قدرت‌نمایی پکن همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا

پکن همزمان با پایان رزمایش دریایی میان آمریکا، فیلپین و چند کشور متحد ایالت متحده، یک رزمایش نظامی در دریای جنوبی چین برگزار کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از نشریه صبح جنوب چین، این رزمایش در منطقه محدودی از آب‌های جنوب غربی صخره جزیره «خوانگ‌ین» (Huangyan Island) برگزار شد.

این صخره مثلثی‌شکل از مجموعه‌ای از صخره‌ها و تپه‌های مرجانی تشکیل شده و در فاصله حدود ۱۲۰ مایل دریایی (۲۲۰ کیلومتر) از جزیره «لوزون» فیلیپین واقع شده است؛ منطقه‌ای که تحت کنترل پکن قرار دارد و یکی از کانون‌های اصلی تنش میان چین و فیلیپین به شمار می‌رود.

اداره ایمنی دریایی چین روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «رزمایش نظامی» در محدوده‌ای مشخص با چهار مختصات جغرافیایی انجام خواهد شد و تمام شناورها از ورود به این منطقه در زمان برگزاری تمرین‌ها منع می‌شوند.

براساس گزارش‌ رسانه‌های فیلیپینی و آمریکایی، این رزمایش همزمان با آخرین روز رزمایش سالانه مشترک دریایی میان آمریکا، فیلیپین، ژاپن، کانادا و فرانسه که از ۱۴ مهر ( ۶ اکتبر) تا امروز ( جمعه ۲۵ مهر) در دریای «سولو» و آب‌های اطراف استان جزیره‌ای «پالاوان» فیلیپین در مجاورت دریای جنوبی چین آغاز شده، برگزار شد.

هدف از برگزاری رزمایش ۱۲ روزه‌ فیلیپین و متحدانش با نام «ساما سما» (Sama Sama)، تقویت هماهنگی و آمادگی نیروهای دریایی در سناریوهای دفاع مشترک دریایی عنوان شده و شامل شلیک فشنگ‌های جنگی، تمرین‌های ضدزیردریایی، پدافند هوایی و سایر عملیات‌های نظامی بود.

تنش‌های منطقه‌ای از سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است؛ در حالی که پکن، مانیل و توکیو هر کدام ادعاهای ارضی در مورد دریای جنوبی چین دارند، فعالیت‌های دریایی آنها به ویژه چین و فیلیپین باعث ایجاد تنش شده است.

پیشتر سرهنگ وو کیان سخنگوی وزارت دفاع ملی چین اظهار کرده بود در مورد مساله «دریای جنوبی چین» که بین چین و فیلیپین وجود دارد، پکن قاطعانه از حاکمیت ارضی، حقوق و منافع دریایی خود دفاع خواهد کرد و مانیل هم بداند که ایجاد بحران و مشکل به هیچ وجه به حل مساله کمک نخواهد کرد.

مانیل ادعا می‌کند که پکن در بخش‌هایی از دریای جنوبی چین که محل مناقشه برای حاکمیت میان فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی و اندونزی بوده، جزایر مصنوعی ساخته است.

از سوی دیگر مقامات چینی بارها اعلام کرده‌اند که کشورشان حق حاکمیت غیر قابل بحث بر جزایر «نان‌شا» شامل جزیره «رِن‌آی» و آب‌های اطراف آن دارد و رفتار مانیل به حق تمامیت ارضی سرزمین چین تجاوز کرده و بر خلاف «بیانیه عملیات طرف‌های دریای جنوبی» و همچنین تعهدات این کشور است.

پسکوف به اظهارات ترامپ درباره توقف خرید نفت روسیه توسط هند واکنش نشان داد

«دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت که مسکو از بیانیه‌های رسمی دهلی نو و پکن در مورد خرید نفت روسیه پیروی می‌کند. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با خرید نفت روسیه توسط هند و چین، گفت که مسکو از ... پسکوف به اظهارات ترامپ درباره توقف خرید نفت روسیه توسط هند واکنش نشان داد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

نیویورک‌تایمز: انتقال موشک‌های تاماهاوک‌ها به اوکراین یعنی تقابل مستقیم روسیه و آمریکا

رسانه آمریکایی نوشته انتقال موشک‌های کروز تاماهاوک آمریکایی به اوکراین باعث می‌شود تا ایالات متحده به رویارویی مستقیم با روسیه نزدیکتر شود. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی با بیان اینکه «تامین و ارائه چنین تسلیحاتی به اوکراین واقعا چالش برانگیز است»، تصریح کرده است: «ارسال این موشک‌ها به اوکراین به‌ویژه به این دلیل پیچیده خواهد ... نیویورک‌تایمز: انتقال موشک‌های تاماهاوک‌ها به اوکراین یعنی تقابل مستقیم روسیه و آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا

لاوروف: اسلواکی و مجارستان مانع تبدیل اتحادیه اروپا به «ماشین جنگی» شده‌اند

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به افزایش تمایلات جنگ‌افروزانه در بین رهبران اروپایی، ابراز عقیده کرد که مواضع مجارستان و اسلواکی که خواهان صلح و نه جنگ هستند، مانع از آن شده که اتحادیه اروپا به یک ماشین نظامی تبدیل شود. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی لاوروف، وزیر امور ... لاوروف: اسلواکی و مجارستان مانع تبدیل اتحادیه اروپا به «ماشین جنگی» شده‌اند

ادامه

اتحادیه اروپا, اسلواکی, اورآسیا, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, مجارستان

هشدار کنگره آمریکا به ترامپ درباره نزدیک‌شدن هند به چین و روسیه

تعدادی از نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری این کشور، درباره نزدیک شدن هند به چین و روسیه هشدارداده و از «دونالد ترامپ» خواستند تا روابط خدشه‌دار شده واشنگتن با دهلی نو بر سر تعرفه‌ها را ترمیم‌کند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اکونومیک‌تایمز، گروهی از قانون‌گذاران دموکرات آمریکا از دونالد ترامپ رئیس ... هشدار کنگره آمریکا به ترامپ درباره نزدیک‌شدن هند به چین و روسیه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دموکراسی, روسیه, هندوستان