مبارزه آموزگاران برای توقف خصوصی‌سازی آموزش و دستمزد عادلانه

با بحران‌های همه‌جانبه‌ٔ اقتصادی و سیاسی و گسترش اعتراض‌های کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان، رژیم ضدمردمی ولایت فقیه تنها راه مقابله با جنبش مردمی را در حفظ ساختار سرکوب می‌بیند.

در بیانیه‌ای اواخر دی‌ماه، شواری هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از موج تازه‌ محکومیت‌های قضایی و زندان “به گستره چند استان کردستان، فارس، خوزستان، و البرز” به همکاران فروتن و نیکنام خود خبرداد و اتهام‌های واهی علیه آموزگاران خوشنام و حق‌طلب را شدیداً محکوم کرد. رژیم ضدمردمی با صدور احکام ناعادلانه زندان  طولانی علیه آموزگاران و مبارزان راه آزادی، امید حفظ ساختار استبدادی فاسد و ادامه غارت منابع ملی را دارد.

در چهار دهه اخیر غارت منابع ملی و صندوق‌های بازنشستگی، با اعدام و بهره‌کشی شدید و تحمیل تبعیض علیه زحمتکشان توسط خامنه‌ای و دولت‌ها و مجلس‌های ضدمردمی ممکن گردیده است. ۹ دی‌ماه ۱۴۰۳، در “پویش عدالت شغلی”، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران “رابطهٔ خصوصی‌سازی با کیفیت آموزش را فاجعه‌بار” عنوان کرد و افزود: “نتیجهٔ این روند آموزشی را باید شکل‌گیری نهادهای قدرتی دانست که در جایگاه‌های مختلف و به‌خصوص در بحث قانون‌گذاری به‌نفع طبقات بالای اجتماعی عمل می‌کنند.” با تورم و گرانی لگام گسیخته و خط فقر حداقلی ۴۰ میلیون تومان در ماه میانگین دستمزد آموزگاران رسمی حدود ۱۵ میلیون تومان است. ۱۷ دی‌ماه نماینده جمعی از معلمان غیررسمی از تکرار تصمیم سال قبل مجلس‌نشینان و عدم به‌کارگیری نیروهای غیررسمی به‌عنوان نیروهای حق‌التدریس و استفاده از آنان در قالب نیروهای خرید خدمات خبر داد. این نیروها که در قالب خرید خدماتی پیش دبستانی، نهضت سوادآموزی و سربازمعلم جذب آموزش و پرورش شده‌اند، بنا بر گزارش ۷ دی‌ماه ایلنا، به‌بهانه کمبود بودجه، اکثراً با سابقه‌ا‌ی بیش از ۱۰ سال تدریس در دورافتاده‌ترین مناطق با حقوق‌هایی که گاهی “حتی به ۳ الی ۴ میلیون تومان هم نمی‌رسد و… گاهی بدون بیمه” به‌کار گرفته می‌شوند.

