خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
عطوان: هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی رو به پایان است
عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل منطقه با اشاره به توافق ۱۵ کشور آفریقایی برای استفاده از پول مشترک در مبادلات تجاری خود و همگام دانستن آن با توافق روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا، این رویکرد را زمینهای برای پایان یافتن هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی دانست.
وی مطلبی که در روزنامه رأی الیوم منتشر شد، افزود، ۱۵ کشور غرب آفریقا توافق تکیه بر پول ملی مشترک “ایکو” را در مبادلات تجاری خود امضا کرده و ارتباط خود را با بانک مرکزی فرانسه و یورو قطع کردند.
عطوان یادآور شد که گروه کشورهای غرب آفریقا شامل بنین، بورکینافاسو، گامبیا، غنا، گینه بیسائو، ساحل عاج، لیبریا، مالی، دماغه سبز، نیجریه، سنگال، سیرالئون، توگو هفته گذشته در نشستی در نیجریه بر سر استفاده از پول مشترک به نام “ایکو” در همه مبادلات تجاری خود از ابتدای سال ۲۰۲۰ توافق کردند.
وی افزود: هشت کشور از این کشورها به عنوان مستعمرات سابق فرانسه از “فرانک” مرتبط با یورو و هفت کشور دیگر از ارزهای داخلی خود استفاده می کردند اما مجموعه این کشور تکیه بر پول مشترک “ایکو” را گامی بزرگ برای رها کردن خود از هیمنه فرانسه و بانک مرکزی آن دانستند.
بانک مرکزی فرانسه که بر هشت کشور مزبور غرب آفریقا که با فرانک تعامل داشتند تسلط یافته و این کشورها مجبور بودند ۵۰ درصد از ذخایر پولی خود را با ارزهای خارجی در خزانه فرانسه با سودهای کمتر از یک درصد ذخیره کنند.
این تحلیلگر نوشت: معمر قذافی (دیکتاتور سابق لیبی) که در شکل گیری اتحادیه آفریقا برای متحد کردن قاره آفریقا نقش مهمی داشت برای توافق بر سر یک پول واحد آفریقایی برنامه ریزی می کرد اما این رویای وی تحقق نیافت و چه بسا فرانسه در زمان نیکولای سارکوزی رئیس جمهوری سابق این کشور از تحقق آن جلوگیری کرد چرا که این امر به معنای پایان هیمنه مالی و اقتصادی فرانسه در قاره آفریقا بویژه مستعمرات سابق آن بود.
عطوان ادامه داد، در همین راستا نیز ناتو به شکل نظامی در انقلاب لیبی دخالت کرد و تصادفی نیست که جنگنده های فرانسه اقدام به بمباران کاروان قذافی کردند و یک گروه از نظامیان فرانسه وی را به انقلابیون تسلیم کرده و به شکل هولناکی به دست آنها کشته شد.
وی ادامه داد که آنچه امروز باعث دل گرمی می شود، این است که کشورهایی همانند چین و روسیه به دنبال پایان دادن به هیمنه آمریکا بر نظام مالی جهان از طریق دلار هستند و در کنفرانس سن پترزبورگ که در ماه گذشته میلادی با مشارکت چین برگزار شد، روسای جمهور دو کشور استراتژی مشخصی در این چارچوب برای استفاده نکردن از دلار در تعاملات تجاری خود تبین کردند که ارزش آن ۱۰۸ میلیارد دلار در سال که ۷۰ درصد آن به دلار است.
از دیدگاه این تحلیلگر، پایان دادن به تعامل با دلار آمریکا که جریان آن سرعت گرفته به معنی کاهش اهمیت و اثربخشی تحریم های اقتصادی آمریکا بر کشورهای روسیه، ایران و اتحادیه اروپا و در آینده نزدیک بر ترکیه، هند و چین است و همین رویکرد از سوی کشورهای آفریقاییٰ، آسیایی، آمریکای جنوبی و حتی اروپا درحال پذیرش است.
عطوان معتقد است که تنها کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در جهان هستند که از زانو زدن در مقابل هیمنه اقتصاد آمریکا خرسند بوده و در برابر باج خواهی های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و دیکته های سیاسی و نظامی آن تسلیم شده اند و با کشورهای قاره آفریقا با تکبر و نژادپرستی تعامل می کنند چرا که آنها را عقب مانده میدانند.
وی اضافه کرد: جمعیت کشورهای آفریقایی که با تکیه بر پول واحد موافقت کرده اند بیش از ۴۰۰ میلیون یعنی تقریباً مساوی با جمعیت امت عرب است اما فرق میان آنها به لحاظ سیاسی، اقتصادی و اخلاقی این است که این کشورها راهبردهایی برای برقرای عدالت، برابری، مبارزه با فساد و اولویت دادن به رشد اقتصادی و رفاه ملت های خود دارند.
این تحلیلگر تصریح کرد: مقایسه اوضاع کنونی لیبی و وعده هایی که سارکوزی و همراهانش برای برقرای دموکراسی و ثبات و شکوفایی در این کشور داده بود با این کشورهای نوپای آفریقایی متحد و دارای چشم انداز برای آینده هدف این مقاله بوده و چشمان طرف هایی فریب خورده و برای دخالت ناتو و جنگنده های آن و در واقع فراهم کردن پوششی برای نابودی کشورشان کف زدند، خواهد گشود.
ایرنا
انتقاد شدید صدراعظم پیشین آلمان از سیاستهای ترامپ
«گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین آلمان از دولت آمریکا و تمهیدات واشنگتن برای اعمال فشار بر برلین به شدت انتقاد کرد و گفت که کشورهای مستقل حق دارند طرف معاملات تجاری خود را انتخاب و نوع سیاست خارجی شان را تعیین کنند.
راشاتودی: بیت کوین راهی برای مقابله با سلطه دلار است؟
بیت کوین با توجه به عدم رد یابی آن میتواند راهی مطمئن برای تجارت باشد به طوری که قدرتها نتوانند به پشتوانه ارزهای کاغذی و طلا اعمال قدرت کنند.
سایه ابرهای سیاه برگزیت بر اقتصاد بریتانیا
۳۱ اکتبر سال جاری نهایتا مشخص خواهد شد که چه بر سر برگزیت خواهد آمد ولی آنچه که مشخص است این است که پس از رفراندوم جدایی از اتحادیه اروپا اقتصاد بریتانیا سیر نزولی به خود دیده است.
درخواست مردم کره جنوبی برای بایکوت محصولات ژاپنی
با اعلام محدودیت صادرات محصولات فناوری پیشرفته ژاپن به کره جنوبی از سوی توکیو، مردم کره جنوبی خواستار اقدام متقابل و بایکوت محصولات ژاپن شدهاند.