال رهبری علی خامنه ای در حالی آغاز شد که در این مدت او حتی یکبار حاضر به نشستن در برابر خبرنگاران و پاسخگوبی به آنان نبوده است. آخوندهای حکومتی مانند ائمه جمعه، حقوقبگیران رهبرند و روحانیونمستقل نیز آنچنان تحت فشار دادگاه وبژه روحانیت هستند که نمی توانند رسالت تعریف ... آنچه کروبی نوشت، آنچه باید مینوشت
اسلاوی ژیژک: غیرواقعی بودن «رؤیای آمریکایی» برای مردم این کشور ثابت شده است
به گزارش خبرگزاری راشا تودی، براساس یک نظرسنجی، حمایت نسل جوان از سرمایهداری بهشدت کاهش یافته است.
نگاهی به تغییرهای پیشنهادی تازه در قانون اساسی کوبا
روز ۱۲ خرداد امسال، نشست فوقالعادهٔ مجمع ملّی کوبا (پارلمان آن کشور) برگزار شد و در آن کمیسیونی تشکیل شد تا پیشنویس اوّلیه قانون اساسی تازهای را برای کوبا تهیه کند که بیشتر از ۶۰ سال است در مقابل تلاشهای آمریکا برای شکست و پایان دادن به انقلاب ملّتش پایداری کرده است.