به‌رغم تجمع‌های اعتراضی گسترده بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲، هنوز۶۰ درصد پاداش پایان خدمت- سنوات آنان در دولت ضدمردمی پزشکیان پرداخت نشده است. ۹ دی‌ماه سال جاری یک معلم بازنشسته در تماس با ایلنا از نصف شدن ارزش پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ بین اول مهرماه ۱۴۰۲ و دی‌ماه ۱۴۰۳ خبر داد. ۱۰ دی‌ماه بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ کُردستان مقابل استانداری کُردستان تجمع اعتراضی برگزار کردند؛ ۱۱ دی‌ماه بازنشستگان فرهنگی شیراز مقابل استانداری فارس تجمع اعتراضی برگزار کردند؛ ۱۵ دی‌ماه نیز بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ کرمان که قبلاً برای اعتراض به تهران آمده بودند، مقابل استانداری کرمان تجمع اعتراضی برگزار کردند. ۱۷ دی‌ماه برای چندمین‌بار بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ از استان‌های مختلف به تهران آمده‌ و مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار دریافت ۶۰ درصد از پاداش پایان خدمت خود شدند؛ با ۸۰ هزار تومان شدن دلار، بار دیگر ۲۴ دی‌ماه بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ از استان‌های مختلف به تهران آمده و در تجمع اعتراضی خود گفتند: “شانزده ماه انتظار برای‌مان کافیست”؛ اول بهمن و برای نهمین بار، بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ از استان‌های مختلف به تهران آمدند و مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برگزار کردند که با یورش و اسپری فلفل نیروهای امنیتی مواجه شدند؛ بازنشستگان شعار می‌دادند: “وزیر بی‌لیاقت استعفا، استعفا، اگر عدالتی بود معلم اینجا نبود.” ۲۳ دی‌ماه با اصلاح یک بند از بندهای الحاقی بودجه سال ۱۴۰۴، مجلس‌نشینان مرتجع هدف پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ را داشتند. بعد از اعتراض‌های فراوان، بازنشستگان فرهنگی اصلاح جداول متناسب‌سازی را به سازمان برنامه و بودجه تحمیل کردند؛ اما ۳۰ دی‌ماه این بازنشستگان به ایلنا گفتند: در حقوق دی‌ماه واریز شده، این اصلاحات “همچنان اجرایی نشده است.” همچنین رژیم در هفته‌های اخیر در راستای تهدید و سرکوب مبارزهٔ فرهنگیان احکام ظالمانه‌ای را برای تنی چند از فعالان صنفی معلمان صادر کرد. حکم زندان برای فرهنگیان و معلمان که علیه خصوصی‌سازی آموزش و حقوق بدیهی فرهنگیان مبارزه می‌کنند نمی‌تواند اعتراض و اعتصاب معلمان را تضعیف و متوقف کند.

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ۹۴،۸ بهمن۱۴۰۳

بیژن عبدالکریمی؛ اخراج من رسواگر پیوند نیروهای جهل‌ و اشرافیت تکنوکرات‌ بوروکرات فاسد شد + ویدئو

بیژن عبدالکریمی نوشت: امیدوارم رسوایی مسببین اخراج اینجانب بهانه­‌ای برای تأمل و بازاندیشی در خصوص برخی از رویه‌­های بسیار غلط اجتماعی در حوزه گزینش افراد برای جایگاه­‌های اجتماعی گوناگون و نیز شیوه­‌های رسیدگی به اتهامات و تخلفات آنان در جمیع نهادها و ارگان­‌ها، از جمله در سراسر دانشگاه­‌های کشور گردد.

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, معلمان, ویدیو

آموزشیاران نهضت سوادآموزی تجمع‌کننده در مقابل مجلس، دیشب را در خیابان به صبح رساندند

جمعی ازپذیرفته نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای سومین روز متوالی در تهران مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری, معلمان

تحقق عدالت آموزشی بدون عدالت اجتماعی امکان‌پذیر نیست

«عدالت آموزشی» در معنای ساده‌ی آن، همان که اصل ۳۰ قانون اساسی می‌گوید، بعد از دهه ۷۰ شمسی با خصوصی‌سازی آموزش و به میدان آمدن مدارس پولی از میان برداشته شد؛ به تدریج، با گسترش قراردادهای غیرعادلانه و تبعیض‌آمیز شغلی، فاصله طبقاتی میان جامعه‌ی معلمان کشور نیز افزایش یافت.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اموزشی, ایران, حقوق بشر, فقر, معلمان

اعتراض دیده‌بان حقوق بشر به تشدید سرکوب کارگران و معلمان در ایران

دیده‌بان حقوق بشر از برخوردهای امنیتی اخیر با فعالان کارگری و معلمان در ایران انتقاد کرد. به گفته این سازمان جهانی حقوق بشری، اظهارات مقام‌های ایران درباره‌ وحدت ملی، با توجه به زندانی کردن این فعالان “پوچ” است.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, خبر, کارگری, معلمان