درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

فریبرز رییس‌دانا: باید سودهای نجومی سرمایه‌داران را کنترل کرد

رییس‌دانا درباره افزایش حداقل حقوق کارگران به عنوان یکی از طرح‌های احتمالی شورای عالی کار می‌گوید: تصمیم به افزایش حقوق کارگران یک اتفاق ساده و یک مرتبه‌ای نیست. این داستانی‌ست که ممکن است دنباله‌دار باشد. یعنی ممکن است بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی روی قیمت‌های داخلی تاثیر بگذارد. در صورتی که این فرایند اتفاق بیفتد؛ دستمزدها به صورت واقعی مرتب افت خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: ما در علم اقتصاد پدیده‌ای به نام مارپیچ حلزونی داریم. قیمت‌ها و دستمزدها وقتی در این تله‌ی اقتصادی قرار می‌گیرند؛ پس از افزایش قیمت‌ها دستمزدها نارسا می‌شوند. دستمزدها آن وقت به صورت واقعی پایین می‌آید. سپس پوششی صورت می‌گیرد تا دستمزدها در همان حد یا کمتر افزایش پیدا کنند. این افزایش دستمزدها روی قیمت‌ها اثر گذاشته و باعث افزایش آن می‌شود. این سیکل مارپیچی به همین شکل ادامه پیدا خواهد کرد.

 

رییس‌دانا به اشاره به به نقش تشکل‌های مستقل کارگری در ابراز واکنش به این کاهش قدرت خرید فاحش کارگران گفت: این مهم که به یک‌باره اتفاق نیفتاده است تا یک‌باره شورای عالی کار با یک‌ مداوای استعلاجیِ افزایشِ حقوقِ کارگر مساله را حل کند. این اتفاق افزایش بهای ارز می‌تواند ادامه پیدا کند و در ادامه نهاد شورای عالی کار ناگزیر می‌شود؛ مرتب جلسه بگذارد که دستمزدها را افزایش دهد.

 

این اقتصاددان تصریح کرد: اگر مکانیزم مارپیچی رخ بدهد در آن صورت به یک وظیفه دائمی یک دستگاه تبدیل می‌شود که دستمزدها را بالا ببرد. بعد از آن طرف قیمت‌ها بالا می‌رود. این یعنی بی‌تعادلی در داخل بازار کشور را به رسمیت شناخته‌اند و مرتب این عدم تعادل ادامه پیدا می‌کند.

 

رییس‌دانا؛ احتیاج اقتصاد ایران را ایجاد تعادل در بازار بیان کرد و گفت: آنچه اقتصاد احتیاج دارد این است که جلوی این عدم تعادل گرفته شود. این عدم تعادل به منزله محکوم و بی‌پشتوانه کردن زندگی کارگری و گسترش فقر و محرومیت‌هاست.

 

وی ادامه داد: اما از یک طرف دیگر می‌شود با فشار روی سود؛ از شکل‌گیری این مارپیچ جلوگیری شود. به نظر من اگر راه‌حل دوم انتخاب شود موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.

 

رییس دانا، شکل‌گیری سودها را بر بنیاد حباب‌های بازار مالی دانست و اذعان کرد: گاهی در این اتفاق‌ها صاحبان سرمایه ۷۰ الی ۸۰ درصد سود می‌برند. درست است که گاهی اوقات بعضی‌ها که ناواردتر هستند ممکن است ورشکست شوند. اما به طور کلی سودها که انباشته می‌شوند؛ لایه‌های ثروتمند و فعالان بازار مالی مرتب فربه‌تر می‌شوند. اگر مقداری از سود این‌ها کاسته شود نتیجه‌اش فقر، بیچارگی و فلاکت آنها نخواهد بود بلکه تنها نتیجه‌اش افت سود کلانی است که این افراد در بازارهای سود بهره برده‌اند. یعنی سودی که در بازارهای واقعی اتفاق نیفتاده است. بنابراین ضدانگیزه برای چرخیدن بازار نخواهد بود.

 

وی ادامه داد: به این ترتیب اگر این شورا بتواند کاری بکند تا این مارپیچ از طریق کنترل سودهای نجومی، جلوی سودهای پدید آمده در بازار مالی را بگیرد؛ در آن صورت می‌تواند موفق‌تر باشد. اما متاسفانه باید اینجا گفت که صاحبان این سودها بخش‌های مالی بسیار قدرتمندند و یا دست‌کم بسیار قدرتمندتر از تشکل ناموجود کارگری هستند. از طرف دیگر دولت‌ها بی‌طرفی خود را به عنوان یک ضلع سوم مثلث کارگر، کارفرما و دولت حفظ نمی‌کنند.

 

رییس‌دانا افزود: همین دولت موجود تا آنجا که ما تجربه داریم در جهت حفاظت از منافع صاحبان سرمایه اقدام کرده است. به این ترتیب این مارپیچ در انتظار اقتصاد است. مارپیچی که خودش منجر به عدم تعادل می‌شود و در نتیجه بی‌اعتمادی و تمایل به فعالیت‌های تولیدی را کاهش داده و مانع حرکت اقتصاد در مسیرهای مطمئن می‌شود.

 

این اقتصاددان در پایان گفت: در همین دولت روحانی شمار بسیار زیادی از اتاق بازرگانی وارد دولت شدند. این قدرتمندی کارفرما در مقابل طبقه کارگر را نشان می‌دهد. اما کارگران حق اعتصاب ندارند و با برخوردهای نظامی و امنیتی روبرو می‌شوند. تشکل‌های کارگری اگر مستقل باشند با دست کشیدن از کار می‌توانند اعتراض خود را به وضع موجود نشان دهند. دیگر نیازی نیست که شورای عالی کار با دامن زدن به حرکت مارپیچی اقتصاد بازار تعادل را از بین ببرند.

ایلنا

برنامه‌های رژیم ولایت فقیه و حقوق کارگران و زحمتکشان: متحد و یکپارچه در راه افزایش دستمزدها مبارزه کنیم

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، ۷ مردادماه، نرخ دلار “از مرز ۱۱ هزار تومان گذشت”. درحالی‌که قبل از نوسانات قیمت ارز دستمزد اکثریت قریب به‌اتفاق کارگران و زحمتکشان شاغل و مستمری بازنشستگان زیر خط فقر بود،

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, دهقانی, کارگری, معلمان, مقاله

در واگذاری یک شرکت دولتی؛ آیا لاستیک پارس به سرنوشت هپکو دچار می‌شود؟!

به گزارش افکارنیوز، شرکت لاستیک پارس از بزرگترین تولیدکنندگان تایر در ایران است که طی ۴۰ سال سابقه تولید تایر در کشور مشغول فعالیت است. این شرکت در سال ۱۳۵۵ شمسی با مشارکت بانک توسعه صنعتی (بانک صنعت و معدن فعلی)، شرکت پیرلی ایتالیا و سهامداران بخش خصوصی با ظرفیت اسمی ۲۰ هزار تن در ... در واگذاری یک شرکت دولتی؛ آیا لاستیک پارس به سرنوشت هپکو دچار می‌شود؟!

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری