بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
افقه: علت اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت، فقر و سطح پائین دستمزدهاست
مرتضی افقه گفت: از آنجا که شروع تصمیم گیری برای تشکیل خانواده با مردان است، مسئله میزان حقوق دریافتی و شغل اولین شاخصی است که درباره شرایط تشکیل خانواده و سپس فرزندآوری سنجیده میشود و سایر شاخصههای فرهنگی و رسومات موجود، تنها این نیاز را (تشدید) میکند و اصل ضرورت آن را زیر سوال نمیبرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فاصله دوبرابری هزینه سبد حداقل معیشت کارگری تا حداقل دستمزد مصوب سالانه اثرات مختلفی را بر خانوارهای کارگران ایرانی گذاشته است که از جنبههای مختلف قابل بررسیست. یکی از این موارد، خود امر تشکیل خانواده و فرزندآوری است که به بازتولید نیروی کار در جامعه میانجامد. طی یک دهه اخیر به دلایل مختلف اقتصادی و فرهنگی رفته رفته روند بازتولید جمعیت چنان کاهش یافته است که دولتها در سالهای اخیر نسبت به جلوگیری از کاهش نرخزاد و ولد و افزایش آن سیاستهای مختلفی را در پیش گرفتند. در این رابطه مرتضی افقه (اقتصاددان و کارشناس مسائل توسعه و بخش عمومی) معتقد است که عمده دلایل کاهش روند رشد جمعیتی و گرایش به رشد منفی ناشی از مسائل معیشیتی (بخصوص در میان ۱۷ میلیون جمعیت کارگری کشور) است.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «فاصله دریافتی کارگران و سایر دهکهای فرودست جامعه از هزینههای روزمره چه تاثیری بر مسئله رشد جمعیتی دارد» به سیاستهای دولتهای دوازدهم و سیزدهم در این زمینه اشاره کرد و گفت: بسیاری از سیاستهای این سالهای اخیر دولتها (حداقل در دهه اخیر) برای تشویق به افزایش جمعیت با شکست مواجه شده و در یک دهه گذشته با کاهش نرخ رشد جمعیت مواجه بودیم که مهمترین علت آن فقر بوده که بیشتر ناشی از درآمد و دستمزد پایین طبقات اجتماعی زحمتکش است.
افقه ادامه داد: از آنجا که آغاز تصمیم گیری برای ازدواج و تشکیل خانواده با مردان است، مسئله میزان حقوق دریافتی و شغل اولین شاخصی است که درباره شرایط تشکیل خانواده و سپس فرزندآوری سنجیده میشود و سایر شاخصههای فرهنگی و رسومات موجود، تنها این نیاز را (تشدید) میکند و اصل ضرورت آن را زیر سوال نمیبرد.
این استاد دانشگاه با انتقاد از برخی رویکردها در بحث شناخت تحولات جمعیتی در ایران که مسئله را به فرهنگ و رسومات خلاصه میکنند، اظهار کرد: «اتفاقا این فقط در دهه اخیر است که رشد جمعیتی ما با چنین مشکلی مواجه شده و این نمیتواند ناشی از یک تحول عمیق فرهنگی و مناسکی باشد که توقعات جامعه درباره ازدواج و فرزندآوری ناگهان دگرگون شوند. بحران در زمینه خرید لوازم خانگی و تهیه مسکن خود یکی از موانع اصلی بحث بهبود شاخصهای جمعیتی است که وضعیت آن در جای خود قابل تامل است.
مرتضی افقه با رد برخی مشوقها مانند اعطای زمین یا ارائه یارانه و جایزه برای فرزند سوم از سوی دولت گفت: تجربه نشان داده که جمعیت کشور در دو دهه اخیر نرخ افزایش کاهشی داشته و عمده دلایل آن اقتصادی است. از آنجا که عمدهترین مایحتاج برای زندگی مشترک و فرزندآوری همین هزینههای روزمره خوراک و پوشاک و مسکن و آموزش است، مشوقهایی مانند سرمایهگذاری حساب یا اعطای زمین مشوقهایی کاملا بیفایده و نابجا هستند. به نظر میرسد اگر نخواهیم سادهلوحانه به مسئله نگاه کنیم، باید سعی کنیم تا دریافتی و حقوق روزمره کارگران را در این رابطه افزایش دهیم تا بتوانیم شاهد بهبود وضعیت نرخ تشکیل خانواده و فرزندآوری باشیم.
نیروهای مخابرات گیلان در تجمع امروز خواستار حذف پیمانکاران و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل شدند
نیروهای شرکتی مخابرات گیلان صبح امروز با حضور مقابل استانداری خواستار توجه به مطالبات خود شدند.
کمونیستهای ونزوئلا از چالشهایی که با آن روبرویند سخن میگویند!
مصاحبه با “پدرو یوسه”، عضو هیئت سیاسی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست ونزوئلا“، این دولت سوسیالیستی نیست و در کشور ما سوسیالیسم هرگز بهدست نیامده است”.
تجمع نیروهای شرکتی مخابرات گیلان در اعتراض بهعدم اصلاح قراردادها، عدم اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل + ویدئو
نیروهای شرکتی مخابرات گیلان صبح امروز (دوشنبه/ دوم اسفند) مقابل ساختمان مرکزی اداره کل مخابرات منطقه گیلان تجمع کردند.
تجمع کارگران شهرداری کوت عبدالله با خواست اجرای طرح طبقهبندی مشاغل
کارگران شهرداری کوت عبدالله خواستار دریافت معوقات مزدی و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل شدند.