رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

کارشناسان مسائل سیاسی و اقتصادی معتقدند پس از آن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بریکس را یک گروه «ضدآمریکایی» خواند و تهدید کرد که علیه کشورهای عضو این گروه از جمله برزیل تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد کرد، روابط اعضای این ائتلاف اقتصادی نوظهور نسبت به گذشته نزدیک تر و همکاری میان آن ها ... نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, تحریم, تحلیل, چین, روسیه, فرانسه, هندوستان

اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ در مورد دیوان کیفری بین‌المللی را مسدود کرد

یک قاضی فدرال آمریکا اجرای دستور رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر هدف قرار دادن کسانی که با دیوان کیفری بین‌المللی همکاری می‌کنند را مسدود کرد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ یک قاضی فدرال آمریکا اجرای دستور اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر هدف قرار دادن کسانی که با دیوان کیفری بین‌المللی ... قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ در مورد دیوان کیفری بین‌المللی را مسدود کرد

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, تحریم, حقوق بشر, دیوان داوری لاهه

هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

فایننشیال اکسپرس؛ طراحی سازوکار روابط تجاری ایران و هند/ نفت در برابر هزینه‌های پزشکی و تحصیلی

به نقل از فایننشیال اکسپرس، هند برای تحکیم توافق‌های خود با ایران در مورد خرید نفت، اجازه خواهد داد تا ایران از پرداخت‌های انجام شده توسط پالایشگاه‌های هندی در حساب سپرده‌گذاران برای پرداخت هزینه‌های دانشجویان ایرانی و گردشگران پزشکی استفاده کنند.

 

دو طرف توافق کردند که نرخ مرجع شاخص‌های مالی هند FBIL به عنوان نرخ پایه ارز برای پرداخت نفت به ایران به ازای روپیه مورد استفاده قرار گیرد.

 

طی دوره تحریم های قبلی بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵، دو کشور یک سیستم مبادله‌ای تاسیس کردند مبنی بر اینکه ایران می‌تواند برای واردات داروها، وسایل پزشکی و مواد غذایی از هند، در برابر واردات نفت، روپیه پرداخت کند.

 

انتظار می‌رود که این تسهیلات طی تحریم‌های کنونی هم در دسترس قرار گیرد، این مکانیزم تصمیم به ایجاد و گسترش تسهیلاتی برای دانشجویان و ارائه خدمات پزشکی در نظر گرفته است و انتظار می‌رود برای کشوری که با این تحریم‌ها رو به است، بسیار مطلوب باشد.

 

در حال حاضر، ۷ تا ۸ هزار دانشجوی ایرانی در هند در رشته‌های دانشگاهی مختلف تحصیل می‌کنند، بیش از ۴۰ هزار ایرانی هر ساله برای اهداف مختلف از جمله درمان و خدمات پزشکی به هند سفر می‌کنند.

 

پس از اعطای معافیت به هند برای وارد کردن مقدار محدودی از نفت خام ایران به مدت شش ماه، کشورهای خلیج فارس یک توافقنامه مشترک با هند را در اواسط ماه نوامبر امضا کردند که طبق آن یک سیستم مالی بر اساس روپیه شکل گرفت.

 

شرکت‌های داخلی پرداخت‌های بر اساس روپیه را در حساب بانک UCO متعلق به شرکت ملی نفت ایران انجام خواهند داد و پول سپرده شده در این حساب توسط ایران برای پرداخت هزینه واردات از هند مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به احتمال زیاد این بانک تا پایان ماه جاری جزئیات مربوط به پرداخت‌ها را اعلام خواهد کرد.

 

با این حال، در دوره های قبلی هند ۴۵ درصد از پرداخت‌هایش را با روپیه انجام می‌داد و ۵۵٪ پرداخت‌ها با استفاده از یورو صورت می‌گرفت. اما در حال حاضر انتظار می‌رود هندوستان و ایران بیشتر و یا ۱۰۰% مبادلات خود را با روپیه انجام دهند.

 

هند برای این امر از یک بانک ترکی برای پرداخت هزینه نفت به ایران استفاده کرده است.

 

هند دارای کسری تجاری بالغ بر بیش از ۸ میلیارد دلار در ایران است که عمدتا به دلیل واردات نفت فراوان است. کالاهای کشاورزی که نیمی از صادرات هند به ایران است، در مجموع حدود ۲.۶ میلیارد دلار محاسبه می‌شود. در واقع، از این مقدار فقط ۹۰۰ میلیون دلار بابت برنج باسماتی است که به تنهایی بیش از یک سوم مجموع صادرات هند به ایران را در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده است. این پرداختی‌ها عمدتا به یورو انجام شده است.

 

هند و ایران هم برای تعیین نرخ مرجع FBIL برای مبادله توافق کردند. FBIL به طور مشترک توسط بازار نرخ ثابت ارز، انجمن تجار خارجی و انجمن بانک‌های هند تایید و ترویج می‌شود. به گفته کارشناسان، FBIL یک نرخ مرجع رسمی است که بانک مرکزی هند در وب سایت خود روزانه آن را منتشر کرده است.

 

هند، ۸۰ درصد از نفت خام وارداتی را برای نیازهای خود مصرف می‌کند، برای سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ هند حدود ۲۵ میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده بود که بیشتر از مقدار ۲۲.۶ میلیون تن وارد شده در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ بود. اما اکنون احتمال می‌رود حجم واردات کاهش یابد.
ایلنا

برای سومین ماه متوالی؛ کره جنوبی در ماه نوامبر هیچ نفتی از ایران وارد نکرده است

به گزارش رویترز، اطلاعات گمرکی روز شنبه نشان داد که کره جنوبی با وجود معافیت‌های نفتی آمریکا، در ماه نوامبر برای سومین ماه متوالی نفتی از ایران وارد نکرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی

عربستان و امارات ارز دیجیتالی مشترک راه‌اندازی می‌کنند

به گزارش یورونیوز، «مبارک راشد منصوری» رئیس بانک مرکزی امارات در جریان سخنرانی خود در کنفرانس تکنولوژی مالی در دوبی اعلام کرد که این بانک در حال کار بر روی یک برنامه استراتژیک به منظور توسعه فناوری مالی است که توسط یک چارچوب قانونی و تنظیم مقررات، پشتیبانی خواهد شد.

ادامه

اقتصادی, امارات, جنوب غرب آسیا, جهان, خبر, عربستان سعودی

اروپا و ژاپن با امضای بزرگترین توافق تجارت آزاد به سیاست‌های آمریکا پشت کردند

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، در شرایطی که دولت آمریکا روز به روز اجرای سیاست‌های حمایت‌گرایانه اقتصادی را که از جمله آن می‌توان به اعمال تعرفه واردات بر کالای خارجی اشاره کرد، تشدید می‌کند، اتحادیه اروپا و ژاپن یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای تجارت آزاد در جهان را امضا کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, ژاپن