کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بینالملل: تلاشهای تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان
رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد
رئیسجمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشتساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بینالمللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسمژومارت توقایف رئیسجمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد
رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است
رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است
پوتین: آماده اجرای طرحهای هستهای مشترک با مغولستان هستیم
رئیس جمهوری روسیه پس از گفتوگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژههای هستهای مشترک است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدتهاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرحهای هستهای مشترک با مغولستان هستیم
برگماری رئیسجمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده
همانطور که پیشبینی میشد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیسجمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاهمدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنهای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریهپردازیهای طیف وسیع تحلیلگران دلبسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیسجمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده
لوموند نامۀ آنتونی بلینکن به رئیسجمهوری افغانستان را تحقیرآمیز و غیر مرسوم خواند
لوموند روزنامۀ عصر پاریس با اشاره به نامۀ غیرمرسوم و تا حدودی تحقیرآمیز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، به رئیس جمهوری افغانستان، اشرف غنی، نوشته که دولت بایدن برای واداشتن کابل به تشکیل دولت ائتلافی با طالبان و تجدیدنظر در قانون اساسی افغانستان فشار بر رئیس جمهوری این کشور را افزایش داده است.
خبرنگار لوموند افزوده است که از این منظر سیاست دولت بایدن در قبال افغانستان تفاوتی با سیاست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، ندارد که گفتگو با طالبان را به همکای با حکومت کابل ترجیح میداد.
در نامه خود به رئیس جمهوری افغانستان، آنتونی بلینکن به نمایندگی از سوی جو بایدن وظایف دولت کابل را در ماههای آینده تعیین و به رئیس جمهوری افغانستان ابلاغ نموده است. وزیر امور خارجۀ آمریکا در نامۀ خود ضمن تأکید بر عزم راسخ آمریکا مبنی بر خارج کردن نیروهای این کشور از افغانستان، اشرف غنی را مسئول اصلی بنبست مذاکرات صلح با طالبان معرفی کرده است.
وزیر امور خارجۀ آمریکا از برگزاری نشستی بینالمللی به ریاست سازمان ملل و با حضور وزرای امور خارجۀ کشورهای روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان و آمریکا خبر داده که قرار است به موضوع صلح در افغانستان اختصاص یابد. آنتونی بلینکن همچنین از حکومت کابل و طالبان خواسته است که بر سر تشکیل یک حکومت موقت و روند بازنگری در قانون اساسی افغانستان از جمله در خصوص حق رأی با یکدیگر توافق کنند. واشنگتن در عین حال از آنکارا خواسته است که برای ترغیب گفتگوهای کابل و طالبان یک نشست مقدماتی با حضور نمایندگان دو طرف تدارک ببیند.
لوموند میافزاید: در نامۀ خود آنتونی بلینکن در عباراتی غیرمرسوم از اشرف غنی خواسته است که به تکروی خود خاتمه داده و جبهۀ واحدی با حضور حامد کرزی، عبدالله عبدالله و رسول سیاف تشکیل بدهد.
به نوشتۀ لوموند، پیام دولت آمریکا به رئیس جمهوری افغانستان واضح است: در صورتی که اشرف غنی از دستورات واشنگتن پیروی نکند، دولت آمریکا میتواند پیش از آغاز ماه مه نیروهای خود را از افغانستان خارج کند. در چنین صورتی بر اساس پیشبینیهای ناتو طالبان کنترل ده استان افغانستان از جمله قندهار را در دست خواهند گرفت.
اشرف غنی در سخنرانی روز دوشنبۀ خود واکنشی به نامۀ بلینکن از خود نشان نداد. در عوض او پاکستان را مسبب بحران افغانستان خواند و گفت که بدون یاری اسلامآباد طالبان هرگز نمیتوانستند علیه کابل وارد جنگ شوند. به همین خاطر اشرف غنی از پاکستان خواست که به جنگ اعلام نشدۀ خود علیه افغانستان خاتمه دهد.
در اظهاراتی جداگانه، معاون رئیس جمهوری افغانستان، امرالله صالح، گفت که “کشورهای غربی و آمریکا حق دارند نیروهای خود را از افغانستان خارج کنند یا نکنند. اما، ما هم حق داریم آیندۀ و منافع خاص سی و پنج میلیون افغان را به خطر نیندازیم.” حتا عبدالله عبدالله در اظهاراتی کم سابقه خطاب به دولت آمریکا گفت که “هیچکس نمیتواند چیزی را به مردم افغانستان تحمیل کند و حق رأی در افغانستان قابل مذاکره نیست.”
واشنگتن پست: آمریکا در پی تعویق خروج نیروها از افغانستان است
نشریه آمریکایی خبر داد که آمریکا برای پیشبرد طرح دولت موقت در افغانستان در نظر دارد خروج نیروهایش در مهلت توافق شده با طالبان را به تاخیر اندازد.
با توجه به صحبتهای پمپئو؛ وضعیت در افغانستان مشکوک به نظر میرسد
اظهارات جدید وزیر امور خارجه آمریکا درباره اینکه این کشور در یک سال گذشته هیچ تلفاتی در افغانستان نداشته با توجه به وضعیت موجود که تنها در یک ماه گذشته دهها غیرنظامی از جمله خبرنگاران و فعالان مدنی افغان در حملات جداگانه کشته شدهاند، عجیب به نظر میرسد.
امرالله صالح طرح پیشنهادی صلح آمریکا را “سند ننگ” توصیف کرد
امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به نامه وزیر خارجه آمریکا میگوید که این نامه در موقف (موضع) کابل تغییری نمیآورد. او نیز با ننگین خواندن طرح صلح پیشنهادی آمریکا میگوید که وی هرگز چنین سندی را امضا نخواهد کرد.
آمریکا بهدنبال روی کار آوردن دولت موقت با شرکت تروریستهای طالبان در افغانستان است
آمریکا درصدد است تا به بهانه پیشبرد روند صلح افغانستان، یک دولت موقت با شرکت تروریستهای طالبان در این کشور روی کار بیاورد.