اسرائیل برنامه اشغال غزه را پیش می‌برد، در حالی که ترامپ مشغول معامله موشک‌ و املاک لوکس است!

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و کابینه‌اش طرحی را برای تسلط کامل بر نوار غزه و اشغال نامحدود این منطقه تصویب کرده‌اند. دولت اسرائیل که پیش از این تقریباً از همه کمک‌های بشردوستانه به غزه مانع شده بود، اکنون در حال برنامه‌ریزی برای تصرف مستقیم و اشغال این منطقه است و اعلام کرده است قصد دارد ... اسرائیل برنامه اشغال غزه را پیش می‌برد، در حالی که ترامپ مشغول معامله موشک‌ و املاک لوکس است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اشغالگری, الیگارشی, اوکراین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, عربستان سعودی, فلسطین

گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در گفت‌وگویی با همتای چینی خود درباره روابط تجاری، بحران اوکراین و راه‌حل سیاسی برای درگیری‌های غرب آسیا گفت‌وگو کرده‌ است. به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهور فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من بار دیگر بر تمایل فرانسه برای ادامه ساختن روابط اقتصادی قوی با چین تأکید کردم. در ... گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

ادامه

اقتصاد سیاسی, اوکراین, جنگ تجاری, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان تجارت جهانی, صلح, فرانسه, فلسطین, هلند

سناتور آمریکایی: تاریخ همدستی آمریکا در جنایات غزه را فراموش نخواهد کرد

یک سناتور مترقی آمریکا و منتقد سرسخت اسرائیل درحالی که تلاش خود را برای تعلیق کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل از سر گرفته است گفت که تاریخ همدستی آمریکا در جنایات غزه را فراموش نخواهد کرد. به گزارش ایرنا از الجزیره،‌ برنی سندرز در پیامی در رسانه ایکس نوشت: تقریباً تمام جمعیت غزه دچار سوءتغذیه ... سناتور آمریکایی: تاریخ همدستی آمریکا در جنایات غزه را فراموش نخواهد کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, گرسنگی, نسل‌کشی

اعتراف رسمی آمریکا؛ «الجولانیِ تروریست را بر کرسی قدرت نشاندیم»

سفیر سابق آمریکا در سوریه به نقش این کشور در نشاندن الجولانیِ تروریست بر کرسی قدرت اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، رابرت فورد سفیر سابق آمریکا نزد دمشق در یک گفتگوی مطبوعاتی تاکید کرد که آمریکا و اروپا به صورت غیر مستقیم در سوق دادن ابومحمد الجولانی سرکرده تروریست‌های حاکم ... اعتراف رسمی آمریکا؛ «الجولانیِ تروریست را بر کرسی قدرت نشاندیم»

ادامه

آمریکا, اروپا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, غرب

سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

سی ان ان به نقل از منابع آگاه مدعی شد که اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود. به گزارش ایلنا، سی‌ان‌ان شامگاه گذشته سه‌شنبه، به نقل از منابع آگاه آمریکایی ادعا کرد که اطلاعات جدید به دست آمده توسط ایالات متحده نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات ... سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر

ضرورت بسیج افکارعمومی ایران و جهان، برای جلوگیری از فاجعهٔ دهشتناک جنگی دیگر در منطقه!

اعلامیهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب تودۀ ایران: ضرورت بسیج افکارعمومی ایران و جهان، برای جلوگیری از فاجعهٔ دهشتناک جنگی دیگر در منطقه!

 

هم میهنان گرامی!

 

خبرهای روزهای اخیر حاکی از آن‌اند که میهن ما در یک قدمی درگیری نظامی‌ای بسیار خطرناک با دولت ترامپ قرار گرفته است. در پی سرنگونی پهپاد تجسسی دولت آمریکا در روز ۲۹ خردادماه- پهپاد تجسسی‌ای که طبق گزارش‌های منتشر شده وارد حریم هوایی میهن ما شده بود- خبرگزاری‌های جهان گزارش دادند که نیروهای آمریکایی عملیات نظامی بر ضد ایران را در آخرین لحظه‌ها و به‌دستور ترامپ متوقف کردند. ترامپ ضمن تأیید این خبر، در گفت‌و‌گوی تلویزیونی‌اش با شبکۀ “ان.بی.سی”، شنبه ۱ تیرماه (۲۲ ژوئن)، تأکید کرد که “خواهان جنگ با ایران نیست، ولی اگر کار به‌درگیری نظامی کشیده شود ایران نابود خواهد شد.”

 

افزون بر این خبرگزاری جهان خبر دادند که به فرمان دولت ترامپ روز پنجشنبه ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) حمله سابیری گسترده ای به سامانه تسلیحاتی سپاه پاسداران صورت گرفت که هدفش از کار اندازی سیستم‌های کامپیوتری کنترل تجهیزات شلیک موشک‌ و راکت‌ سپاه بوده است. بر اساس دیگر گزارش های منتشر شده ترامپ در آخرین اظهار نظرهایش دربارۀ وضعیت خطرناک منطقه اعلام کرد که تحریم های اقتصادی جدیدی را علیه ایران اعلام خواهد کرد. همچنین دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، در تازه‌ترین “توییت” خود در مورد دستورش مبنی بر توقف حمله به مواضع ایران و در پاسخ به سرنگونی پهپاد تجسسی آمریکا نوشت که این “حمله را لغو” نکرده است. ترامپ نوشت: “برخلاف آنچه مردم به اشتباه می‌گویند، من هرگز حمله به ایران را لغو نکردم، بلکه آن را فقط در حال حاضر متوقف کردم”.

 

این افزایش تنش‌ها در پی حمله‌هایی به تانکرهای نفتی در خلیج فارس و متهم کردن ایران به سازمان‌دهی آن از سوی رسانه‌های امپریالیستی، و همچنین موضع‌گیری اجلاس سران کشورهای اسلامی بر ضد ایران در این ارتباط، جای شک و شبهه‌ای باقی نمی‌گذارد که ارتجاع منطقه، به‌رهبری رژیم قرون‌وسطایی عربستان سعودی و دولت نژادپرست اسرائیل، همراه با چهره‌هایی مهم از گردانندگان سیاست خارجی دولت ترامپ- از جمله مایک پومپئو و جان بولتون- به دنبال آماده کردن شرایطی‌اند تا بر زمینهٔ آن بتوانند درگیری نظامی‌ای خطرناک را به منطقه و میهن ما تحمیل کنند.

 

دونالد ترامپ، در سخنانی که روز ۱ تیرماه (۲۲ ژوئن) ‌ بیان کرد، مدعی شد که تنها هدفش جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است و خواهان مذاکره با سران ایران است. توجه به این موضع‌گیری از این منظر قابل تأمل است که، این دولت ترامپ بوده است که با خروج از توافقنامه برجام (با وجود مخالفت دولت های اتحادیه اروپا، روسیه، و چین که از امضاکنندگان این توافقنامه بودند) و اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی به‌هدف تغییر رژیم در ایران، زمینه‌ساز تنش‌های کنونی در منطقه شد.

 

حزب تودۀ ایران، در ماه های اخیر، ضمن هشدار‌هایش دربارۀ خطر جدی‌ای که صلح در منطقه خلیج فارس را تهدید می‌کند، تأکید کرده است که مسایل منطقه باید تنها از طریق تخفیف تشنج‌ها و در چارچوب مذاکره حل و فصل شود. روشن است که، برخلاف همه مدعیات سران رژیم، تحریم‌های اقتصادی ضد انسانی امپریالیسم آمریکا وضعیتی دشوار در کشور ما و برای میلیون‌ها ایرانی پدید آورده است، و درعین‌حال وضعیت اقتصادی رژیم را هم با دشواری‌هایی جدی روبرو کرده است. ناتوانی کشورهای اتحادیه اروپا در به‌وجود آوردن شرایط به‌منظور دُور زدن تحریم‌های اقتصادی آمریکا و خصوصاً تأمین نشدن امکان فروش نفت برای جمهوری اسلامی که بر اثر آن میزان صادر کردن نفت از ۸ /۲ میلیون بشکه در روز به ۷۰۰ هزار بشکه تقلیل پیدا کرده است، بر دشواری‌های اقتصادی کنونی کشور افزوده است، دشواری‌های اقتصادی‌ای که نتیجهٔ دهه‌ها سیاست مخرب نولیبرالی رژیم در مسیر تأمین منافع کلان‌سرمایه‌داری کشور بوده‌اند.

