«نشنال اینترست»: سیاست خارجی ترامپ در سواحل ژئوپلیتیک خاورمیانه به گل خواهد نشست

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با بیان اینکه طرح‌های «دونالد ترامپ» موجب درگیری وی با واقعیات خاورمیانه می‌شود، افزود که تجربه تاریخی نشان داده است وی شانسی برای موفقیت در اجرای سیاست خارجی خود نخواهد داشت. به گزارش روز شنبه ایرنا، «براندون ویچرت» کارشناس این مرکز تحقیقاتی در آمریکا با اشاره به این موضوع که رئیس ... «نشنال اینترست»: سیاست خارجی ترامپ در سواحل ژئوپلیتیک خاورمیانه به گل خواهد نشست

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, خاورمیانه, ژئوپلیتیک, فلسطین, مصر

جزئیات رویترز از طرح عربی برای بازسازی غزه بدون کوچاندن مردم آن

رویترز گزارش کرد عربستان در حال رهبری تلاش‌های عربی برای دستیابی به طرحی درباره آینده نوار غزه است و ظاهرا در حال حاضر طرح مصر، قبل از نشست اتحادیه عرب که قرار است در ماه میلادی جاری برگزار شود،‌ به توافق نزدیک‌تر است. به گزارش ایسنا،‌ این خبرگزاری گزارش کرد طرح مصر جایگزینی برای مقابله ... جزئیات رویترز از طرح عربی برای بازسازی غزه بدون کوچاندن مردم آن

ادامه

آمریکا, اردن, امارات, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, عربستان, فلسطین, گزارش, مصر

عربستان از رئیس جمهور آمریکا خواستار محکومیت علنی پیشنهاد نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک این کشور شد

روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم در گزارشی نوشت که منابع سیاسی و دیپلماتیک از خشم و نگرانی ولیعهد عربستان سعودی از پیشنهاد بنیامین نتانیاهو نخست اسراییل درباره تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان خبر داده و معتقدند ریاض این پیشنهاد را مقدمه تجزیه این کشور می‌داند.

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، رای الیوم در این گزارش به نقل از منابع سیاسی و دیپلماتیک اعلام کرد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی به طرف اردنی اعلام کرده است که از موضع اردن و مصر در مخالفت با پیشنهاد کوچاندن اجباری ملت فلسطین حمایت می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: چنانکه بر می‌آید حمایت عربستان از موضع اردن و مصر از بیانیه‌های موردی وزارت خارجه عربستان فراتر رفته بلکه این حمایت شامل تاکیدات شخصی و مستقیم و همفکری میان ولیعهد عربستان با پادشاه اردن و رئیس جمهور مصر است.

در ادامه این گزارش آمده است: طرف عربستانی به امان و قاهره اعلام کرده است که خطرات پیشنهاد این روزهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره عادی سازی روابط با اسراییل و مساله فلسطین را درک کرده است.

بنا بر این گزارش، ناخرسندی اصلی و بی سابقه عربستان از اظهارات نتانیاهو نخست وزیر اسراییل است که پیشنهاد تشکیل کشور مستقل فلسطین در خاک عربستان را داده است.

این گزارش می‌افزاید: عربستان این پیشنهاد که آمریکا بارها تلاش کرده است آن را نفی کند را در چارچوب تلاش اسرائیل برای تهدید بن سلمان و تجزیه این کشور می‌داند.

در ادامه این گزارش آمده است: آنچه دستگاه‌های امنیتی عربستان سعودی را از اظهارات نتانیاهو بیشتر نگران می‌کند این است که ارزیابی‌های آنها بر این تصور شکل گرفته که ممکن است نخست وزیر اسرائیل این پیشنهاد را با هماهنگی رئیس جمهور آمریکا داده باشد.

این گزارش می‌افزاید: مقامات عربستانی دو بار از استیو ویتکاف فرستاده ترامپ خواسته‌اند که رئیس جمهور آمریکا به صورت علنی، پیشنهاد نتانیاهو درباره خاک عربستان را محکوم کند.

