یک مسئول سوری اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و گروههای تروریستی تحت حمایت آنها مانع اجرای طرح سازمان ملل برای تخلیه آوارگان اردوگاه “الرکبان” میشوند که قرار بود، روز جمعه آغاز شود.
به نوشته روزنامه “الوطن” سوریه”، احمد منیر محمد، مشاور هیئت آشتی ملی و عضو کمیته مشترک هماهنگی سوریه و روسیه برای بازگشت آوارگان و پناهجویان تاکید کرد: نیروهای آمریکایی و گروههای تروریستی وابسته به آن در مسیر اجرای طرح سازمان ملل برای تخلیه آوارگان اردوگاه “الرکبان” که قرار بود، روز جمعه آغاز شود، سنگاندازی میکنند.
وی در ادامه افزود: سازمان ملل و سازمان هلال احمر سوریه مقدمات لازم برای خروج آوارگان از طریق اتوبوسها و کامیونهای بزرگ به سمت مناطق تحت کنترل دولت سوریه را تکمیل کردهاند.
این مسئول سوری همچنین تصریح کرد: تعداد شهروندانی که تمایل به خروج از این اردوگاه را دارند و اسامیشان را ثبت کردهاند به ۴ هزار تن رسیده است که احتمالا خروج و تخلیه کردن آنها در دو مرحله انجام میشود.
منیر محمد خاطرنشان کرد: ائتلاف بینالمللی ضد داعش تحت امر واشنگتن، آمریکا و تروریستها مانع از خروج شهروندان میشوند تا از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کنند.
این مقام سوری گفت: تا عصر روز شنبه تنها ۲۵۰ نفر از اردوگاه “الرکبان” خارج شدهاند.
هیئتی از سازمان ملل روز جمعه در چارچوب تخلیه آوارگان اردوگاه “الرکبان” وارد این اردوگاه در مرزهای با اردن شد.
رسانهها پیشتر اعلام کردند که هدین هالدرسون، سخنگوی سازمان ملل خاطرنشان کرد: این سفر با هدف کمک به خروج آوارگان از اردوگاه “الرکبان” به صورت داوطلبانه صورت گرفت.
وی تاکید کرد: سازمان ملل با هماهنگی سازمان هلال احمر سوریه کمکهای غذایی را طی پنج روز میان ۱۵ هزار آواره سوری در اردوگاه “الرکبان” توزیع خواهد کرد.
مسئولان نظامی روس نیز پیشتر اعلام کرده بودند که روند تخلیه اردوگاه الرکبان در ۲۷ ماه جاری میلادی تحت نظارت سازمان ملل و هلال احمر سوریه در سه مرحله طی ۳۰ روز آغاز خواهد شد.
سازمان ملل در هفتم ماه جاری میلادی به اردوگاه الرکبان کمکهای انسانی ارسال کرد که نیازهای آوارگان را برای مدت ۳۰ روز برآورده میکرد.
آوارگان حاضر در این اردوگاه که در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد از شرایط معیشتی و بهداشتی نامساعد در نتیجه محاصره شدید رنج میبرند و وضعیت آنها به طور گسترده پس از این که اردن در اوسط سال ۲۰۱۶ میلادی اعلام کرد که مرزهایش با سوریه و عراق “منطقه نظامی بسته است”، وخیم شده است.
در این اردوگاه حدود ۴۰ هزار آواره وجود دارد که تعداد آنها پس از گشایش گذرگاههای سوریه و روسیه نصف شده است.
سازمان ملل اعلام کرد که حدود ۱۵ هزار تن همچنان در این اردوگاه حضور دارند که در نزدیکی پایگاه “التنف” وابسته به ائتلاف ضد داعش واقع شده است.
ایسنا