چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟

کارشناس مسائل آفریقا با اشاره به تصمیم دولت نظامی نیجر برای لغو توافق نظامی با آمریکا و عزم این کشور آفریقایی برای اخراج نظامیان آمریکایی گفت آن‌ها در صورتی که مجبور شوند نیجر را ترک کنند «فقط یک کشور آفریقایی را از دست نمی‌دهند بلکه مرکز تسلط خود بر غرب آفریقا و شمال این قاره ... چرا آمریکا نگران از دست دادن نیجر است؟

ادامه

آپارتایت, آفریقا, آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, الجزایر, ایران, جهان, روسیه, غرب, غرب آفریقا, لیبی, مقاله, نیجر

درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه

آفریقای جنوبی در ادامه تلاش‌هایش برای حمایت از ملت فلسطین و توقف جنگ در غزه، خواستار شهادت کشورهای مختلف جهان علیه اسرائیل در دادگاه لاهه شد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «سما»، «وسیموزی مادونسلا» سفیر آفریقای جنوبی در هلند، از همه کشورها خواست در پرونده‌ای که کشورش در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کرده ... درخواست آفریقای جنوبی از کشورهای جهان برای شهادت علیه اسرائیل در لاهه

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, قضایی, نسل کشی, هلند

درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد

سفیر فلسطین در سازمان ملل از اعضای جنبش عدم تعهد خواست تا اسرائیل را برای اجرای آتش‌بس فوری در غزه تحت فشار قرار دهند. به گزارش خبرگزاری فارس، «ریاض منصور» سفیر فلسطین در سازمان ملل از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواسته است تا این رژیم را برای اجرای آتش‌بس در غزه تحت فشار قرار ... درخواست کمک سفیر فلسطین از جنبش عدم متعهد

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, استعمار, جنبش غیر متعهدها, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, نسل کشی

حمایت روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه تل آویو

روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، روسیه از شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی به دلیل نسل کشی در غزه حمایت کرد. «آندری کلین»، سفیر روسیه در لندن در مصاحبه با شبکه رادیویی ال بی سی گفت ... حمایت روسیه از شکایت آفریقای جنوبی علیه تل آویو

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, آمریکا, اسراییل, تاریخ, جهان, خبر, دیوان داوری لاهه, روسیه, سازمان ملل, فلسطین, نسل کشی, هلند

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه

جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه که توسط آفریقای جنوبی تنظیم شده، در دیوان بین‌المللی دادگستری آغاز شد. به گزارش ایسنا، در متن شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند. براساس گزارش‌ها اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه احتمالا ۳ ساعت به ... آغاز جلسه دادگاه لاهه برای پرونده نسل‌کشی اسرائیل در غزه

ادامه

آپارتایت, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, جنوب آفریقا, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, نسل کشی, هلند

عذرخواهی شهر گلاسگوی انگلیس از نقش داشتن در برده‌داری

شورای شهر گلاسگو در منطقه اسکاتلند با اعلام اینکه مظاهر تجارت برده در سراسر این شهر دیده می‌شود و بابت نقش این شهر در برده داری، پوزش خواست.

 

شورای شهر گلاسگو، از نقش این کشور در تجارت برده در دو سوی اقیانوس اطلس پوزش خواست و اعلام کرد پول ناشی از تجارت برده‌داری، در هر گوشه از این شهر دیده می‌شود.

 

سوزان آیتکن ، رئیس شورای شهر گلاسگو گفت: این شهر در تلاش است از گذشته خود در زمینه برده داری، فاصله بگیرد. خون بردگان آفریقایی، خون فرزندان آن بردگان و نوه هایشان در سراسر این شهر دیده می‌شود.

 

در بررسی شورای شهر گلاسگو معلوم شد از ۷۹ لرد که گلاسگو داشته است، ۴۰ نفر در تجارت برده، در سال‌های ۱۶۳۶ تا ۱۸۳۴ دست داشته اند و تعدادی از آنان، در زمان تصدی مسوولیت، برده نیز داشته اند.

 

در گزارش شورای شهر گلاسگو آمده است دستکم ۱۱ ساختمان در این شهر متعلق به افرادی بوده است که در تجارت برده دست داشتند و مجسمه یا بنای یادبود ۸ برده دار هنوز در شهر برپاست. همچنین هنوز ۶۲ خیابان در شهر گلاسگو، به نام برده داران است که برده‌ها را در مزارع تنباکو، به بیگاری می‌گرفتند.

 

در  این گزارش همچنین آمده است جیمز وات که با استفاده از بخار در موتور، زمینه ساز انقلاب صنعتی شد، برده دار بود و کودکی سیاه پوست را به خانواده‌ای در شمال شرق گلاسگو فروخته است.

