در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
روسیه موشکهای اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حملهای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هستهای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
فایننشال تایمز: تنش تجاری آمریکا وچین بهجنگ سرد تمامعیار تبدیل میشود
فایننشال تایمز نوشت: تنش تجاری آمریکا و چین در حال تبدیل شدن به جنگ سردی تمام عیار است و به گفته تحلیلگران این جنگ از ترس واشنگتن به دلیل قدرت گرفتن پکن نشات می گیرد.
به نقل از فایننشال تایمز، مسلما یکی از مهمترین رویدادهای سال ۲۰۱۸ سخنرانی ۴ اکتبر (۱۲ مهر) ‘مایک پنس’ معاون رئیس جمهور آمریکا درباره روابط چین و ایالات متحده بوده است. پنس در این سخنرانی از هدف آمریکا برای مقابله با دخالت چین در امور کشورهای دیگر از جمله دخالت در امور سیاسی ، سیاست های تجاری و سرمایه گذاری، سرقت مالکیت معنوی و اهداف توسعه صنعتی ایالات متحده، حمله های سایبری، و سیاست بدهکار کردن کشورها و فرهنگ سانسور سخن گفت.
‘کوین رود’ نخست وزیر اسبق استرالیا که متخصص امور چین نیز است.این موضوع را که چین و آمریکا در آغاز جنگی سرد هستند را رد می کند. اما به گفته ‘مارتین ولف’ تحلیلگر فایننشال تایمز، این درگیری چیزی شبیه به کشمکش های آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی پس از جنگ جهانی دوم نیست، اختلافات میان چین و آمریکا می تواند مخرب تر از جنگ سرد باشد؛ این درحالی است اگر درگیری های بین این دو کشور کاهش یابد می توان شاهد گسترش رونق اقتصادی و رفاه جهانی بود و بخشی به این دلیل است که این دو کشور به دلیل مسائل کره شمالی، تایوان و دریای چین در هم آمیخته اند.
به گفته مایک پنس، چه جنگ سر رخ دهد و چه نه، این درگیری های راهبردی به نظر عمیق و پایدار است. تا زمانی که رابطه ما با چین بر سر حق حاکمیت مبتنی بر عدالت، عمل متقابل و احترام نباشد، آسوده خاطر نخواهیم شد.
به نوشته فایننشال تایمز، به نظر می رسد که چین و آمریکا در آغاز جنگی مداوم هستند. ایالات متحده می گوید امیدوار است چین را تغییر دهد. چین بر این باوراست که ایالات متحده در صدد متوقف ساختن پیشرفت چین است. ‘جان میرسهیمر’ تحلیلگر ‘فارن افیر’ بر این باور است که در دنیای پر هرج و مرج قدرت های سیاسی بزرگ امروز، چنین مبارزه ای برای اولویت اول بودن اجتناب ناپذیر است و اغلب به جنگ منجر می شود.
به گفته پنس، ایالات متحده دلایل خوبی برای اجتناب از درگیری های نظامی دارد؛ یکی از دلایل این است که چین مانند اتحادیه جماهیر شوروی، یک رقیب ایدئولوژیک محسوب نمی شود. دلیل دوم این است که جنگ هزینه بر است حتی اگر به درگیری مسلحانه نیز ختم نشود.
اما تحلیلگران بر این باورند که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا با این درگیریها منطقی برخورد نخواهد کرد، و سیاستهای مخرب تجاری او به این تردید ها دامن می زند. آمریکا باید دارایی های عظیم چین از جمله، جمعیت زیاد، اقتصاد پویا و حائز اهمیت بودن این کشور در بازارهای اقتصادی دنیا را بپذیرد و این امید که چین نیز مانند اتحاد جماهیر شوروی تسلیم و نابود خواهد شد بسیار مضحک و نا معقول میباشد.
مارتین ولف اصولی در راستای مدیرت رقابت بین چین و آمریکا ارائه داده است:
*اول، باید بپذیریم که چین از آن ما نیست که بخواهیم آن را تغییر دهیم یا دوباره بسازیم، چین متعلق به چینی ها است.
*دوم، توجه به این که سازمان های سیاسی چین به طور گسترده با سیاست های غرب متفاوت می باشد.
*سوم، بر رفتارهای دقیق و قابل سنجشی که بر دیگران تأثیر می گذارد، تمرکز کنیم و این کارها را به صورت اصولی و سازگار انجام دهید.
*چهارم، اگرچه چین رقیب آمریکا می باشد اما شریکی مهم و حیاتی نیز محسوب می شود. ثبات اقتصادی دنیا و مدیرت گرمایش زمین بدون چین امکان پذیر نیست.
*پنجم، ارزش متحدان را درک کنیم؛ اگر ایالات متحده مایل به تشویق کشورها برای مقاومت در برابر تجاوز چین به حاکمیت خود باشد، باید به عنوان متحدی قابل اعتماد نیز به نظر برسد، که با وجود ترامپ چنین چیزی امکان پذیر نیست.
*و در پایان به دموکراسی و آزادی اعتقاد داشته باشیم. اگر کشورهای غربی این دو مورد را از دست بدهند، آینده را از دست خواهند داد.
ایرنا
تلاش بیفایده آمریکا برای دور کردن هر چه بیشتر روسیه از چین
سامانههای سپر ضدموشکی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی بوده، ولی در حقیقت برای بازدارندگی چین است و امروزه واشنگتن آشکارا سیاست اعمال فشار دوجانبه بر مسکو و پکن را در پیش گرفته است.
روایت اندیشکده آمریکایی از تلاش چین برای تشکیل ائتلاف جهانی از کشورهای درحالتوسعه
اندیشکده آمریکایی «رند» در مقالهای تلاشهای چین برای تشکیل یک ائتلاف بین کشورهای درحالتوسعه و ایفای نقشی پررنگتر در معادلات سیاسی جهان را مورد بررسی قرار داده است.
چرخش اولویتهای پنتاگون به دلیل تحرکات نظامی – سیاسی روسیه
پیشرفتهای نظامی روسیه و تحرکاتش برای یافتن متحدان منطقهای، مسالهایست که فرماندهان آمریکایی را نگران کرده است؛ از سخنان مقامات پنتاگون میشود فهمید که آمریکا به همان میزان که نگران زیردریاییهای بیصدای روسیه است، از فروش اس ۴۰۰ به هند و ترکیه نیز خشمگین است و آن را دستدرازی روسها به قلمرو خود میداند.
مشارکت چین و روسیه از پختن بلینی تا رزمایش نظامی
روابط روسیه و چین هر روز بیشتر از قبل نزدیک میشود و عمق روابط راهبردی مسکو و پکن و مشارکت استراتژیک آنها را می توان در نشست اخیر سران دو کشور در خاور دور روسیه و تلاش مشترک سران آنان برای پختن بلینی غذای معروف روس ها تا شرکت چینی ها در بزرگترین رزمایش تاریخ ... مشارکت چین و روسیه از پختن بلینی تا رزمایش نظامی