لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایتهای تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زدهاند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانهها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانهها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتیناپذیر خواهان عدالت هستهای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هستهای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمیگیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
عیسی کلانتری: کشور اسقاطیها شدهایم
رئیس سازمان محیط زیست میگوید ۸۷درصد مینیبوسها، ۸۱درصد موتورسیکلتها، ۷۳درصد اتوبوسها و ۶۱درصد کامیونها در ایران اسقاطی هستند و با این ناوگان و مصرف روزانه ۱۴۰میلیون لیتر سوخت فسیلی نمیتوان انتظار هوای پاک را داشت.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میگوید در هیچیک از برنامههای پنج ساله جمهوری اسلامی، بودجهای برای هوای پاک پیشبینی نشده است. او در نشستی در تهران، هوای پاک را از حقوق شهروندی خواند و تاکید کرد که هوای ناسالم از آب و غذای ناسالم به مراتب خطرناکتر است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از کلانتری نوشت: «در گذشته جمعیت ما کمتر بود و به تبع آن مصرف انرژی نیز کمتر بود از اینرو هوای سالم بیشتری در اختیار داشتیم ولی با افزایش جمعیت و مصرف سوخت فسیلی و با اسراف در مصرف انرژی کار به جایی رسیده که هوای پاک نیز به یک آرزو تبدیل شده است.»
کلانتری در مراسم “رونمایی از سامانه ملی تهیه فهرست انتشار آلایندههای هوای کلانشهرهای کشور” با اشاره به میزان خودروهای فرسوده و افزوده شدن بیش از ۱/۵ میلیون خودرو به سیستمهای شهری، گفته است: «اگر تلاشهای وزارت نفت در سالهای اخیر نبود و کیفیت سوختهای ما مثل پنج سال پیش بود امروز کشور غیرقابل اسکان میشد.»
کلانتری اذعان کرده که ۸۷درصد مینیبوسها، ۸۱درصد موتورسیکلتها، ۷۳درصد اتوبوسها و ۶۱درصد کامیونها در ایران اسقاطی هستند: «در حال حاضر حدود ۹.۶ میلیون از ۱۱ میلیون موتورسیکلت در کشور اسقاطی هستند اما میگویند که اینها ابزار رزق و روزی مردم هستند و باید حرکت کنند و هوای آلوده تولید کنند.»
رئیس سازمان محیط زیست یادآوری کرده که تولید آلودگی هر موتورسیکلت اسقاطی هفت الی هشت برابر یک خودروست و افزوده که ۶۱درصد آلودگی هوا در فصل سرما را نیز خودروهای دیزلی و کامیونهای اسقاطی ایجاد میکنند.
او گفته که نمیتوان بدون هزینه کردن، انتظار روزهای سالم را داشت: «از سوی دیگر تحریمها سبب شده که وزارت نفت نتواند مازوت تولیدی خود را صادر کند. هنگامی که جلوی مصرف مازوت در نیروگاهها را گرفتیم ، پالایشگاهها پر از مازوت شدند در نتیجه نیروگاهها دوباره به سوزاندن مازوت روی آوردند و گرفتار هوای آلوده شدیم. دچار سیکل بستهای شدهایم که نمیدانیم در این شراط چگونه از آن بیرون بیاییم.»
کلانتری عنوان کرده که تعطیل کردن مدارس و دانشگاهها مشکل آلودگی هوا را حل نمیکند. او همزمان در فرازی دیگر از سخنانش، اذعان کرده که در تولید سواری از بسیاری استانداردها چشمپوشی شده، زیرا توان اصلاح به طور کامل در شرایط تحریم وجود ندارد: «… ناوگانی که در حال حاضر در کشور داریم هوایی غیر از این به بار نمیآورد… اگر بخواهیم این استانداردها را اعمال کنیم کل خودروسازی کشور باید تعطیل شود… »
زیانهای جانی و مالی
آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران همواره در سه محور بنزین کمکیفیت، صنعت خودروسازی و تحریمها مورد بحث قرار میگیرد و هر یک از متولیان، عرصه مقابل را مقصر میخواند. شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی یادآوری میکند که کامیونها، اتوبوسها و مینیبوسهای دودزا، گازوییل مصرف میکنند و بنزین خودروها استاندارد است. رئیس سازمان محیط زیست خودروسازیها را متهم میکند و دبیر انجمن خودروسازان، مشکلات تحریم و عدم ارتباط با قطعه سازان خارج از کشور برای استانداردسازی سنسورها را.