 

در پی راه اندازی جنبش «جان سیاهان مهم است» در جهان، مخالفان نظام برده داری و استعمارگری انگلیس در شهر بریستول، خرداد ماه دو سال پیش، مجسمه ادوارد کولستون را در میدانی در این شهر، پایین کشیدند و به درون رودخانه پرت کردند. بنابر گزارش‌های منتشر شده در انگلیس، کلستون در قرن هفدهم و در دوران امپراتوری بریتانیا، حدود یکصد هزار نفر از جمله ۱۲ هزار کودک را به عنوان برده خرید و فروش کرده بود.

 

در پی افزایش درخواست‌ها به منظور پایان تکریم و تقدیس برده داران و استعمارگران در انگلیس، کمیسیونی مستقل در انگلیس تشکیل شد تا درباره چگونگی برچیدن آثار استثمار و برده داری از میادین و ساختمان‌های عمومی در این کشور، مشورت دهد.

 

جنبش ضد نماد‌های نژاد پرستی که در انگلیس شکل گرفته، اعلام کرده است مجسمه ۷۸ نفر از برده داران و حامیان برده داری این کشور، باید برچیده و نام‌های برده داران از خیابان‌های این کشور، محو شوند. در پی قتل جورج فلوید سیاه پوست زیر زانوی پلیس امریکا، کارزار مخالفان نژادپرستی در انگلیس به سازماند‌های فعالیت‌های ضد نژادپرستی، از جمله برگزاری تظاهرات گوناگون پرداخت. این کارزار در تارنمایی با عنوان «نژادپرستان را سرنگون کنید» مجسمه ۷۸ نفر از بازرگانان برده و حامیان برده داری را در شهر‌های این کشور شناسایی کرده و برچیدن آن‌ها را خواستار شده است.

 

در فهرست برده داران و نژادپرستان مشهور انگلیسی که در این فهرست قرار دارد، نام تعدادی از پادشاهان پیشین انگلیس همچون چارلز و جیمز دوم و نیز شماری از نخست وزیران پیشین این کشور، همچون ویلیام گلادستون و رابرت پیل نیز دیده می‌شود. در مرکز لندن مخالفان نژاد پرستی مجسمه وینستون چرچیل نخست وزیر و نماد یک سیاستمدار کاملا انگلیسی را که در طراحی کودتای ۲۸ مرداد نقش داشت هدف حملات خود قرار دادند و دولت مجبور شد برای حفاظت از مجسمه چرچیل، آن را در حصار فلزی قرار دهد و برای آن نگهبان شبانه روزی قرار دهد.

چین: رسانه‌های غربی نباید به بستری برای پخش نژادپرستی تبدیل شوند

۲۱ مارس روز جهانی رفع تبعیض نژادی است. وانگ ون بین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالات مربوط در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی گفت که ایالات متحده در مواجهه با سابقه بد حقوق بشر خود، نه تنها خویشتن بینی ندارد، بلکه خود را به عنوان یک کشور مدافع حقوق بشر تلقی می کند و حقوق بشر را سیاسی ... چین: رسانه‌های غربی نباید به بستری برای پخش نژادپرستی تبدیل شوند

ادامه

اپارتایت, اسیا, افغانستان, امریکا, اوکراین, پناهجویی, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان ملل, سوریه, صلح, غرب

کشورهای آفریقایی عضو شورای امنیت نژادپرستی در مرزهای اوکراین را محکوم کردند

نمایندگان سه کشور آفریقایی در شورای امنیت سازمان ملل شامل کنیا، غنا و گابن در جلسه عصر دوشنبه این شورا در نیویورک، تبعیض و نژاد پرستی علیه شهروندان آفریقایی را در مرز اوکراین محکوم کردند.

ادامه

اپارتایت, اتحادیه آفریقا, افریقا, اوکراین, جهان, حقوق بشر, خبر, غنا, کنیا, گابن

افزایش مرگ‌ومیر مادران در آمریکا در سایه تبعیض نژادی

یافته های یک بررسی نشان می دهد میزان مرگ و میر مادران آمریکایی که در حال حاضر بدترین در جهان صنعتی است، در سال ۲۰۲۰ به بالاترین سطح در نیم قرن گذشته رسید و احتمال مرگ زنان سیاهپوست سه برابر بیش از زنان سفیدپوست است.

ادامه

اپارتایت, امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, گزارش

چامسکی: حزب جمهوری‌خواه آمریکا به «شورشی رادیکال» تبدیل شده است

«نوام چامسکی» نظریه‌پرداز و زبانشناس سرشناس و فیلسوف سیاسی آمریکایی معتقد است حزب جمهوری‌خواه این کشور «نه یک حزب سیاسی» بلکه «شورشی رادیکال» شده است.

ادامه

اپارتایت, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان