بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

علی‌رغم مخالفت کارشناسان و فعالان محیط زیست، دولت آب خزر را به‌استان سمنان، زادگاه روحانی منتقل می‌کند

نماینده سمنان از موافقت دولت با انتقال آب دریای خزر به سمنان خبر داد. نمایندگان استان‌های شمالی گیلان، مازندران و گلستان ولی با انتقال آب خزر به “استان زداگاه رئیس جمهور” مخالفت کرده‌ و آن را “غیرمسئولانه” دانسته‌اند.

 

احمد همتی، نماینده سمنان روز پنجشنبه ۶ دی، (۲۷ دسامبر) در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفت که برای برطرف کردن مشکل کم‌آبی استان سمنان قرار است طرح انتقال آب خزر اجرایی شود.

 

نماینده سمنان در این ارتباط از موافقت دولت حسن روحانی با انتقال آب خزر به سمنان خبر داد. او افزود: «وزارت نیرو با انتقال این آب موافقت کرده و بحث اداری آن هم انجام شده به طوریکه مجوز ۲۱۵ محیط زیست در این خصوص دریافت شده و ردیف بودجه‌ عملیات اجرایی این کار هم اختصاص پیدا کرده است.»

 

همتی درباره تامین هزینه این طرح هم پیشنهاد کرد که از طریق فروش آب که به عنوان بدهی محسوب می‌شود، پرداخت شود. نماینده سمنان همچنین خبر داد که در این راستا با شرکت‌ها هم صحبت شده است.

 

اصرار روحانی برای انتقال آب خزر به سمنان

 

حسن روحانی قبلا در سفری که به سمنان کرده بود به اهالی این استان وعده انتقال آب خزر به سمنان را داده و گفته بود که “دولت از شرکت‌هایی که در این پروژه ملی مشارکت کنند” حمایت خواهد کرد.

 

انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران به ویژه در دوره احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران بیشتر مطرح بود و این طرح به “پروژه استراتژیک” او تبدیل شده بود. احمدی نژاد سال ۱۳۹۱ برای افتتاح این طرح به استان مازنداران سفر کرد. اما انتقاد کارشناسان و فعالان زیست محیطی و مخالفت بخشی از بدنه دولت از جمله سازمان محیط زیست کشور باعث شده بود که این طرح اجرایی نشود.

 

حال از زمان افتتاح این طرح شش سال می‌گذرد. ولی تشدید بحران آب به ویژه در استان سمنان، زادگاه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، باردیگر مسئولان را به فکر این پروژه انداخت. برخی از نمایندگان مجلس از جمله نمایندگان استان‌های شمالی کشور چون گیلان، مازنداران و گلستان به شدت با “انتقال آب خزر به زادگاه رئیس جمهور” مخالفت کرده‌اند.

 

ولی‌الله نانواکناری در گفت‌وگو با ایسنا با انتقاد از عملکرد دولت در “توجه ویژه به سمنان” گفته است که استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، اصفهان و یزد به لحاظ مشکلات آبی در شرایط به مراتب حادتری نسبت به سمنان قرار دارند. او ضمن تاکید بر این که “رئیس جمهور متعلق به یک استان خاص و زادگاه خویش نیست” گفت: «دولت باید با نگاه عادلانه به تمام استان‌های کشور با توجه به پدیده خشکسالی و کم‌آبی، در این خصوص چاره اندیشی کرده و از نگاه تبعیضی پرهیز کند.»

 

این نماینده مجلس هشدار داد که در صورت اجرایی شدن طرح انتقال آب خزر به سمنان، دریای خزر سرنوشت دریاچه ارومیه را خواهد داشت و مشکلات محیط زیستی جبران ناپذیری را برای استان‌های شمالی در پی خواهد داشت.

 

منتقدان این طرح بر این باورند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری نسنجیده و واکنشی است و راه‌حلی برای بحران کم‌آبی در بلندمدت نیست. انتقاد دیگر موضوع خصوصی‌سازی آب است. با توجه به هزینه گزاف این طرح، نهاد رئیس‌جمهوری به دنبال خصوصی‌سازی آب و یافتن بازار برای فروش این آب گران‌قیمت است. منتقدان می‌گویند دولت روحانی ابعاد اجتماعی، قومی، فرهنگی، زیست‌محیطی، فنی و تخصصی این طرح شفاف اعلام نکرده است.

موج بحران آب در پایتخت

اگرچه میزان بارش‌ها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما هم‌چنان نگرانی‌هایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یک‌سوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که می‌تواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

شهردار تهران: مرگ ۴۵۷۳ نفر درتهران به‌دلیل آلودگی هوا فقط دریک‌ سال!

پیروز حناچی در جریان بازدید از ایستگاه دولت آباد خط شش مترو اظهار کرد: در تهران سالانه ۵۷ هزار نفر به طور طبیعی فوت می‌کنند. فوت ۱۲۰۰ نفر که عمدتا مردان در سنین کار و کودکان بالای پنج سال را شامل می‌شوند که این فوتی ها ناشی از حوادث هم است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

دکتر بشارتی: قاچاق خاک ایران یک فاجعه است

دکتر حسین بشارتی گفت: متأسفانه ادامه قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده صحت دارد و طی آن یک سری افراد سودجو با بهانه‌های مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمع آوری و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود.

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست