روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز, گرجستان, گزارش

مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریت‌های صلحبانی بین‌المللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز

توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

مقام‌های قره‌باغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمک‌های روسیه از طریق جاده «آغ‌دام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاع‌رسانی قره‌باغ شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قره‌باغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغ‌دام و ارسال کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ

ادامه

آذربایجان, ارمنستان, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا, فرانسه, قفقاز

لاوروف: تلاشهایی برای اختلال درهمکاری مسکو-واشنگتن وجود دارد

وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود ضمن اشاره مستقیم به تلاشها در جهت ایجاد اختلال در روند همکاری میان مسکو- واشنگتن، این رویکرد را «کوته نظرانه» خواند.

 
به گزارش راشاتودی، «سرگئی لاوروف» و «رکس تیلرسون» وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا پس از گفتگوهای دوجانبه در مسکو روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند.

 

در این کنفرانس خبری مشترک، وزیر خارجه روسیه اظهار داشت: «مقامات مسکو بر این باورند که تلاشهایی با هدف ایجاد اختلال در روند همکاری میان مسکو- واشنگتن و افزایش تنشها میان دو کشور در حال انجام است». لاوروف در ادامه سخنان خود این رویکرد را «کوته نظرانه» خواند.

 

با این وجود، وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که مسکو شاهد آمادگی آمریکا برای حمایت از ایده انجام تحقیقات بین المللی در خصوص حملات شیمیایی ادعایی در استان ادلب سوریه است.

 

لاوروف با این حال خاطرنشان کرد که تمرکز انحصاری تمام قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد بر مقصر نمایاندن دولت بشار اسد در عوضِ تأکید بر [ضرورت] انجام تحقیقات در خصوص فاجعه ادلب، نتایجی معکوس در پی خواهد داشت.

 

رکس تیلرسون نیز در این کنفرانس خبری مشترک با تکرار ادعاهای پیشین خود، مدعی شد واشنگتن اطلاعاتی در دست دارد که «تأیید می کند حملات موشکی آمریکا علیه نیروهای نظامی سوریه [اقدامی] موجه و قابل قبول بود!».

 

وزیر خارجه آمریکا همچنین با اشاره به بحران اوکراین گفت که فقدان پیشرفت در حل این بحران می تواند مانعی دیگر در روابط دوجانبه میان آمریکا و روسیه باشد.

 

با این حال، وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهارات خود از آمادگی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری این کشور برای بازگشت به روند اجرای یادداشت تفاهم مسکو- واشنگتن در خصوص امنیت پرواز بر فراز سوریه سخن گفت و شرط آن را اعلان مجدد پایبندی واشنگتن به هدف مبارزه با تروریسم دانست.

 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک: مسکو معتقد است که پیش از انجام بررسی عادلانه درباره حملات شیمیایی، صحیح و عادلانه نیست که دمشق در مظان اتهام‌ها قرار گیرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اظهار کرد: تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه سوریه اقدامی غیرمفید است و صرفا اتهام‌ها علیه دمشق را مشروع می‌سازد.

 

وی همچنین گفت: روسیه چهاردهم آوریل میزبان نشستی درباره افغانستان خواهد بود و طرف روسی از آمریکا دعوت می‌کند که در این نشست شرکت کند.

 

وزیر امور خارجه روسیه و همتای آمریکایی وی درباره مسئولیت ویژه دو طرف در قبال حفظ ثبات راهبردی به گفت‌وگو پرداختند. به گفته لاوروف، مباحث این ثبات راهبردی همانند مذاکرات میان دو طرف در خصوص کاهش تسلیحات رویکردی عملگرایانه داشته است.

 

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: منافع هر دو کشور ایجاب می‌کند که روند منفی روابط میان مسکو و واشنگتن بهبود یابد. در مجموع همه ما متوجه هستیم که وضعیت کنونی روابط دوجانبه خوب نیست و وضعیت بین‌المللی نیز به همین ترتیب است.

 

لاوروف اضافه کرد: جناح‌های دیگر ممکن است بخواهند از این تنش‌های به وجود آمده سوء استفاده کنند. ما آمادگی مذاکره و حتی همکاری با یکدیگر در حوزه‌هایی که منفعت مشترک وجود دارد را داریم و پس از گفت‌وگوهایی که امروز داشتیم، درک بهتری از یکدیگر به دست آوردیم.

 

در همین حال وزیر امور خارجه آمریکا، اظهارات خود را با تاکید بر این امر آغاز کرد که در حال حاضر اعتماد متقابل میان کشورش و روسیه بسیار اندک است.

 

تیلرسیون ادامه داد: دو قدرت برتر هسته‌ای دنیا نباید روابط این چنینی با یکدیگر داشته باشند.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا همچنین تأکید کرد، مسکو و واشنگتن باید به راهبردهای تلافی‌جویانه که می‌تواند منجر به افزایش تنش‌ها شود، خاتمه بخشند.

 

وی تصریح کرد که روسیه و آمریکا بر سر ایجاد کارگروهی با هدف حل و فصل مناقشات در سطوح پایین توافق کرده‌اند.

 

تیلرسون همچنین تاکید کرد، واشنگتن نمی‌خواهد کره شمالی به سمت افزایش توانمندی‌های هسته‌ای خود حرکت کند.

