داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

عیسی کلانتری: امسال آبی برای آبیاری فضاهای سبز تهران نداریم

کلانتری گفت: “ما در تهران نتوانستیم حادثۀ پلاسکو را مهار کنیم بنابراین چگونه می‌توانیم جلو تخریب جنگل‌های زاگرس را بگیریم؟” او با ذکر مثال‌های دیگری از سیاست‌های غلط گفت: “در سال ١٣٨۵ با صدور مجوز برداشت از آب‌های زیر زمینی و حفر چاه، با برداشت بی رویۀ منابع آبی مواجه شدیم”.

 

به گفتۀ عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران “همزمانی مشکلات اقتصادی دولت و بروز مشکل جدی بی آبی، کار را بسیار سخت کرده است”. او گفت که به دلیل کم‌آبی شدید امسال امکان ایجاد و توسعۀ فضای سبز ممکن نخواهد بود “زیرا آبی برای آبیاری این فضاها نداریم”. کلانتری مسئلۀ آلودگی هوا را در درجۀ سوم اهمیت دانست و گفت کم‌آبی و بحران زیستگاه‌های طبیعی مسائل مهم‌تری هستند.

 

روز یکشنبه اول بهمن/٢١ ژانویه، عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسۀ کارگروه “کاهش آلودگی هوای استان تهران” بر خطیر بودن وضعیت کم آبی تأکید کرد و گفت: “امسال با شدیدترین خشکسالی در۶۵ سال گذشته مواجه هستیم”. به همین دلیل “شهرداری تهران امسال باید آب کمی مصرف کند و توسعۀ فضای سبز را متوقف کند، چرا که ممکن است حتی امکان آبیاری چمن‌ها را نداشته باشد”.

 

همچنین به گفتۀ وی “در تابستان امسال ٣٠ درصد سطح زیر کشت باید کاهش یابد زیرا حتی در صورت بارندگی عادی، بازهم با کمبود آب مواجه خواهیم بود”.

 

کلانتری توضیح داد که تهران به لطف سدهایی که دارد کمترین مشکل را در بین استان‌ها خواهد داشت، اما به عنوان مثال “اصفهان حتی برای تامین آب شرب با مشکل مواجه است”.

 

آلودگی هوا در درجۀ سوم اهمیت

 

کلانتری الویت‌های زیست محیطی ایران را به سه بخش تقسیم کرد: نخست کم آبی، سپس بحران زیستگاه‌های طبیعی و بالاخره آلودگی هوا. در مورد اخیر، کلانتری به وجود اختلافاتی میان سازمانش و وزارت صنایع اشاره کرد و گفت: “با وجود خودرو‌های فرسوده و سوخت غیراستاندارد نمی‌توانیم انتظار هوای پاک داشته باشیم”. او در جای دیگری از سخنانش توضیح داد که “۶٧ درصد آلودگی هوای کلانشهرها در فصل سرما به دلیل تردد کامیون‌ها و مینی بوس‌های فرسوده، ١١ درصد به دلیل تردد موتورسیکلت و ٣ درصد نیز ناشی از تردد خودروهای شخصی است”.

 

کلانتری تأیید کرد که “تهران پنجمین شهر آلودۀ کشور است و کلانشهرهای دیگر مثل اهواز و تبریز وضعیتی به مراتب بدتر از تهران دارند”. به گفتۀ وی گوگرد گازوئیلی که در مشهد و اصفهان عرضه می‌شود بیست تا چهل برابر گوگرد گازوئیل‌های تهران است. او افزود که در این وضعیت “ما همه چیز را با هم می‌خواهیم. تهرانی‌ها هم هوای پاک مطالبه می‌کنند وهم با کامیون‌های فرسوده تردد می‌کنند و هم می‌خواهند ساخت و ساز داشته باشند”.

 

نتایج فاجعه‌بار سیاست‌های غلط

.

 

به گفتۀ رییس سازمان حفاظت محیط زیست امسال زمان تصمیمات سخت است زیرا “نمی‌توان مصوباتی داشت که به هیچکس آسیبی وارد نکند”. او با اشاره به شدت گرفتن دوبارۀ گرد و غبار در خوزستان گفت: “واقعیت این است که بحران‌های زیست محیطی فعلی به دلیل سیاست‌های غلط دهه‌های ۵٠ تا ٧٠ در کشور ایجاد شده است… سیاست‌هایی که تصور می‌کردیم عدالت محور و کمک به قشر پایین است، منابع طبیعی کشور را از بین برده است”.

 

او مثال زد که آتش‌سوزی‌های متعدد در جنگل‌های زاگرس “به دلیل مجوزهایی است که در سال‌های گذشته برای چرای بی رویۀ دام صادر شده که تخریب پوشش گیاهی و فرسایش خاک را به دنبال داشته است”.

 

کلانتری گفت: “ما در تهران نتوانستیم حادثۀ پلاسکو را مهار کنیم بنابراین چگونه می‌توانیم جلو تخریب جنگل‌های زاگرس را بگیریم؟”
او با ذکر مثال‌های دیگری از سیاست‌های غلط گفت: “در سال ١٣٨۵ با صدور مجوز برداشت از آب‌های زیر زمینی و حفر چاه، با برداشت بی رویۀ منابع آبی مواجه شدیم”.

 

همچنین به گفتۀ او تولید گوشت عشایر به ضرر مملکت تمام می‌شود زیرا “عشایر سالانه ١١٠ هزار تن گوشت و ۴٠٠ هزار تن شیر به ارزش ۶٠٠ میلیون دلار تولید می‌کنند، در حالی که خسارت ناشی از فرسایش و جابجایی یک میلیارد تن خاک چندین برابر این رقم است”.

رادیو فرانسه

نماینده مجلس: چادر برخی زلزله‌زدگان را آب گرفته است

یکی از نمایندگان کرمانشاه در مجلس می‌گوید در پی وزش باد و بارش باران تعدادی از چادرهای زلزله‌زدگان دچار آسیب شده است. هفتاد روز پس از وقع زلزله در این منطقه هنوز هزاران نفر از سرپناه مناسبی برخوردار نیستند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, فساد, گزارش, گفتگو

بارش برف در ۷ محور مواصلاتی کشور / کولاک و یخ‌زدگی در دو استان

به گزارش پایگاه خبری پلیس راهور، در اکثر محور های استان های زنجان و مرکزی، اصفهان ( محور های عسکران , داارن و فریدونشهر)، چهارمحال و بختیاری    ( محور های شهرکرد – اصفهان و سامان – کوهرنگ و محدوده گردنه چری )، قزوین (محدوده گردنه آوج )، کردستان ( محور سنندج – مریوان و ... بارش برف در ۷ محور مواصلاتی کشور / کولاک و یخ‌زدگی در دو استان

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

ویکی‌لیکس: دولت آمریکا منبع اطلاعات دروغ است

به نقل از پایگاه خبری کنگره آمریکا، روز گذشته – چهارشنبه – همزمان با اعلام برندگان «جایزه اخبار ساختگی» که ساخته «دونالد ترامپ» رییس‌جمهوری آمریکا است، سایت افشاگر «ویکی‌لیکس» دولت آمریکا را «منبع مکرر اطلاعات غلط» خطاب کرد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, فساد, ویکی‌لیکس