رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

رئیس جمهوری کلمبیا عنوان کرد، دولتش نمی‌تواند در برابر اقدامات مُخرب اسرائیل در غزه و نقض قوانین بین المللی منفعل بماند و مردم فلسطین مستحق عدالت هستند. وی در ادامه تصریح کرد، اگر واکنش نشان ندهیم تاریخ به سختی ما را قضاوت خواهد کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گوستاو پترو در نوشتاری در ... رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, سازمان ملل, عربستان, فرانسه, فلسطین, کلمبیا

انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل چین به ایرنا گفت: راهبرد چین در خاورمیانه طی یک دهه گذشته بر پایه strategic hedging تنظیم شده است؛ بدین معنا که چین به دنبال تعامل فعالانه با همه طرف‌ها و عدم ورود به تعارضات دوجانبه در منطقه است. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیاست چین ... انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, استراتژیک, اسراییل, امنیتی, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, ترکیه, تنش‌زایی, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان

کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

سازمان دریانوردی انگلیس از غرق شدن کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده یمن خبر داد. به گزارش ایسنا، سازمان دریانوردی انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هدف قرار گرفته در فاصله ۵۱ مایل دریایی در جنوب غرب الحدیده یمن در حال غرق شدن است. این سازمان اشاره کرد که خدمه کشتی آماده ... کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

ادامه

انگلس, جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, یمن

رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

وزرای امور خارجه مصر و عربستان در مورد آخرین تحولات منطقه به ویژه مساله فلسطین، وضعیت غزه و تلاش‌های جاری برای از سرگیری آتش‌بس در نوار غزه گفت و گو کردند. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «الیوم السابع مصر»، این گفت و گو در چارچوب هماهنگی‌های منظم و روابط نزدیک ... رایزنی مصر و عربستان در مورد غزه و ایران

ادامه

اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, سودان, عربستان, فلسطین, مصر

حمله آمریکا به ایران؛ بازنده اصلی کیست؟

تنها چند ساعت بعد از بمباران سه سایت هسته ای ایران توسط آمریکا در روز ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بلافاصله این بمباران را موفقیت آمیز خواند و به عنوان یک پیروزی اعلام کرد! به گزارش CGTN : این رفتار دونالد ترامپ را شاید بتوان یادآور رفتار مشابهی از سوی جورج دبلیو ... حمله آمریکا به ایران؛ بازنده اصلی کیست؟

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صلح, عراق, عربستان

قلیچداراوغلو: ترکیه تنها از طریق آشتی با دمشق می‌تواند از شر تروریسم رها شود

رهبر حزب اپوزیسیون “مردم جمهوری خواه” ترکیه با اشاره به اینکه اردوغان از تجربه‌های شکست خورده‌اش در سوریه درس عبرت نمی‌گیرد تاکید کرد: ترکیه تنها از طریق آشتی با دمشق می‌تواند از شر تروریسم رها شود.

 

کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری خواه ترکیه در گفتگو با شبکه خبری المیادین درباره کشته شدن ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش اظهار کرد: با وجود کشته شدن البغدادی و معاونانش، اما خطر داعش همچنان ادامه دارد و دلیل آن هم اینست که داعش گروهک‌های پنهانی در سوریه، عراق و دیگر کشورها دارد و در حالی که صدها تن از اعضای خانواده‌های داعشی‌ها به ترکیه و تعداد دیگری از آنها نیز به پایگاه‌های آمریکایی در غرب عراق منتقل شدند، هزاران داعشی و خانواده‌هایشان در اردوگاه‌های تحت حمایت کردها حضور دارند.

 

رهبر حزب مردم جمهوری خواه ترکیه گفت: داعش گروهک‌های پنهان و حلقه‌هایی در ۷۶ شهر ترکیه داشت و آن زمان اردوغان داعش را به دلایل عقیدتی گروهی تروریستی نمی‌دانست، داعش اقدامات تروریستی در شهرهای ترکیه از جمله استانبول، آنکارا و غازی آنتپ انجام داد که به کشته شدن صدها شهروند ترکیه و شهروندان خارجی منجر شدند، در حالی که مسئولان ترکیه می‌توانستند مانع از چنین اقداماتی شوند، اما به دستور دولت این کار را نکردند، اگر دولت از سال ۲۰۱۴ به شکل جدی با داعش مقابله کرده بود، اکنون به این وضعیت در عراق و سوریه نرسیده بود.

