خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رسانه انگلیسی: آمریکا نظم جهانی را تهدید میکند، نه چین
ایالات متحده مدعی است که چین نظم بینالمللی مبتنی بر قانون را تهدید میکند، اما اقدامات پکن نشان میدهد که این کشور تنها به دنبال الزام تمام کشورها به رعایت قوانین بوده و سعی دارد نسخهای از نظم بینالمللی را حاکم کند که منافع تمام کشورها را لحاظ کند. به گزارش ایسنا، پایگاه تحلیلی انگلیسی ... رسانه انگلیسی: آمریکا نظم جهانی را تهدید میکند، نه چین
روسیه: اتحادیه اروپا سیاست خود را به جنگ افروزی تغییر داده است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه از کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان انتقاد کرد و گفت: این اتحادیه اکنون سیاستهای خود را بر اساس جنگ بنا نهاده است. به نقل از آناتولی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) از تصمیم اتحادیه اروپا برای اختصاص ۱۰ میلیون یورو کمک نظامی به ارمنستان انتقاد کرد. وی ... روسیه: اتحادیه اروپا سیاست خود را به جنگ افروزی تغییر داده است
تلاش پشتپرده آمریکا برای جلوگیری از آشتی ترکیه و سوریه
نشریه انگلیسی خبر داد آمریکا به دلیل عدم تمایل برای خارجکردن نیروهای خود از شمال شرق سوریه، به تلاشهای بغداد برای میانجیگیری در مذاکرات ترکیه و سوریه بیاعتنایی میکند. به گزارش ایسنا، مقامات آمریکایی در دیدار با دیپلمات ارشد عراقی به آشتی ترکیه و سوریه پرداختند. ۲ مقام سابق آمریکایی و یک مقام کنونی عرب ... تلاش پشتپرده آمریکا برای جلوگیری از آشتی ترکیه و سوریه
قرارداد دفاعی آمریکا، بریتانیا و استرالیا؛ تیر خلاص به اعتماد اروپا
قرارداد دفاعی آمریکا، بریتانیا و استرالیا موسوم به پیمان «اوکوس» در حالی روز چهارشنبه رونمایی شد که رسانههای مختلف جهان از جمله روزنامه اسپانیا این اقدام را بیانگر «چرخشی ژئواستراتژیک» دانست و نوشت «اروپا دیگر نمیتواند به آمریکا اعتماد کند».
به گزارش روز شنبه ایرنا، اعلام خبر توافق آمریکا، بریتانیا و استرالیا بر سر یک پیمان دفاعی، فراتر از اینکه تا حدی دست واشنگتن برای مقابله با چین در منطقه هند و اقیانوس آرام را بازتر میکند، به ویژه برای اروپاییها غافلگیر کننده بود.
روزنامه لا وانگواردیا اسپانیا نوشت: اروپا دیگر نمیتواند به آمریکا اعتماد کند؛ این جمله تازه ای پس از انتشار خبر توافق آمریکا و انگلیس و استرالیا نیست. این بخشی از اظهارات آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در روز ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) و لحظاتی پس از ورود طالبان به کابل و چند ساعت پیش از آغاز وحشت در فرودگاه پایتخت افغانستان است.
نشریه اسپانیا با تایید گفته مرکل معتقد است، «مهم نیست چه کسی در واشنگتن، رئیس است، آمریکا در حال فاصله گرفتن از اروپا است، خواه با شیوه وحشیانه دونالد ترامپ یا با صداقت آزاردهنده جو بایدن. حق با مرکل بود».
در ادامه این گزارش با تاکید بر اینکه «در جنگ سرد جدید با چین، استرالیا در مرکز جهان قرار میگیرد» آمده است: استرالیا بین چین به عنوان نخستین مشتری تجاری و آمریکا، متحد نظامیاش، آمریکا را انتخاب کرد. آمریکا از افغانستان خارج شده و اولویت خود را بر منطقه اقیانوس آرام متمرکز میکند تا چین و حضور قابل توجه او در این منطقه در یک دهه اخیر را مهار کند.
بر اساس تحلیل روزنامه اسپانیا، تاکید و توجه بیشتر آمریکا بر چین همچنین به معنای دخالت نظامی کمتر واشنگتن در خاورمیانه و آفریقا است. واشنگتن، بروکسل را در مواجهه با مسائلی همچون روسیه تنها نخواهد گذاشت اما اروپا باید سیاست خاص خود را طراحی کرده و به تنهایی نقشآفرینی کند. تصمیم آمریکا به ویژه فرانسه را آزرده خاطر کرده است.
اگر از غرور جریحهدار شده فرانسه در این میان بگذریم باید گفت که پیمان دفاعی و ژئوپولیتیک جدید میان سه کشور انگلیسی زبان دردسر تازهای برای اتحادیه اروپا خواهد بود.
لا وانگواردیا با استناد به اظهارات جوسپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نوشت: بورل گفت «نیازی به دراماتیکسازی نیست» اما همزمان تاکید کرد که اروپا باید از این پس، اقدام مستقل را آغاز کند. این همان نکته ای است که بورل از ماهها قبل به آن اصرار ورزیده است و شماری رهبران اروپایی به زبان آورده اند اما واقعیت نگران کننده این است که پایتختهای اروپایی از چگونگی مهار خروج مهاجران از افغانستان بیاطلاعند. در اروپا حال و هوای ساده لوحانه دو دهه پیش دیگر حاکم نیست.
بورل در این خصوص تصریح کرد که پیمان «اوکوس» نشان میدهد اتحادیه اروپا باید استراتژیهای دفاعی و امنیتی خود را بویژه در هند واقیانوس آرام توسعه دهد.
درخواست رهبر حزب چپگرای فرانسه برای خروج این کشور از ناتو
نامزد چپگرای ریاست جمهوری فرانسه خواستار خروج کشورش از ناتو شد.
امپریالیسم ایالاتمتحده در خفا سرگرم پیادهسازی چه برنامه هایی در آفریقا است؟
دریافت خبر از آنچه در قاره آفریقا میگذرد و پیبردن به آن کموبیش ناممکن است. بهنظر میرسد که این قاره یکسر بیرون از سامانهٔ راداری رسانهها جای دارد، بااینحال، هر چه در آفریقا روی دهد پیامدهایش سراسر جهان را دربر خواهد گرفت. ازاینروی، شناخت عاملی که این قاره را پیوسته دستخوش ناآرامی و تلاطمهای سیاسی ... امپریالیسم ایالاتمتحده در خفا سرگرم پیادهسازی چه برنامه هایی در آفریقا است؟
واکنش به ادعای جوزپ بورل درباره نفوذ مسکو و پکن در افغانستان
مقامات پارلمانی روسیه تأکید کردند، سخنان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره لزوم جلوگیری از نفوذ روسیه و چین در افغانستان، تنها با هدف منحرف کردن افکارعمومی از شکست سیاست غربیها در این کشور است.