بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
فعال کارگری؛ سوق دادن اقتصاد به دامان سرمایهداری جهانی امپریالیستی، کاربردی شده
یک فعال کارگری با انتقاد از سیاستهای تعدیلی گفت: «یارانهپردازی» به خصوص از نوع ارز دولتی فقط به نفع خواص تمام شده است.
سال گذشته، تخصیص ارز دولتی به تولید و کالاهای اساسی مردم در دستور کار دولت قرار گرفت و به همین منظور، بیش از ۲۵ میلیارد دلار ارز ارزانِ ۴۲۰۰ تومانی به افراد حقیقی و حقوقی تخصیص داده شد اما در نهایت، نه کالاهای اساسی مردم به قیمت دولتی و ارزان فراهم شد و نه تولید توانست با این سیاست از رکود و اغما خارج شود و سَر، بلند کند.
ناصر آقاجری فعال کارگری و سخنگوی اتحادیه نیروی کار پروژهای ایران، سیاست تخصیص ارز دولتی در سال گذشته را در ژانر «سرمایهداری دلّالی» دستهبندی میکند و میگوید: میتوان ادعا کرد که تخصیص ارز ارزان به خواص و گروههای نزدیک به بلوکهای ثروت و قدرت، ادامه سیاستهای تعدیلی ۳ دهه گذشته است که با محوریت سرمایهداری دلّالی، علیرغم انتقاد مکرر دلسوزان، تداوم یافته است.
اشاره این فعال کارگری به نتایج عینی سیاست تخصیص ارز دولتیست؛ او منتفع شدن گروههای خاص که برای بهرهمندی از رانتِ ارز دولتی، سر و دست شکستند و شرکتهای صوری ثبت کردند را نشانهای از پابرجایی سیاستهای دلًالپرورانه در اقتصاد میداند و میگوید: بدون توجه به عوارض ۳۰ ساله تعدیل ساختاری و خصوصیسازیِ ناشی از این مناسبات دلال پرور، بر طبل سرمایهداری دلالی و واسطهای میکوبند؛ سیاستهایی که درست بر خلاف اصول قانون اساسی است که ۹۰ در صد مردم ایران با رای خود آن را تایید کردهاند (اصول ۳۰،۳۱، ۴۳ و ۴۴).
او ادامه میدهد: در عمل، کودتای برخی از دولتمردان نولیبرالی برای انداختن مناسبات اقتصادی – اجتماعی پیشنهادی قانون اساسی روزهای اول انقلاب و سوق دادن اقتصاد به دامان سرمایهداری جهانی امپریالیستی، کاربردی شده است. ساختاری که بر اساس اصول تعدیل ساختاری، جامعهی بدون نظارت و بیپناه را در اختیار دلالهای سودجویی قرار داده تا هر روز با یک شوک جدید، روند گرانی و بیکاری، به سر آورند.
استیلای گفتمانِ سودجویی!
آقاجری در رابطه با اینکه چرا هر سیاست اقتصادی در دهههای گذشته همواره بر خلاف ادعاهای اولیه، به ضرر مردم به خصوص کارگران و فرودستان تمام میشود، «ضعف» اصلی را در نگاه ساختاری حاکم بر اقتصاد جستجو میکند و میگوید: تا «تعدیل ساختاری» و حامیپروری تداوم داشته باشد، اکثریت مردم از مواهب و ثروتهای ملی بیبهره خواهند ماند. در سیاستهایی که اتخاذ میکنند، فرقی نمیکند چه باشد، چه تخصیص ارز دولتی باشد و چه هدفمندسازی یارانهها، نه ارتقای سطح معیشت مردم و نه رونق واقعی اقتصاد، مدنظر است.
این فعال کارگری تاکید میکند: بدیهیست که تا زمانی که گفتمان سودجویی و کام گرفتنِ خواص حاکم باشد، تغییر ساختاری و اساسی رخ نخواهد داد. پس نمیتوان ریشههای مشکل را کنار گذاشت و شاخهها و حواشی پرداخت!
او با استناد به مسیری که توصیف میکند، چاره را در «تغییر گفتمان غالب» در اقتصاد میداند و معتقد است؛ تنها راه این است که راهِ «رانتپردازی» بسته شود.
ایلنا
کارگری در حال کار بر اثر ریزش آوار جان خود را از دست داد
مسئول روابط عمومی سازمان آتشنشانی زنجان گفت: ریزش آوار به دلیل گودبرداری غیراصولی باعث مرگ یک نفر و مصدومیت ۲ نفر دیگر شد.
در ریزش معدن در طزره ۲ کارگر جان خود را از دست دادند
مدیرعامل البرز شرقی با بیان اینکه یکی از معادن این شرکت در طزره ریزش کرده است، گفت: دو کارگر به نامهای عجم اکرامی و مومن در این حادثه جان باختهاند.
کارگری هنگام کار در چاه بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد
برق گرفتگی کارگر مقنی در کاشمر منجر به جان باختن وی در عمق ۱۰ متری چاه شد.
کارگر شهرداری کوت عبدالله که در حین کار دچار درد شدید شده بود به دلیل نداشتن بیمه قادر به درمان نشده، جان داد
یکی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله در روز دوشنبه در حین انجام کار فوت کرد.