سهیلا جلودارزاده در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به بازداشتهای گسترده کارگران گروه ملی فولاد اهواز با اعلام این خبر که جلسه امروز کمیسیون اجتماعی به این موضوع اختصاص یافته است، گفت: متاسفانه دچار روندی تکراری شدیم و بارها گفتهایم که مسائل صنفی را نباید با مسائل سیاسی ادغام کنیم.
وی گفت: چرا وقتی خصوصیسازی مشکل دارد، بخش خصوصی مشکل ساز شده و سیستم بانکی مشکل ایجاد میکند کارگر باید مجازات شود؟! متاسفانه در کشور ما هماهنگی مجازات با جرم هم وجود ندارد.
عضو فراکسیون کارگری مجلس گفت: دولت سیاست را عوض میکند، کارخانهدار ورشکسته میشود و به زندان میرود و خانوادهاش با مشکلات روبرو میشود؛ کارگر اخراج و بیکار میشود و بعد از اعتراض او را دستگیر میکنیم. به جای اینکه یک بار به ریشههای نارضایتی توجه شده و مرتفع شود همیشه این سناریو تکرار و این قربانی است که مجازات میشود.
وی افزود؛ الان این کارگران هستند که نمیخواهند فولاد ملی از بین برود و نیشکر نابود شود؛ آنها میخواهند کار و محیط کارشان حفظ شود. چه اصراری است که از خطاکار حمایت شود و به قشر زحمتکش و دلسوز جفا شود.
جلودارزاده ادامه داد: در شرایط کنونی و تحریمها برای حفظ فرصتهای شغلی فعلی باید روند خصوصیسازی متوقف شود. چراکه امنیت سرمایهگذاری وجود ندارد و همین باعث میشود آدمهای بدون اهلیت مراجعه میکنند و این واگذاری به نااهلان باعث هتک حیثیت نظام و هتک آزادی کارگران میشود.
محمدعلی جداری فروغی؛ مطالبات کارگران کاملاً صنفیست
محمدعلی جداری فروغی (وکیل دادگستری) که قبل از بازداشت کارگران گروه ملی فولاد ایران، وکالت برخی از آنها را برعهده گرفته است، گفت: منتظر هستیم وعدههایی که مقامات مختلف استان دادهاند، عملی شود؛ در صورتی که کارگران آزاد شوند، فعلاً موجبی برای پیگیری پرونده نخواهد بود اما در غیر این صورت، باتوجه به وکالتنامههایی که از برخی از کارگران دارم، از مراجع قضایی پرونده را پیگیری خواهم کرد.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد که همه کارگران بازداشتی در اسرع وقت آزاد شوند و به خواستههای قانونی و صنفی آنها رسیدگی کامل شود.
وی تاکید کرد: خواستههای کارگران گروه ملی فولاد اهواز، همگی صنفی و قانونی است و این کارگران دغدغه تولید را دارند.
۱۱ نفر از کارگران بازداشتی در اهواز آزاد شدند
پس از نیمه شب یکشنبه و طی چند روز پس از آن دست کم ۴۳ کارگران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
اسامی کارگران آزاد شده به این شرح است: “سیدحبیب طباطبایی، جواد غلامی، محسن بلوطی، مهدی طهماسبی، کوروش اسماعیلی، علی امامی (اتمامی)، عبدالرضا دستی، سهراب نهامی، حسین عساکره، فریبرز شیخرباط و سیدعلی جواد پور.
از قرار معلوم برای کارگران قرار آزادی با ضمانت قبول شده و مسئولان دادگاه قبول کردهاند که فیشهای حقوقی کارگران گروه ملی فولاد را برای ضمانت آزادی همکارانشان بپذیرند. کارگران منتظر میگویند: از اینکه فیشهای حقوقی ما را به عنوان ضمانت میپذیرند، خوشحالیم و امیدواریم هرچه زودتر همکارانمان آزاد شوند.