
یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپاییهایی که میگویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمیتوان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.
یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپاییهایی که میگویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمیتوان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.
وزیران دفاع اتحادیه اروپا با اشاره به تهدیدهای موجود علیه منافع قاره سبز، در حالی از تدوین راهبرد نظامی مستقل اروپا تا سال ۲۰۲۲ خبر دادهاند که همچنان چالشهای بزرگی در این راه وجوددارد.
وزیر خارجه آلمان امروز در پاریس اعلام کرد: امنیت مشترک در اروپا بدون روسیه ممکن نیست.
پوتین گفت: «کسی که بخواهد روسیه را به عنوان یک کشور بزرگ دفن کند، ما برای او مراسم تشییع جنازه برگزار خواهیم کرد».
این پنهانی نیست که دونالد ترامپ طرفدار اتحادیه اروپا نیست. در چهار سال گذشته این رئیس جمهور آمریکا درباره بریگزیت مثبت صبحت کرده و مدعی شده که این بلوک برای “سود جستن از آمریکا” ایجاد شده است.
فرانسه و آلمان با تهیه پیشنویس سندی، کشورهای اتحادیه اروپا را به یکپارچگی بیشتر در زمینه همکاری برای تقویت ساختار دفاعی مشترک فراخواندند.
در آستانه اجلاس روز سه شنبه وزرای دفاع اتحادیه اروپا، سندی بین کشورهای عضو توزیع شده است که در آن نویسندگان پیشنویس خواستار افزایش «ظرفیتهای اتحادیه برای عمل به مثابه یک تامین کننده امنیت» شدهاند.
این سند سیاستگذاری علاوه بر آلمان و فرانسه از پشتیبانی ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای عضو را نیز برخوردار است.
در این بیانیه که نسخهای از آن به دست وبسایت بلومبرگ رسیده آمده است : «یکپارچگی دفاعی به امری لازم بدل شده است چرا که شاهد بازگشت رقابت و منازعه بر سر قدرت هستیم و نظم بینالمللی که بر پایه قانون قرار دارد مورد تهدید قرار گرفته است.»
این سند از بازوی اطلاعاتی اتحادیه اروپا خواسته است تا پایان سال جاری برآوردی محرمانه از تهدیدات پیش رو به دست دهد، در زمینه امنیت سایبری و فضا گرفته تا حفظ صلح، تا بر اساس آن کشورهای عضو بتوانند ظرفیتهای مشترک خود را برای آینده یکپارچه کنند.
اقدام جدید اتحادیه اروپا برای تقویت ساختار دفاعی مشترک، در میانه تنش در روابط نظامی آلمان و آمریکا رخ میدهد. چند هفته قبل دونالد ترامپ اعلام کرد که ده هزار نیروی نظامی ایالات متحده را که در آلمان مستقر هستند از این کشور بیرون میکشد.
ایجاد یک «ساختار دفاع مشترک اروپایی» پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، بوده است که در سال گذشته از سوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز مورد حمایت قرار گرفت.
برای این طرح یک صندوق نیز جهت تعمیق روابط مشترک دفاعی پیش بینی شده است. این صندوق قرار است به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجازه تجهیز تسلیحاتی مشترک را بدهد و همچنین به ساده سازی «ساختارهای نظامی مشترک اروپایی» کمک کند.
با این حال این ساختار دفاعی مشترک مخالف بزرگی به نام ایالات متحده دارد. کاخ سفید نگران است تشکیل چنین ساختاری باعث فروپاشی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، شود.
تهیه پیشنویس مشترک فرانسه، آلمان و بریتانیا برای «هشدار» به ایران در شورای حکام
از سوی دیگر و در راستای همکاری کشورهای اروپایی، سه قدرت فرانسه، آلمان و بریتانیا در بیانیهای مشترک در اجلاس شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواستار «همکاری کامل» ایران با بازرسان آژانس شدهاند.
این پیش نویس یک صفحه ای که نسخه ای از آن به رویت نشریه بلومبرگ رسیده و احتمالا حمایت آمریکا را نیز برای تصویب نهایی در پی داشته باشد، اولین اخطار رسمی سه کشور اروپایی به ایران در شورای حکام در طی هشت سال گذشته به شمار میرود.
طرح این بیانیه همزمان با آن صورت میگیرد که رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی در جریان نشست اعضای این سازمان گفت مقامات جمهوری اسلامی چهار ماه است مانع بازدید بازرسان از دو ناحیه مشکوک به فعالیت غیرقانونی هستهای شدهاند. امری که آژانس میگوید در مغایرت با پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران است.
سردبیر روزنامه رای الیوم در مطلبی به شکوفایی چین و شکست آمریکا در مواجهه با بحران کرونا پرداخت و نوشت هماکنون جنگ سردی میان دو طرف جریان دارد.
وزیر امور خارجه روسیه در مقالهای در روزنامه پولیتیک فرانسه نوشت : هژمونی برتری و سلطه بر دیگر کشورها یا نظام تک قطبی جهانی پایان یافته است و همکاری باعث گسترش صلح و پیشرفت اروپا میشود.
یک اندیشکده روسی نوشته است شیوع ویروس کرونا موجب افول نظم لیبرال و شروع جنگ نوینی در حوزه فناوریهای جدید، بههمراه تشدید اختلافات ژئوپولیتیک خواهد شد.
یک پایگاه خبری در استرالیا با اشاره به شیوع بیماری «کووید-۹» در دنیا به تحلیل ناکارآمدیهای نظام سرمایهداری پرداخته و نوشته این بیماری همهگیر انگارههای زیربنایی این ایدئولوژی را با پرسشهایی جدی روبرو کرده است.
شبکه سیجیتیان چین در مطلبی، کلیدیترین دستاورد کنفرانس امنیتی مونیخ را انتقاد از یکجانبهگرایی آمریکا و آمادگی اروپا برای دستیابی به صلح جهانی بدون اتکا به واشنگتن اعلام کرده است.