بنا بر این گزارش، طرف عربستانی عدم صدور بیانیه از سوی کاخ سفید در محکومیت اظهارات نتانیاهو را نشانه‌ای بسیار منفی و غیردوستانه ارزیابی می‌کند به ویژه اینکه این پیشنهاد توسط نتانیاهو در واشنگتن داده شده است.

رای الیوم در پایان این گزارش نوشت: از این رو طرف عربستانی باور کرده است که سخنان نتانیاهو فقط اظهارات رسانه‌ای نیست بلکه بخشی از دیدگاه نهادهای اسرائیلی است که ممکن است ترامپ آن را بپذیرد و به همین خاطر است که عربستان سعودی مجبور شد به طور بی سابقه‌ای با طرح ترامپ برای کوچاندن ملت فلسطین مخالفت کند.

به گزارش ایرنا، نخست وزیر اسراییل به تازگی به کانال ۱۴ تلویزیون رژیم اشغالگر گفت که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال فلسطینی‌ها به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن، یک طرح برای «روز پس از جنگ غزه» است.

او همچنین خواهان تشکیل یک کشور فلسطینی در خاک عربستان سعودی شد.

این اظهارات، واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی‌کند.

این بیانیه تاکید کرد که عربستان اینگونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایت‌های مداوم اشغالگران در غزه مطرح می‌شود، به طور قاطع رد می‌کند.

برپایه این گزارش، وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود، صلح دائمی را در گرو پذیرش همزیستی مسالمت آمیز از طریق به اصطلاح راهکار «دو دولتی» دانست.

رئیس پارلمان لبنان: آمریکایی‌ها به من گفته‌اند اسرائیل در ۵ نقطه از لبنان می‌ماند

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان گفت آمریکایی‌ها به او اطلاع داده‌اند که اسرائیل در ۱۸ فوریه از لبنان عقب‌نشینی خواهد کرد اما در پنج منطقه باقی خواهد ماند. به گزارش ایسنا، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در اظهاراتی عنوان داشت: من به نمایندگی از خودم، رئیس جمهور و نخست وزیر به آمریکایی‌ها اطلاع دادم که ... رئیس پارلمان لبنان: آمریکایی‌ها به من گفته‌اند اسرائیل در ۵ نقطه از لبنان می‌ماند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فرانسه, لبنان

تهدید مصر و اردن از سوی ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی با اشاره به طرح خود مبنی بر انتقال و اسکان فلسطینی‌های نوار غزه در مصر و اردن، این دو کشور را تهدید کرد که در صورت خودداری کردن از پذیرش این موضوع با اقدام‌های تنبیهی از سوی واشنگتن مواجه خواهند شد. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل ... تهدید مصر و اردن از سوی ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اردن, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین, مصر

دیده بان حقوق بشر اروپا: اخراج فلسطینیان ساکن اردوگاه‌های کرانه باختری جنایت جنگی است

مرکز دیده بان حقوق بشر اروپا – مدیترانه در بیانیه‌ای تاکید کرد که اخراج هزاران فلسطینی از اردوگاه‌های آوارگان کرانه باختری توسط اسرائیل جنایت جنگی و نسل کشی محسوب می‌شود. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا از الجزیره، در این بیانیه آمده است: رویکرد متجاوزانه در کرانه باختری منحصر به قتل و اخراج فلسطینیان نبوده بلکه ... دیده بان حقوق بشر اروپا: اخراج فلسطینیان ساکن اردوگاه‌های کرانه باختری جنایت جنگی است

ادامه

اروپا, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, کودکان

تحلیلگر اسرائیلی: تهدید اخیر حماس شگفت انگیز است

«عامیخای اشتاین» تحلیلگر کانال تلویزیونی «آی ۲۴ نیوز» اسرائیل در اظهاراتی گفت که تهدید اخیر حماس برای توقف روند آزادسازی اسرا تا زمان پایبندی اسرائیل به تعهدات خود واقعی و در عین حال شگفت انگیز است. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا، این تحلیلگر افزود: این تهدید درست در زمانی مطرح شد که اسرائیل تمام اهرم‌های ... تحلیلگر اسرائیلی: تهدید اخیر حماس شگفت انگیز است

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین, قطر