افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

فاکس نیوز: چینی‌ها معتقدند آمریکا در حال شکست و عقب‌نشینی است

عضو موسسه تحقیقاتی هریتج گفت چینی‌ها با فرض اینکه آمریکا نمی‌تواند یا نمی‌خواهد کاری انجام دهد، آن‌ها را به چالش می‌کشند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران شبکه فاکس نیوز در گزارشی اعلام کرد چینی‌ها بر این باورند گه دولت آمریکا در حال شکست و عقب‌نشینی است.

 

بر اساس این گزارش، دین چنگ، کارشناس و عضو موسسه تحقیقاتی هریتج با انتقاد از رویکرد دولت آمریکا در قبال چین گفت: چینی‌ها، آمریکایی را می‌بینند که از نظر آن‌ها در حال عقب نشینی و شکست است. وی درباره افزایش بدهی‌های آمریکا و تاثیر آن بر رقابت این کشور با چین در فضا گفت: مبالغی که چینی‌ها در حوزه فضا هزینه می‌کنند، بسیار جدی است. از یک سو باید در نظر داشت که نظام بانکی چینی‌ها دولتی است و شرکت‌های دولتی زیادی نیز در این کشور فعال هستند و شرکت‌های چینی این امکان را دارند که بتوانند در حوزه‌هایی که برایشان سودآور هم نیست، سرمایه گذاری کنند؛ زیرا مزایای سیاسی برای آن‌ها در پی دارد.

 

«بخشی دیگر از مساله نیز به این موضوع باز می‌گردد که شرکت‌های چینی بسیار منعطف هستند و می‌توانند تولید خود را در مدت زمانی بسیار کوتاه شروع کنند و این مساله تا حدودی ناشی از این است که آن‌ها قوانین دست و پا گیر کمتری دارند. ساخت کارخانه در آمریکا به این سادگی نیست‏‎‎، در حالی که سال‌هاست در آمریکا پالایشگاه نفتی احداث نکرده‌ایم، ولی چینی‌ها بیش از سی نیروگاه زغالی، هسته‌ای و پالایشگاه نفت احداث کرده‌اند؛ مطمئن باشید آن‌ها به هیچ عنوان با قوانینی که شرکت‌های آمریکایی با آن روبرو هستند، مواجه نمی‌شوند.

 

چنگ درباره موشک اخیری که چین ساخته و آزمایش کرده نیز گفت: مساله بی‌شک موشک فراصوت نیست، واقعیت این است آنچه که آن‌ها ساخته‌اند، در مدار قرار گرفته است. آنچه که ساخته اند فقط موشکی نیست که بالا برود و فرود بیاید؛ بلکه وسیله‌ای که ساخته اند، دست کم یک بار مدار زمین را دور می‌زند. این بدین معناست که ما باید اکنون تک تک ماهواره‌های چینی را به عنوان یک سامانه شلیک احتمالی هسته‌ای زیر نظر بگیریم. این چیزی است که ما و روس‌ها در دوران جنگ سرد درباره آن به توافق رسیدیم؛ چراکه مساله‌ای بسیار خطرناک و بی‌ثبات کننده بود و هر دو طرف اعلام کردند که سامانه بمبارانی که روی مدار قرار می‌گیرد ایجاد نخواهند کرد. سامانه‌ای که چینی‌ها آزمایش کرده‌اند باعث تغییر در محاسبات می‌شود.

اتحادیه اروپا نگران از دست دادن نفوذ ژئوپلتیکی در جهان

مقام های ارشد اتحادیه اروپا هشدار دادند تعلل در عمل به تعهدات این اتحادیه در ارائه کمک به کشورهای فقیرتر در زمینه توزیع واکسن کرونا، علاوه بر خطر شیوع انواع متنوع تر ویروس این بیماری، تهدید از دست رفتن نفوذ ژئوپلتیکی این اتحادیه را به دنبال دارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتیوپی, افریقا, امریکای لاتین, جهان, چین, گزارش, نیجریه, هائیتی

آزمایش موفقیت‌آمیز موشک بالستیک “بولاوا” از زیردریایی هسته‌ای روسیه

وزارت دفاع روسیه امروز (پنج‌شنبه) اعلام کرد، زیردریایی هسته‌ای کلاس بوری-ای موسوم به “کنیاز اولگ” با موفقیت پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک “بولاوا” را در دریای سفید انجام داد.

ادامه

جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

طرح جامع ناتو برای مقابله با تهدیدات روسیه/ ظهور چین تهدید اصلی برای هژمونی آمریکا

ناتو می‌گوید به دنبال تصویب طرحی جامع است تا از طریق آن بتواند قدرت بازدارنگی خود در مقابل تهدیدات نظامی روسیه را افزایش دهد.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, امریکا, اوکراین, جهان, چین, حضور نظامی, روسیه, گرجستان, ناتو

عقب ماندگی “ناامیدکننده” آمریکا در رقابت با روسیه در زمینه سلاح هایپرسونیک

روزنامه انگلیسی تلگراف می نویسد ایالات متحده آمریکا در مسابقه در زمینه ساخت سلاح هایپرسونیک (ابر صوت) از روسیه و چین بطور ناامید کننده‌ای عقب مانده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, چین, دانش, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا