آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

در حالی که دولت طالبان در افغانستان در تلاش برای بهبود مناسبات بین‌المللی است و بتازگی از سوی دولت روسیه به رسمیت شناخته شده است، آمریکا چهار سال پس از خروج نظامیانش از افغانستان، همچنان درصدد اخلال در مسیر ایجاد ثبات و امنیت در همسایه شرقی ایران است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مجمع عمومی ... آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

ادامه

آسیای مرکزی, آلمان, آمریکا, اسراییل, افغانستان, امنیت, ایران, ایرلند, تروریسم, چین, حقوق بشر, روسیه, زنان, سازمان ملل, سوئد, قطر, کودکان, گزارش

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه معتقد است:‌ مسکو از خطر بازگشت آمریکایی‌ها به افغانستان و کنترل مجدد پایگاه نظامی در بگرام آگاه است؛ از این رو، تلاش کرد که پیش از آمریکایی‌ها، حکومت طالبان در کابل را به رسمیت بشناسد. به گزارش ایرنا، آندری سرنکو روز شنبه در استودیوی برنامه دیدگاه آژانس «نیوز ... کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا

روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه نسبت به خطرات رشد روزافزون داعش و گروه‌های افراطی در سراسر جهان در پی مداخلات غرب هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «الکساندر بورتنیکوف»، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه امروز سه‌شنبه هشدار داد که تغییر دولت در سوریه، جنگ صهیونیست‌ها در نوار غزه و فشار مداوم ... روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

ادامه

آسیا, آسیای مرکزی, آفریقا, استعمار, افغانستان, پاکستان, تحلیل, تروریسم, جهان, روسیه, سوریه, صهیونیسم, غرب آسیا, قفقاز

آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

به گفته یک کارشناس چینی آمریکا نمی‌تواند به عنوان میانجی واقعی در مذاکرات پایان درگیری اوکراین عمل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سان؛ «سان چی»، مدیر مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای، با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر نمایندگان روسیه و آمریکا در ریاض، اظهار داشت که ... آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا

لندن اظهارات تند بوریس جانسون علیه بایدن را تکذیب کرد

سخنگوی «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس اظهارات تند اخیر او علیه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا را تکذیب کرد.

 

به گزارش فارس، به نوشته روزنامه «دیلی میل»، رسانه‌های انگلیس ظرف چند روز گذشته گزارش کرده بودند جانسون نحوه خروج آمریکایی‌ها از افغانستان را «شتاب‌زده» و «خیانت» توصیف کرده است.

 

از جمله این گزارش‌ها می‌تواند به مطلب روز شنبه روزنامه «تایمز» اشاره کرد که در آن نوشته شده نخست‌وزیر انگلیس، بایدن را فردی «با وزن سیاسی پایین و خودخواه» توصیف کرده است.

 

با این حال سخنگوی دفتر نخست‌وزیری انگلیس با تکذیب این گزارش‌ها گفت، به نفع هیچ کشوری نیست که با توجه به اوضاع فعلی افغانستان به افزایش تنش بپردازد.

 

این مقام انگلیسی همچنین در واکنش به این ادعا که جانسون از پیروزی بایدن در انتخابات نا امید شده و گفته بود اگر «دونالد ترامپ» دوباره پیروز می‌شد بهتر بود، آن را به کل تکذیب کرد و گفت جانسون از لقب «جو خوابالو» برای او استفاده نمی‌کند.

 

سخنگوی جانسون مدعی شد که او بابت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ابراز خشم نکرده و رهبران لندن و واشنگتن در تماس تلفنی روز سه‌شنبه، گفت‌وگویی «گرم و سازنده» داشته‌اند.

 

او در ادامه گفت:‌ «این ادعاها از اساس نادرست هستند. نخست‌وزیر، رئیس جمهور بایدن را مورد انتقاد قرار نداد و آن‌ها روابط کاری قدرتمندی دارند».

 

با این حال دیلی میل نوشت، یکی از موارد آشکار خشم دولت انگلیس از نحوه پایان مأموریت افغانستان از سوی آمریکا، خروج فرماندهان انگلیسی از گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان است.

 

این روزنامه انگلیسی افزود، مقامات و دیپلمات‌های دولت جانسون متعقدند بایدن نیز مانند ترامپ شعار «اولویت با آمریکا» و انزوای واشنگتن را پیش گرفته است. همچنین زمزمه‌هایی درباره سن و سال بایدن به گوش می‌رسد و به گفته یک مقام دولت انگلیس، بایدن «اندکی خرفت» شده و با طرز فکری که دهه‌ها قدمت دارد قادر نیست با تمام قدرت به امور اجرایی کاخ سفید و ایفای نقش یک رهبر در دهه ۲۰۲۰ بپردازد.

 

جانسون هفته گذشته در مصاحبه‌ای با اذعان به اینکه طالبان در جنگ بیست ساله افغانستان پیروز شد، گفت: «فکر می‌کنم منصفانه باشد که بگویم تصمیم آمریکا برای خروج، وقایع را تسریع کرد».

 

او جمعه شب پس از برگزاری جلسه اضطراری دولت انگلیس، ضمن ابراز امیدواری درباره عمل کردن طالبان به وعده‌هایش، درباره تصمیم آمریکا برای خروج از افغانستان گفت: «وقتی ایالات متحده با قاطعیت تصمیم می‌گیرد به این شکل خارج شود، ما نیز به روشنی باید عواقب آن را مدیریت کنیم».

 

دولت ترامپ (در صورت انتخاب مجدد) در نظر داشت ماه آوریل نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند اما دولت بایدن این تصمیم را به سالگرد حملات یازده سپتامبر موکول کرد. با این حال پس از شروع تدریجی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، پیشروی‌های سریع طالبان موجب شد این فرایند به شکلی نامنظم و سراسیمه ادامه پیدا کند.

 

«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس که در چند مصاحبه و یادداشت انتقادات تندی علیه نحوه اجرای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان داشته، نتیجه مذاکرات ترامپ و طالبان را «توافقی پوسیده» توصیف کرد.

 

علاوه بر او «جانی مرسر» که چند ماه پیش از سمت مشاور وزیر دفاع استعفا کرد گفت: «فکر می‌کنم مشاهده نابودی تمام آنچه اینقدر سخت برای به دست آوردن آن و ایجادش در افغانستان تلاش کرده‌ایم به شدت تحقیرآمیز است».

 

«تام تانگنهات»، رئیس کمیته امور خارجه پارلمان انگلیس نیز گفته بحران فعلی را می‌توان نتیجه اشتباهات تک تک سه رئیس‌جمهور قبلی آمریکا دانست. او اضافه کرد این تصور بایدن مبنی بر اینکه افغانستان بعد از خروج نظامیان غربی می‌تواند به امنیت داخلی دست پیدا کند اشتباه است.

آموزش مختلط در هرات ممنوع شد

تنها چند روز پس از آنکه طالبان به رعایت حقوق زنان افغانستان متعهد شدند، مقام‌های این گروه شبه‌نظامی، آموزش مختلط در دانشگاه‌های خصوصی و دولتی هرات را ممنوع کرده و گفتند که این، ریشه تمامی بدی‌ها در جامعه است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, جهان, حقوق بشر, خبر, فرهنگ

سفیر روسیه؛ طالبان خواهان توافق سیاسی با پنجشیر است

سفیر روسیه در افغانستان اعلام کرد، از زمانی که طالبان کنترل کابل و بخش اعظم افغانستان را در دست گرفته هیچ تظاهراتی علیه این گروه وجود ندارد و زندگی به حالت عادی و نرمال برگشته است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه