به گزارش شبکه خبری المیادین، طرفهای متخاصم لیبیایی که در شهر مونترو سوئیس و با دعوت «مرکز بشردوستانه گفتوگو» و حضور هیأت سازمان ملل در لیبی گردهم آمده بودند، به نقشه راهی برای حل بحران این کشور دست یافتند.
در این نشستها که بین ۷ تا ۹ سپتامبر ( ۱۷ تا ۱۹ شهریور) برگزار شد، نمایندگان دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج و نمایندگان پارلمان طبرق به ریاست عقیله صالح مورد حمایت ژنرال خلیفه حفتر و نیز شخصیتهای تاثیرگذار سیاسی در لیبی حضور داشتند.
حاضران بر سر بندهایی برای آغاز گفتوگوی سیاسی به توافق رسیدند و بنابه گزارش خبرنگار المیادین، سازمان ملل قصد دارد این طرفها را به زودی برای انجام گفتوگوهای لیبیایی-لیبیایی- به ژنو دعوت کند.
بندهایی که طرفهایی لیبیایی بر سر آن به توافق رسیدند به شرح زیر است:
۱.مرحله مقدماتی حل و فصل فراگیر که برهه زمانی مشخصی است که هدف از آن فراهم کردن شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری طی ۱۸ ماه و طبق قانون اساسی مورد توافق است.
۲. قوه مجریه بار دیگر تشکیل شود. این قوه شامل شورای ریاستی است که متشکل از یک رئیس و دو معاون خواهد بود و دولت وحدت ملی جدای از این شورای ریاستی است.
۳. اعضای شورای ریاستی و نخستوزیر دولت وحدت ملی در چارچوب گفتوگوهای سیاسی انتخاب میشوند.
۴. نخستوزیر دولت خود را مشخص و برای گرفتن رای اعتماد به پارلمان معرفی میکند.
۵.تشکیل دولت وحدت ملی بر اساس وحدت لیبی و تنوع جغرافیایی سیاسی و اجتماعی آن صورت میگیرد.
۶.پارلمان و شورای عالی دولت با نامزدی اشخاصی برای مناصب ارگانهای حساس و مهم و مشخص شدن روند انتخابات در برهه زمانی معقول و تعیین شده توافق میکنند.
۷. در مرحله آمادهسازی برای حلوفصلهای فراگیر، نهادهای اجرایی و پارلمان به مجرد فراهم شدن شرایط امنیتی و لوژستیکی در شهر سرت، به این شهر منتقل میشوند.
۸.تلاش برای بازگشت امن آوارگان به کشور و جبران ضررو زیانهای آن بدون ضایع شدن حق دادخواهی آنها انجام خواهد شد.