بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
عفو بینالملل خواهان آزادی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان شد
سازمان عفو بینالملل در نامه سرگشادهای به حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی از بازداشت دوباره اسماعیل بخشی و سپیده قلیان ابراز نگرانی کرده است. عفو بینالملل احتمال داده که اسماعیل بخشی و سپیده قلیان مجدداً شکنجه شوند. این سازمان بینالمللی خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط این دو زندانی شده است.
اسماعیل بخشی که در اعتراضات صنفی کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه بازداشت شده بود، اعلام کرد که در اطلاعات اهواز «تا سرحد مرگ» شکنجه شده. وزارت اطلاعات و دستگاه قضائی به همراه کمیسیون امنیت ملی مجلس هماهنگ با هم شکنجه او را «تکذیب» کردند. ۲۹ دی برنامه امنیتی « ۲۰:۳۰» در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با پخش گزارشی به نام «طراحی سوخته» اعترافهای اجباری اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قُلیان را پخش کرد. سپیده قلیان بلافاصله در شبکه توئیتر به مستند واکنش نشان داد و گفت که اعترافها اجباری و تحت شکنجه بوده است. ساعتی بعد مأموران امنیتی به خانه قلیان حمله کردند، او و خانوادهاش را کتک زدند و قلیان را به همراه برادرش بازداشت کردند. سندیکای نیشکر هفتتپه هم در همان روز اعلام کرد که مأموران امنیتی اسماعیل بخشی را نیز بازداشت کردهاند.
عفو بینالملل اکنون بیش از یک هفته بعد از بازداشت مجدد اسماعیل بخشی و سپیده قلیان نسبت به احتمال شکنجه آنها هشدار داده و خواهان آزادی فوری و بیقید و شرطشان شده است.
عفو بیناللمل سهشنبه ۹ بهمن/ ۲۹ ژانویه در نامه سرگشادهای از حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی خواسته که در وهله نخست، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند، چرا که – به گفته عفو بینالملل – آنها صرفاً به دلیل استفادهشان از حق قانونی آزادی بیان و آزادی اجتماعات بازداشت شدهاند.
عفو بینالملل سپس از روحانی خواسته است ترتیبی دهد که تا آزادی بخشی و قلیان این دو زندانی از هرگونه شکنجه و آزار مصون بمانند و سرانجام، به اتهام شکنجه آنها رسیدگی شود و شکنجهگران در محاکم قضایی به طور عادلانهای محاکمه شوند.
۶ بهمن سال جاری بیش از ۸۰۰ نفر از فعالان مدنی، هنرمندان و نویسندگان با انتشار بیانیهای خواهان آزادی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان شده بودند. امضاءکنندگان این بیانیه وزارت اطلاعات و شخص رئیس جمهوری را مسئول حفظ جان و سلامتی این دو زندانی دانسته و خواهان آزادی آنها شده بودند:
«ما درهمبستگی با مطالبات کارگران هفت تپه از همه مردم و فعالان میخواهیم که آنها را تنها نگذارند و با درخواست آزادی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، و تکرار خواستههای بهحق آنها نشان دهند که کارگران ایران تنها نیستند و اعتراضات برابری خواهانه مردم ایران، صدای واقعی آنهاست.»
زمانه
محمد خنیفر از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه آزاد شد/ جعفر عظیمزاده و پروین محمدی بازداشت شدند
محمد خنیفر، کارگر بازداشتی مجتمع نیشکر هفتتپه که روز ششم بهمن ماه بازداشت شده بود، عصر روز گذشته با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
فریبرز رئیسدانا؛ ۷۰ درصد از کارگران زیر خط فقر مطلق هستند
یک اقتصاددان گفت: با وجود تورمی که به اقتصاد ایران تحمیل شده، ۷۰ درصد کارگران و بیش از آن زیر خط فقر مطلق هستند. به این ترتیب در سال جدید برای مذاکرات شرایطی لازم است که بتواند زندگی طبقه کارگر را به علاوه وضعیت اقتصادی از نابهسامانی نجات بدهد.
عرصههای عمدهٔ مبارزهٔ جنبش کارگری و سندیکایی در اوضاع کنونی
ازجمله مهمترین موضوعهای مرتبط با مبارزهٔ جنبش کارگری و سندیکایی میهن در هفتههای اخیر عبارت بودند از: تصویبِ کلیات لایحهٔ بودجهٔ سال آینده در کمیسیون تلفیق مجلس که در چارچوب آن شاهد انجمادِ دستمزدها در سال آینده [۱۳۹۸]، ادامهٔ اعتراضها و اعتصابهای کارگری،
دومین کارگر مدفون شده زیر آوار در خیابان فرمانیه، جان خود را از دست داد
جلال ملکی در گفتوگو با ایلنا درباره جزییات این حادثه گفت: در ساعت ۱۱:۳۸ صبح امروز یک مورد حادثه آوار در محل گودبرداری شده در خیابان فرمانیه به سامانه ۱۲۵ سازمان آتشنشانی شهر تهران اطلاع داده میشود. وی با بیان اینکه بلافاصله دو ایستگاه با امکانات کامل به محل حادثه اعزام شدند، ادامه داد: ... دومین کارگر مدفون شده زیر آوار در خیابان فرمانیه، جان خود را از دست داد