انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک در اعتراض به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی علیه کشورهایی که از ونزوئلا نفت یا گاز می‌خرند را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» در نشست مطبوعاتی صبحگاهی خود گفت: ما موافق این نیستیم که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورها اعمال شود، ... انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, تحریم, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, سنگاپور, مکزیک, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

وزیر امور خارجه کوبا در اعتراض به کارت طلایی اقامت پنج میلیون دلاری آمریکا، دولت «ترامپ» را متهم کرد که از مهاجرت به عنوان تجارتی با فروش مسکن و اخراج مهاجران غیرقانونی استفاده می‌کند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای تله‌سور، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق حساب ... کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تحلیل, جهان, سازمان ملل, کوبا, مهاجران

کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

مقام‌های کلمبیا اعلام کردند فردی که قصد داشت رئیس‌جمهور این کشور آمریکای لاتین را ترور کند، از پای درآمد. به گزارش ایسنا، مقام‌های کلمبیا اعلام کردند مردی که به توطئه برای ترور «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا متهم شده بود، در یک عملیات امنیتی کشته شد. خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد: «پدرو سانچر»، وزیر ... کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

ادامه

آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, خبر, کلمبیا

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

پلیس آرژانتین با بازنشستگان معترض به سیاست‌های اقتصادی رئیس جمهور این کشور که خارج از ساختمان کنگره دست به تظاهرات زده بودند، درگیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اعتراضات مسالمت‌آمیز بازنشستگان آرژانتینی به سیاست‌های اقتصادی خاویر میلی، رئیس جمهور این کشور، با ورود نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. به گقته ... سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگان, جهان, خبر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

رئیس جمهور کلمبیا در سخنانی اعلام کرد: «زلنسکی» جنگی را با سلاح‌های غربی آغاز کرد و اکنون به او خیانت شده است؛ وی توسط روسیه که از سلاح‌های خود استفاده می‌کند، خلع سلاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس پیامی منتشر و ... گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

ادامه

آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح

مادورو: مغز متفکر کودتای اخیر ونزوئلا از عوامل «سیا» بود

رئیس‌جمهور ونزوئلا تأکید کرد ژنرال سابق این کشور که مغز متفکر کودتای نافرجام اخیر بود، بیش از یک سال است به خدمت «سیا» درآمده است.

 

«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا روز گذشته جمعه، در یک سخنرانی تلویزیونی از ژنرال «مانوئل ریکاردو کریستوفر فیگوئه‌را» مدیرکل سابق سرویس اطلاعات ملی ونزوئلا بعنوان مغز متفکر توطئه اخیر کودتا در این کشور نام برد.

 

بنا به گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، مادورو تأکید کرد که «کاراکاس» شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حدود یکسال پیش این ژنرال ونزوئلایی را به خدمت خود درآورده بود.

 

«خوان گوایدو» رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا در تاریخ ۳۰ آوریل در یک نوار ویدئویی، مردم و ارتش ونزوئلا را به شورش دعوت کرد که به دنبال عدم حمایت ارتش از گوایدو، توطئه کودتا علیه دولت مادورو، ظرف چندین ساعت شکست خورد.

 

طبق این گزارش، فیگوئه‌را در پی کودتای ناکام ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت ماه)، مادورو را ترک کرد و به مخالفان وی پیوست.

 

مادورو در ادامه سخنان خود تصریح کرد که بازرسان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که فیگوئه‌را، نیروی محرک توطئه کودتا در ونزوئلا بوده است و به درخواست واشنگتن، چنین اقدامی را انجام داده است.

 

نیکلاس مادورو در خصوص خیانتی که این ژنرال سابق اهل ونزوئلا به کشور خود کرده است، گفت: «بازرسان در اثبات اینکه مانوئل ریکاردو کریستوفر فیگوئه‌را بیش از یکسال است که به خدمت سیا درآمده است، موفق شدند و خیلی زود عدالت برای این خائن اجرا خواهد شد».

 

پس از شکست کودتا در ونزوئلا، گوایدو در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» اعتراف کرد که وفاداری ارتش به مادورو، علت شکست کودتا بود.

 

مادورو تصریح کرد که «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا، «مایکل مورنو» رئیس دیوان عالی ونزئلا و «ایوان هرناندز دالا» مدیر اداره کل مبارزه با اطلاعات نظامی درباره «رفتارهای عجیب» فیگوئه‌‌را قبل از توطئه کودتا هشدارهایی به وی داده بودند.

 

رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا ادامه داد که قرار بود فیگوئه‌را در ساعت ۹:۰۰ صبح روز ۳۰ آوریل اخراج و دستگیر شود و ظاهراً همین امر وی را به آغاز این توطئه کودتا تحریک کرده است.

 

بنا به گزارش راشاتودی، فیگوئه‌را یکی از عالیرتبه ترین مقامات ونزوئلا بود که تغییر رویه داد و به ائتلاف مخالفان تحت رهبری گوایدو پیوست.

 

«مایک پنس» معاون «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از تغییر جهت فیگوئه‌را استقبال کرد و از او بعنوان نمونه‌ای برای ترغیب دیگر نظامیان ونزوئلا برای پیوستن به ائتلاف مخالفان مادورو نام برد و روز سه شنبه، شخصاً لغو تمامی تحریم‌های آمریکا علیه فیگوئه را اعلام کرد.

 

بهمن‌ماه سال گذشته، گوایدو که ریاست مجمع ملی این کشور را برعهده داشت، با حمایت‌های آمریکا ضمن به‌راه انداختن آشوب‌ و اعتراض علیه دولت مادورو، خود را رئیس‌جمهور موقت این کشور خواند و ترامپ نیز وی را بعنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت و در مقابل، مادورو را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.

 

همزمان با حمایت برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از تلاش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.

 

از سال ۲۰۱۷ و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیس‌جمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل «مجلس موسسان قانون اساسی» در سال ۲۰۱۷ شد.

 

تلاش واشنگتن برای کنار زدن دولت قانونی کاراکاس در حالی صورت می‌گیرد که مردم ونزوئلا در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری، بار دیگر مادورو را به ریاست‌جمهوری این کشور انتخاب کردند.

فارس

تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا برای اعمال فشار بر مادورو

دولت آمریکا روز گذشته- جمعه- در تلاش برای افزایش فشارهای اقتصادی بر رئیس‌جمهوری قانونی ونزوئلا دایره تحریم ها علیه این کشور را به بخش‌های دفاعی و امنیتی گسترش داد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, کوبا, ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک دیگر برنامه امنیتی آمریکا را نمی‌خواهد

رئیس جمهوری مکزیک اعلام کرد، می‌خواهد آمریکا به برنامه کمک امنیتی خود تحت عنوان ابتکار عمل “مریدا” پایان دهد و در عوض در توسعه اقتصادی در مکزیک و آمریکای مرکزی سرمایه‌ گذاری کند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, مکزیک