 

قلیچدار اوغلو بار دیگر موضعگیری خود درباره عملیات نظامی ترکیه در شرق فرات تکرار کرده و گفت: سخنان اردوغان و حامیانش که درباره کشورگشایی‌ها صحبت می‌کنند به شکلی که گویی آنکارا برای الحاق شرق فرات به ترکیه می‌جنگد، اساساً اشتباه هستند. اردوغان از شکست‌های خود در سوریه درس عبرت نمی‌گیرد، او درباره منطقه امن در طول مرزهای مشترک با سوریه به طول ۴۸۰ کیلومتر صحبت کرد اما تنها به دو منطقه کوچک در حد فاصل راس العین و تل‌ابیض اکتفا کرده و مجبور شد عملیات نظامی را براساس دستورالعمل‌های ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او پایان دهد.

 

وی افزود: اولویت این بود که این مساله را از ابتدا با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بررسی کند زیرا ترکیه تنها از طریق آشتی با دمشق و در ادامه هماهنگی و همکاری مستقیم با دولت سوریه به عنوان مالک مناطق شرق فرات از شر تروریسم و تروریست‌ها رها شود زیرا نابودی تروریسم و تروریست‌ها در اصل مسئولیت دولت و مردم سوریه است و ما تنها باید به آنها در جنگ‌شان علیه تروریست‌ها حال هر عنوانی که دارند، اعم از النصره یا داعش، ارتش آزاد یا یگان‌های مدافع خلق کرد، نیروهای سوریه دموکراتیک یا دیگر گروه‌ها کمک کنیم، ترکیه تنها با هماهنگی دمشق می‌تواند مشکل پناهجویان را رفع کند و نباید این نکته را فراموش کنیم که در اصل اردوغان علت این مشکل است.

 

این مسئول ترکیه‌ای درباره زمینه‌ها و دلایل اتهام اردوغان در این مساله گفت: این اردوغان است که با کمک برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای غربی، سلاح و تجهیزات جنگی را برای گروه‌های تروریستی در سوریه ارسال کرد و اوست که مسلمانان را به جنگ با یکدیگر تحریک کرد و به هزاران تروریست خارجی اجازه داد از طریق مرزهای مشترک وارد سوریه شده و زخمی‌های خود را برای درمان به بیمارستان‌های ترکیه منتقل و دوباره آنها را به سوریه اعزام کنند. او بود که اعلام کرد در مسجد اموی دمشق نماز برپا خواهد کرد، او در این راستا سیاست‌های طائفه‌ای-اخوانی و قومیت-نژادی را در پیش گرفت و به گونه‌ای رفتار کرد که گویا او پادشاهی است که برای همه چیز تصمیم‌گیری می‌کند.

 

قلیچدار اوغلو در ادامه اردوغان را مسئول انزوایی دانست که ترکیه به دلیل سیاست‌های تحریک‌آمیز و خصمانه او از آن رنج می‌برد.

 

او افزود: به لطف این سیاست‌های اردوغان ما دیگر هیچ دوستی در منطقه و حتی در جهان و حتی در میان کشورهایی که در ابتدای جنگ سوریه همپیمان آنکارا بودند، نداریم.

 

این مسئول ترکیه‌ای در ادامه از تاکید دوباره اردوغان بر پایبندی خود به حفظ وحدت، حاکمیت و استقلال سوریه ابراز تعجب کرد و گفت: اردوغان خود به ماجراجویی‌هایش در داخل سوریه ادامه داده و نیروهای خود را به داخل خاک این کشور اعزام کرده و از ده‌ها هزار شبه‌نظامی در ارتش ملی سوریه حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کند.

 

او ضمن تقدیر از اردوغان بابت دست کشیدن از طرح‌ها و برنامه‌های نظامی خود و اندیشیدن به عقب‌نشینی تدریجی از سوریه و ایجاد روابط دیپلماتیک و دوستانه و نیز حسن همجواری با کشور و مردم سوریه که می‌تواند در تقویت روابط گسترده‌تر با کشورهای همسایه به ویژه ایران و عراق تاثیر داشته باشد، گفت: زمان آن رسیده که این کشورها با یکدیگر همکاری کرده و به دور از هرگونه دخالت خارجی در راستای حل بحران‌ها با یکدیگر همکاری کنند و این در راستای منافع ترکیه در تمامی زمینه‌ها خواهد بود.