کلانتری یک ماه قبل نیز با نام بردن از مافیای خودروسازی در ایران گفته بود این مافیا از نظر مالی چنان توانی دارد که میتواند تصمیمگیران را خریداری کند. او در آذرماه در همایش مدیران استانهای تالابی کشور در اهواز گفت: «زمانی که از ایران خودرو چهار خودرو به سازمان حفاظت محیط زیست هدیه میکنند به معنی این است که هوای آلوده داشته باشیم و میلیونها نفر آن را استشمام کنند.»
اواخر آبان، شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با استناد به گزارش بانک جهانی، پیامدهای اقتصادی آلودگی هوا برای شهروندان تهرانی را معادل ۲/۴ میلیارد دلار اعلام کرد؛ رقمی معادل تقریبا نیمی از مبلغ در نظرگرفته شده در بودجه ۹۸ برای طرحهای عمرانی. دو سال قبل نیز وحید حسینی، مدیر عامل وقت شرکت کنترل هوای تهران گفته بود که هزینه اقتصادی آلودگی هوای تهران ۱۲ تا ۱۵ میلیارد تومان است؛ رقمی معادل بودجه شهرداری.
بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده بود که سالانه ۲۱هزار نفر از عوارض ناشی از آلودگی در ایران میمیرند. به گزارش همین بانک، هزینه آلودگی هوا برای خاورمیانه و شمال آفریقا ۹میلیارد دلار است که بیش از همه متوجه ایران و مصر میشود. در جدیدترین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نیز، به آمار وزارت بهداشت ایران استناد شده که سالانه ۴ تا ۵ هزار شهروند تهرانی جان خود را به خاطر استنشاق ذرات معلق از دست میدهند.
سازمان بهداشت جهانی دولتها را مسئول مستقیم آلودگی هوا میشناسد و میگوید، آنها وظیفه دارند سه گام عاجل در این زمینه بردارند: ایجاد کمربندهای سبز در حومه شهرها، توقف تردد خودروهای بیکیفیت و دودزا و جلوگیری از انتشار گازهای خطرناک و کنترل کارخانهها.
بی توجهی شهرداریها و دهیاریها به «قانون هوای پاک» و «قانون مدیریت پسماند»
امروز روز ملی هوای پاک است؛ هوایی که در مقاطعی از پاییز امسال حکم کیمیا را پیدا کرده بود و مردم کلانشهرها و شهرهای بزرگ صنعتی بعضا روزهای متوالی را با هوای آلوده دست و پنجه نرم کردند.
تظاهرات سراسری هزاران کشاور آلمانی در اعتراض به سیاستهای دولت
هزاران کشاورز آلمان همراه با تراکتورهای خود به خیابانها آمدند تا علیه سیاستهای زیست محیطی جدید دولت آلمان اعتراض کنند.
به دادِ کشاورزان سیستان و بلوچستان برسید / در پی جاری شدن سیل محصولاتی مانند گوجه، خربزه، هندوانه، موز و بامیه از بین رفته است
هر چند ارزیابی دقیقی از خسارتهای وارده به بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان نشده اما مشاهدات عینی و اظهارات اعضای تشکلهای صنفی و کارگری نشان میدهد زمینهای کشاورزی حداقل در چند شهرستان این استان به شدت آسیب دیدهاند.
از ۳۷۶ مخزن مورد نیاز، تهران فقط دو مخزن آبرسانی اضطراری دارد
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد؛ تهران دو مخزن آبرسانی اضطراری دارد و احتمالا بتوانیم دو یا سه مخزن دیگر در سال آینده احداث کنیم.