هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیماییهای مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند
روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثیها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنیها و رفع تهدید از کشتیهای مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود
قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخستوزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»
وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانهها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هستهای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگرانکننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هستهای ایران گفتوگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیهای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هستهای ایران نگرانکننده است
گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بینالمللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیستها شده است. در اقدامی بیسابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بینالمللی
طرفهای درگیر در لیبی بر سر دولت موقت به توافق رسیدند
سازمان ملل متحد اعلام کرد، طرفهای درگیر در منازعات لیبی در نشست خود در ژنو محمد یونس منفی را به ریاست شورای ریاستی و عبدالحمید دبیبه را برای نخستوزیری دولت موقت برگزیدند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد، طرفهای درگیر در منازعات لیبی در نشست خود در ژنو محمد یونس منفی را به ریاست شورای ریاستی و عبدالحمید دبیبه را برای نخستوزیری دولت موقت برگزیدند.
گفتوگوهای سیاسی طرفهای درگیر لیبی که چند روز است با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو در جریان است، سرانجام نتیجه داد و شرکتکنندگان بر سر چیدمان دولت موقت به توافق رسیدند.
بنا به اعلام سازمان ملل، بر اساس آرا، محمد یونس منفی به ریاست جدید شورای ریاستی انتخاب شده است؛ فردی که بنا بر گزارش رسانههای عربی دیپلماتی برخاسته از شرق این کشور است.
عبدالحمید دبیبه نیز برای نخستوزیری دولت انتقالی برگزیده شد. رسانهها از او به عنوان بازرگانی یاد کردهاند که از حمایت غرب لیبی برخوردار است.
مذاکرات هیأتهای اعزامی دولت بهرسمیتشناخته شده لیبی، مستقر در طرابلس و نمایندگان دولت رقیب در شرق این کشور که از سوی ژنرال خلیفه حفتر پشتیبانی میشود از روز دوشنبه اول فوریه در ژنو سوئیس آغاز شد.
قرار است دولت موقت لیبی تا برپایی انتخابات در ۲۴ دسامبر در قدرت باقی بماند و پس از آن جای خود را به یک دولت مشروع دموکراتیک واگذار کند.
تلاشهای مستمر برای برقراری صلح
در اکتبر سال گذشته طرفهای رقیب در لیبی پس از درگیریهای خونین با میانجیگری سازمان ملل بر سر آتشبس به توافق رسیدند.
پس از آن در ژانویه ۲۰۲۰ آلمان میزبان گفتوگوهای صلح لیبی شد و با برپایی کنفرانسی بینالمللی در برلین تلاش کرد بسترهای لازم برای یافتن راهکارهای پایان جنگ داخلی لیبی را فراهم آورد.
این کشور واقع در شمال آفریقا نقشی کلیدی در تلاشهای اتحادیه اروپا در کاهش پناهجویانی دارد که خود را از راههای آبی به اروپا میرسانند. بسیاری از پناهجویان آفریقایی تلاش میکنند، از طریق لیبی و دریای مدیترانه وارد اروپا شوند.
شرط دولت شرق لیبی برای واگذاری قدرت به دولت جدید
دولت موقت لیبی مستقر در شرق این کشور از آمادگی خود برای تحویل قدرت به رهبری جدید با تعیین یک شرط خبر داد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العین الاخباریه، دولت موقت لیبی به ریاست عبدالله الثنی با صدور بیانیهای اعلام کرد که آماده است قدرت را به دولت جدید تحویل دهد مشروط بر اینکه در پارلمان لیبی تصویب شود.
الثنی ضمن استقبال از هر تصمیمی که لیبیاییها در مورد نمایندگان خود گرفتهاند، تأکید کرد که دولت لیبی برگرفته از پارلمان است و این دولت آماده است تا وظایف خود را در صورت تصویب ساختار جدید توسط پارلمان تحویل دهد.
وی همچنین تصریح کرد، دولتش به انجام وظایف محول شده به آن طبق قانون اساسی لیبی ادامه میدهد.
نخست وزیر دولت موقت لیبی تاکید کرد، او و تمام اعضای این دولت در انتظار تصمیم نهایی اعضای پارلمان در خصوص تحویل این مأموریت به هر ارگانی هستند که طبق قانون اساسی انتخاب شود.
طبق توافق حاصله در کنفرانس گفتوگوی ملی در ژنو که تحت نظارت سازمان ملل برگزار شد، قدرت جدیدی انتخاب شد که به موجب آن دولت جدید باید رأی اعتماد پارلمان را کسب کند و در صورت شکست آن در تحقق این امر، این موضوع مجدداً برای رایزنی به کنفرانس مذکور بازگردد.
طرح ابتکاری راه ابریشم جدید (راج) یا طرح “یک کمربند، یک راه”، در پی پیشرفت جهان است. چرا این امر برای ایالات متحده و برخی از متحدان غربیاش مشکل ساز شده است؟ “کیث لمب” توضیح میدهد.