 

وی با تاکید بر لزوم ایجاد شرایطی مناسب برای دستیابی به راه‌حلی نهایی برای بحران سوریه در چارچوب قطعنامه‌های سازمان ملل و نتایج مذاکرات آستانه، سوچی و ژنو، کمک به تمامی گروه‌های نژادی، مذهبی، طایفه‌ای، اجتماعی و قبایلی سوریه جهت تعیین سرنوشت خود به شکل آزاد و بدون هیچگونه دخالت خارجی را خواستار شد و بر لزوم حمایت از دولت تکثرگرا، سکولار و متمدن سوریه بدون هیچگونه دخالت یا فشار خارجی و در چارچوب قانون اساسی جدید که اعضای کمیته آن در ژنو درباره آن توافق خواهند کرد، تاکید کرد.

 

قلیچدار اوغلو گفت: اردوغان باید برای ما توضیح دهد چرا ناگهان به دشمن سرسخت اسد و مردم سوریه تبدیل شد و چرا با دولت سوریه که هیچ اقدامی علیه ترکیه انجام نداده دشمنی می‌کند در حالی که دولت اردوغان علیه دمشق اقدامات بسیاری انجام داده و با وجود تعهدات ترکیه در سوچی، همچنان نیز از تروریست‌ها در ادلب حمایت می‌کند؟

 

وی در ادامه تاکید کرد: شعار آتاتورک “صلح در میهن و صلح در جهان” بسیار اهمیت دارد و همانند یک پایه که روابط ترکیه با کشورهای همسایه بر آن ساخته می‌شود، همه مشکلات را اصلاح می‌کند، آتاتورک بر عدم دخالت در امور دیگر کشورها نیز تاکید داشت و به عدم دخالت در اختلاف‌نظرها میان کشورهای عربی توصیه می‌کرد.

 

او با ابراز تنفر از خط مشی ترامپ در پیامش به اردوغان و نیز توییت‌های تهدیدآمیزش علیه اردوغان و ترکیه، گفت: در روابط دیپلماتیک مساله‌ای وجود دارد به نام مقابله به مثل، اگر ترامپ به اردوغان اهانت کند، اردوغان باید به همان شکل به او پاسخ دهد و نه اینکه فقط از طرف خود بلکه از طرف دولت و مردم ترکیه به او پاسخ دهد.

 

او افزود: به نظر می‌رسد اردوغان به دلیل ثروت شخصی و ثروت فرزندان و خانواده‌اش از پیگرد دستگاه قضایی آمریکا نگران است، پس از آنکه ثابت شد که اردوغان به دلیلی از ترامپ می‌ترسد و او باید سفر برنامه‌ریزی شده‌اش به واشنگتن در ۱۳ ماه جاری میلادی را لغو کند، شیوه رفتاری ترامپ با اردوغان مساله‌ای است که باید در دانشکده‌های سیاست و روابط بین‌الملل بررسی شود.

 

کلیچدار اوغلو گفت: سیاست‌های اردوغان در سوریه و منطقه نشانه‌ای از شکست کامل سیاست خارجه اوست و اردوغان حواس مردم ترکیه را به امور خارجی مشغول کرد تا آنها به مشکلات داخلی یعنی بحران مالی و پیامدهای آن بر گرانی، افزایش قیمت‌ها و مالیات‌ها و نیز کاهش ارزش لیره این کشور نیندیشند، مسایلی که در مجموع عامل شکست اردوغان در انتخابات اخیر شهرداری‌ها و پیروزی کاندیداهای حزب مردم جمهوری‌خواه همپیمان با گروه‌های دموکرات در برخی شهرهای مهم و در راس آنها استانبول و آنکارا شدند و همین مساله آغازی برای پایان حاکمیت حزب عدالت و توسعه خواهد بود که همه چیز را ویران کرد.

ایسنا

لاوروف: البغدادی ساخته آمریکا بود/ “معامله قرن” به تشکیل کشور فلسطین نمی‌انجامد

وزیر خارجه روسیه در سخنانی با بیان اینکه ابوبکر البغدادی، سرکرده داعش ساخته خود آمریکا بود گفت که مسکو خواستار اطلاعات بیشتر درباره عملیات کشتن رهبر داعش است.

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عراق, فلسطین

اسد: ترامپ بهترین رئیس جمهور آمریکاست/ یک دشمن شفاف

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه روز پنجشنبه ۳۱ اکتبر در گفت‌وگو با تلویزیون ملی این کشور، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالت متحده را بهترین رئیس جمهور آمریکا خواند و گفت که او فرد شفافی است.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, ویدیو