اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

وزیر امور خارجه روسیه ارزیابی‌های مسکو از استقرار سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کره‌شمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

ادامه

آمریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, کره شمالی, لهستان

لاوروف: جنگ هسته‌ای برای روسیه غیرقابل قبول است

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به فقدان وجود یک کانال ارتباطی قابل اعتماد بین مسکو و واشنگتن، گفت: آمریکا و ناتو که علناً خود را «مهره اصلی» در عرصه جهانی می‌دانند، سعی دارند خط دفاعی” پیمان آتلانتیک شمالی را به منطقه دریای چین جنوبی انتقال دهند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در مصاحبه با برنامه سیاسی “بازی بزرگ” از شبکه اول تلویزیون این کشور، اعلام کرد که ایالات متحده و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به وضوح در حال برنامه ریزی برای انتقال “خط دفاعی” این ائتلاف تا دریای چین جنوبی پیش برود. به گفته وی، کشورهای غربی علناً قصد خود برای «مهره اصلی بودن» در عرصه جهانی را اعلام می‌کنند تا از این طریق پیمان آتلانتیک شمالی هر کاری که مایل است انجام دهد.

 

لاورف افزود: « آنها ممکن است در کلام بگویند که ناتو یک اتحاد دفاعی است، بنابراین نترسید و امنیت هیچ کس توسط ناتو تهدید نخواهد شد، ولی در عمل دقیقاً اهداف نظامی خاصی را دنبال می‌کنند و ینس استولتنبرگ نیز خود گفته که ناتو مسئولیت اصلی امنیت در سراسر جهان، از جمله در منطقه هند و اقیانوس آرام را بر عهده دارد.»

 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد: «اکنون تلاش می شود تا مرزهای ناتو به منطقه دریای چین جنوبی انتقال یابد. همان طور که بعد از نابودی پیمان ورشو و اتحاد جماهیر شوروی، پنج بار خط دفاعی ناتو از دیوار برلین به جلو کشیده شده و تقریباً به مرزهای ما رسیده است. ولی چون این اتحاد دفاعی است به ما با کمال بی ادبی گفتند: نترسید، این برای امنیت خود شماست.»

 

سرگئی لاوروف ادامه داد: گسترش ناتو هیچ ارتباطی با تحقق اهداف قانونی این اتحاد ندارد، بلکه تنها برای توسعه مناطق تحت فرمان آمریکا و تلاش برای تداوم جهان تک قطبی صورت می گیرد.

 

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه ایراد اصلی غرب بی اعتمادی به مسکو است، گفت که کشورهای عضو ناتو در جریان مذاکرات مربوط به تضمین‌های امنیتی، عدم تمایل کامل خود برای در نظر گرفتن منافع مشروع مسکو را نشان دادند. به گفته وی، کشورهای غربی پیشنهاد روسیه برای توقف متقابل استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد در خاک اروپا و ایجاد یک مکانیسم راستی آزمایی در این زمینه و بازدیدهای متقابل را رد کردند.

 

فقدان وجود یک کانال ارتباطی قابل اعتماد بین روسیه و آمریکا

 

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت که در حال حاضر، برخلاف دوران “بحران کارائیب” در سال ۱۹۶۲ که جهان را به آستانه یک جنگ هسته‌ای رساند، هیچ کانال ارتباطی قابل اعتمادی بین رهبران روسیه و ایالات متحده وجود ندارد و هیچ کسی هم برای ایجاد آن تلاش نمی‌کند.

 

سرگئی لاوروف تاکید کرد که غیرقابل قبول بودن جنگ هسته‌ای موضع گیری اصولی روسیه است، هرچند خطر چنین درگیری را نمی توان دست کم گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه در ماه ژانویه سال جاری پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بیانیه‌ای در خصوص غیرقابل قبول بودن جنگ هسته‌ای ارائه کردند، گفت: «این موضع گیری اصولی ما است و ما از آن پیروی می‌کنیم. البته این خطر اکنون به طور مصنوعی تشدید شده و خیلی‌ها بروز چنین جنگی را دوست دارند. این خطر جدی و واقعی است و نمی توان آن را دست کم گرفت. ولی طرف روسی تلاش‌های زیادی برای جلوگیری از این وضعیت انجام داده است.»

 

سرگئی لاوروف افزود، تماس با واشنگتن در خصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین می‌تواند مفید باشد، ولی مسکو علاقه طرف آمریکایی در این باره را نمی‌بیند. وی ادامه داد: «ما به یقین می‌دانیم که نه ایالات متحده و نه انگلیس تلاشی برای کمک به حل و فصل اوضاع در اوکراین نمی‌کنند. مقامات لندن و واشنگتن به ولادیمیر زلنسکی توصیه می‌کنند، به جای تسریع در روند مذاکرات دستیابی به صلح، مواضع خود را در قبال روسیه سخت‌تر کند.»

 

وزیر خارجه روسیه گفت: بسیاری در روسیه دیگر متقاعد شده‌اند که “مواضع اوکراین در واقع در واشنگتن، لندن و دیگر پایتخت‌های غربی تصمیم گیری می‌شوند و کارشناسان علوم سیاسی اطمینان دارند که “گفتگو با تیم زلنسکی” هیچ فایده‌ای ندارد و مقامات مسکو باید با آمریکایی‌ها صحبت کنند.”

 

لاوروف یادآور شد که کشورهای عضو ناتو با ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین در واقع وارد یک جنگ نیابتی با روسیه شده‌اند و تسلیحات غربی ارائه شده به ارتش اوکراین، در واقع یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه خواهد بود.

سایه سنگین ناتو بر فنلاند، همزمان با تصمیم گیری این کشور درباره عضویت در ناتو

ورود کشتی‌های جنگی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به یکی از بنادر فنلاند، در شرایطی که این کشور درباره  عضویت در ناتو تصمیم خواهد گرفت.

ادامه

اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, سوئد, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

چین؛ «تحریم‌ها زندگی مردم کشورهای در حال توسعه را سخت کرده‌اند»

چین درخواست برای لغو تحریم‌های یکجانبه را تشدید کرده و تلاش برای ترویج یک طرح ابتکاری امنیت جهانی را که می‌گوید از تئوری‌های غربی بهتر است، افزایش داده است.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح

گاردین؛ هدف امریکا گرفتن توان نظامی روسیه است

اظهارات اخیر مقامات آمریکا درباره هدف جنگ نیابتی این کشور در مناقشه اوکراین، حاکی از آن است که واشنگتن و ناتو می‌خواهند قوای نظامی روسیه را تضعیف کنند.

ادامه

اروپا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, شرق اروپا, لهستان, مقاله, ناتو

ترکیه عبور ناوهای جنگی از تنگه‌های «بسفر» و «داردانل» را ممنوع کرد

آنکارا پیش‌تر در اقدامی دیگر ضمن هماهنگی با مسکو، حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی روسیه اعزامی به سوریه بسته اعلام کرد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, ترکیه, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, ناتو