طبق اطلاعات وزارت بازرگانی چین، در ماه دسامبر سال گذشته میزان مبادلات بازرگانی بین روسیه و چین برای نخستین بار به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده که یک رکورد تاریخی در روابط تجاری بین دو کشور است.
به گزارش خبرگزاری «نووستی»، “گائو فین”سخنگوی رسمی وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که در اواسط ماه دسامبر سال گذشته میزان مبادلات بازرگانی بین روسیه و چین برای نخستین بار به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است. به گفته وی، این رقم یک رکورد تاریخی در عرصه روابط تجاری بین دو کشور است.
این مقام دولتی تاکید کرد که روسیه جایگاه نخست را در میان اصلیترین شرکای بازرگانی چین با توجه به قوه محرکه رشد داشته و میزان مبادلات بازرگانی بین دو کشور همچنان در حال رشد است. پکن، بزرگترین شریک تجاری مسکو محسوب شده و روسیه نیز جایگاه دهم در بین شرکای تجاری این کشور را دارد.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین یادآور شد که پکن حاضر است در آینده نیز به تلاشهای برای توسعه روابط چین و روسیه ادامه دهد.
بر اساس اطلاعات اداره اصلی گمرک چین، میزان مبادلات بازرگانی بین دو کشور طی ماههای ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۱۸در مقایسه با زمان مشابه در سال ۲۰۱۷، نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته و به ۹۷.۲۳ میلیارد دلار رسید. صادرات چین به روسیه نیز ۱۲ درصد افزایش داشته و به ۴۳.۴۵ میلیارد دلار رسیده و واردات از روسیه هم بیش از ۴۴ درصد افزایش یافته و به میزان ۵۳.۷۸ میلیارد دلار رسیده است.
بانک مرکزی انگلیس: دلار آمریکا مرجعیت خود را از دست میدهد

رئیس بانک مرکزی انگلیس میگوید که طی سالهای آتی مجموعهای از ارزها، جایگزین دلار آمریکا به عنوان تنها ارز مسلط کنونی برای تجارت بینالمللی میشوند
رئیس بانک مرکزی انگلیس میگوید که طی سالهای آتی مجموعهای از ارزها، جایگزین دلار آمریکا به عنوان تنها ارز مسلط کنونی برای تجارت بینالمللی میشوند.
در شرایطی که دلار آمریکا در شرایط کنونی همچنین ارز عمده جهانی برای حفظ ذخایر ارزی است، برخی بانکهای مرکزی کشورها میگویند که ارز برای همیشه ارز اصلی مبادلات تجاری باقی نخواهد ماند.
روز چهارشنبه گذشته بود که رئیس بانک انگلیس (بانک مرکزی انگلیس) با اشاره به این نکته گفت: «نهایتا ما ارزهای ذخیره به جای ارز ذخیره دلار آمریکا خواهیم داشت.»
به گفته مارک گارنی، رئیس بانک انگلیس، نیمی از تجارت جهانی از طریق دلار آمریکا انجام میشود، هرچند که سهم آمریکا در تجارت جهانی تنها حدود ۱۰ درصد است.
رئیس بانک مرکزی انگلیس میگوید یوآن چین، میتواند یکی از جایگزینهای دلار آمریکا باشد. با این حال، وی هشدار داد که چنین تغییر و تحولی یکشبه رُخ نخواهد داد.
به گفته گارنی، «اقتصاد آمریکا در نیمه دوم قرن ۱۹ میلادی از اقتصاد انگلیس پیشی گرفت، اما تا ۱۹۰۲ بهطول انجامید تا اینکه دلار آمریکا بتواند ارز مسلح در تجارت بینالمللی شود.
در همین حال، شبکه راشاتودی روسیه دیروز پنجشنبه گزارش داد که مسکو ۱۰۰ میلیارد دلار از ذخیرههای ارزی خود را به یوآن چین، یِن ژاپن و یورو تغییر میدهد، اقدامی که هدف تنوع بخشیدن به ذخایر ارزی و دوری جستن از دلار آمریکا است.
تسنیم