 

این دیپلمات آمریکایی گفت: ما هردو اعتقاد داریم که باید ثبات و یکپارچگی در سوریه تحقق یابد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا مدعی شد، اعتقاد واشنگتن مبنی بر این که دولت اسد در حملات شیمیایی دست داشته، جامع است و در عین حال، از سال ۲۰۱۱ این نخستین باری نیست که دمشق از جنگ‌افزارهای شیمیایی استفاده می‌کند.

 

وزیر امور خارجه روسیه ضمن مخالفت با این ادعای واهی همتای آمریکایی خود، گفت که مسکو بر انجام بررسی‌های بی‌طرف تاکید دارد و البته ادعایی که از سوی واشنگتن درباره رویدادهای ادلب مطرح می‌شود، قابل اثبات نیست.

 

رئیس دستگاه‌ دیپلماسی آمریکا همچنین گفت: ما فکر می‌کنیم این مسأله مهم است که برکناری اسد به گونه‌ای نظام‌مند صورت گیرد. برآیند نهایی از نظر ما جایگاهی برای اسد یا خانواده او فراهم نمی‌کند. ما این را نخواهیم پذیرفت و فکر نمی‌کنیم که جهان این را بپذیرد.

 

وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که کشورش و آمریکا در مسائل متعدد با یکدیگر اختلاف دارند و البته نقاطی نیز وجود دارد که دو طرف بر سر آن توافق کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: ما باید از رویدادهای گذشته عبرت بگیریم و در غیر این صورت نمی‌توانیم در شرایط فعلی به توفیق دست یابیم.

 

لاوروف اظهار کرد: در عراق تمامی ادعاهای آمریکا برای حمله به این کشور از جمله وجود تسلیحات کشتار جمعی، جعلی از آب در آمد و در لیبی نیز ائتلاف بین‌المللی که اقدام به برکناری معمر قذافی نمود، نمونه دیگری است که نشان می‌دهد چه اتفاقاتی پس از تغییر یک رژیم ممکن است به وقوع بپیوندد.

 

وزیر امور خارجه روسیه گفت: وضعیت لیبی حتی در شرایط حال حاضر خطرناک است. مسکو نسبت به سرنگون کردن حکومت‌ها حساسیت دارد و ما همگی دیده‌ایم که این کار در نهایت به چه می‌انجامد.

 

در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی، تیلرسون اظهار کرد: ابزارهای سایبری برای تاثیر در نتایج انتخابات و اخلال در سیستم‌های نرم‌افزاری مورد استفاده در تسلیحات مورد استفاده قرار می‌گیرد. لاوروف نیز در این باره تصریح کرد: من تنها می‌توانم بر این امر تاکید کنم که همکاری نزدیک میان دو کشور درباره جرائم سایبری مطابق با منافع دو طرف است.

 

تیلرسون اظهار کرد: در گفت‌وگویی که با لاوروف داشتم، درباره اعمال تحریم‌های بیشتر به خاطر رویدادهای اوکراین صحبتی به میان نیامد. لاوروف نیز در این باره گفت که تیلرسون در این باره تهدیدی مطرح نکرده است.

 

سفیر پیشین انگلیس در سوریه براندازی اسد را گامی جنون‌آمیز خواند

سفیر سابق انگلیس در سوریه اعلام کرد که واشنگتن داده‌های شیمیایی برای بمباران سوریه را به بازی می‌گیرد.   پیتر فورد، سفیر سابق انگلیس در سوریه در گفت‌وگو با شبکه المیادین تاکید کرد که سرنگونی بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه شکستی در جنگ علیه داعش خواهد بود.   وی همچنین افزود: سرنگونی اسد، گامی جنون‌آمیز است ... سفیر پیشین انگلیس در سوریه براندازی اسد را گامی جنون‌آمیز خواند

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سوریه

تشکیل گروه کاری حل مسائل مهم مورد اختلاف روسیه و آمریکا

رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا از توافق با طرف روسی برای تشکیل گروه کاری با هدف حل مسائل مهم مورد اختلاف دو کشور خبر داد .   وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: توافق شد، گروه کاری تشکیل شود و به حل ... تشکیل گروه کاری حل مسائل مهم مورد اختلاف روسیه و آمریکا

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه

دیدار وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا در مسکو بر سر سوریه

در دیدار سرگئی لاوروف و رکس تیلرسون، وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا که روز چهارشنبه ۱۲ آوریل/ ۲۳ فروردین در مسکو انجام شد، لاوروف تأکید کرد که برای کشورش مهم است «انگیزه‌های واقعی» آمریکا درباره سوریه را دریابد.   پس از اظهارنظرهای مقامات روس و آمریکائی درباره سوریه طی یک هفته گذشته، وزرای امور ... دیدار وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا در مسکو بر سر سوریه

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوریه

سردرگمی دولت ترامپ / اختلاف بین هیلی و تیلرسون بالا گرفت

تلویزیون سی ان ان و فاکس نیوز آمریکا روز دوشنبه در گزارش هایی جداگانه از سردرگمی دولت آمریکا در خصوص ‏بحران سوریه خبر داده و گزارش کردند که وزیرخارجه آمریکا و نماینده این کشور در سازمان ملل بر سر آینده ‏سوریه دستخوش اختلاف نظر شده اند.‏   تلویزیون سی ان ان در میزگردی با حضور ... سردرگمی دولت ترامپ / اختلاف بین هیلی و تیلرسون بالا گرفت

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سوریه