 

بدیهی است که ادامهٔ وضعیت کنونی در کشور در دراز مدت امکان‌پذیر نیست، و سران رژیم نیز با آگاهی از امکان‌پذیر نبودن ادامهٔ این وضعیت دشوار، متقابلاً، آمریکا و اروپا را به‌خروج کامل از توافقنامهٔ “برجام”، شدت بخشیدن به روند غنی‌سازی اورانیوم، و همچنین متشنج‌تر کردن اوضاع منطقه، تهدید کرده‌اند.

 

تهدیدهایی همچون: “اگر ایران نتواند صادرات نفت داشته باشد طبیعتاً اینگونه نیست که بنشیند و نگاه کند که بقیه در حال صادرات نفت هستند، اگر ما نتوانیم صادرات داشته باشیم دیگران هم نخواهند توانست. گزینه‌ها، اختیارات و انتخابات ایران زیاد است، اینطور نیست که یک راه حل و یک تنگه هرمز وجود داشته باشد…” [به‌نقل از: مصاحبهٔ عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، در گفت‌وگویش با شبکه “العالم” دربارهٔ بستهٔ پیشنهادی اروپا برای حفظ برنامه برجام]، نه‌تنها به تخفیف تشنج در منطقه نمی‌تواند کمک کند، بلکه بهانه‌ای به کشورهای ارتجاعی منطقه و امپریالیسم آمریکا به‌منظور پی‌گیری مقاصدشان و تشدید دخالت‌های نظامی امپریالیستی در منطقه می‌دهد. در روزهای اخیر آمریکا و متحدانش از بررسی تصمیم به اعزام نیروهای نظامی بیشتر به منطقه به‌منظور حفاظت از خط‌لوله‌های نفتی تنگه هرمز و خلیج فارس سخن گفته‌اند. قطعاً چنین اقدام‌های مداخله‌جویانه‌ای می‌تواند به بالا گرفتن تنش‌ها و خوردن جرقه به بشکهٔ باروتی منجر شود که در منطقه شکل گرفته است.

 

هم میهنان گرامی!

 

هیچ نیروی ملی، میهن‌دوست، و آزادی‌خواهی نمی‌تواند مدافع ادامه یافتن تنش‌های کنونی و خواهان حمله نظامی به میهن ما باشد. تجربه نشان داده است که زحمتکشان شهر و روستا اولین و اصلی‌ترین قربانیان هر جنگ و درگیری نظامی خواهند بود. افزون بر این، ادامۀ تشنج‌های کنونی و “جنگی شدن” شرایط کشور بهانه‌ای خواهد بود برای شدت یافتن جو خفقان و سرکوب در میهن ما.

 

ما نیز همچون همهٔ نیروهای ملی و آزادی‌خواه کشور، مخالف سرسخت دخالت کشورهای امپریالیستی و ارتجاع منطقه به منظور “تغییر رژیم” در ایران هستیم. طرد رژیم استبدادی حاکم بر میهن ما و استقرار حکومتی دموکراتیک و مردمی که بتواند آزادی و استقلال میهن‌مان را تأمین کند و راه اجرا و تحقق عدالت اجتماعی و پایان دادن به ظلم و فساد کنونی را باز کند تنها از طریق مبارزهٔ مردم میهن ما و نیروهای ملی و آزادی‌خواه آن امکان‌پذیر است. تجربه تاریخی، از جمله رویدادهای تاریخ معاصر ایران و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و دیگر تجربه‌های تاریخی در منطقه از سرنگونی حکومت ملی ناصر در مصر گرفته تا حمایت همه‌جانبهٔ نظامی‌سیاسی از رژیم فاسد، ضد مردمی، و ضد انسانی سعودی‌ها در مقام نزدیک‌ترین متحد آمریکا، همگی حکایت از آن دارند که نمونه حکومت‌های مورد پسند امپریالیسم و متحدانش حکومت‌های دیکتاتوری و وابسته‌ای‌اند که با خواست‌های مردم ما و نیروهای ملی و آزادی‌خواه کشور ما هیچ‌گونه همخوانی‌ای ندارند.

 

مبارزه در راه تخفیف تشنج‌ها و برپایی جنبشی نیرومند در پشتیبانی از صلح در منطقه و جهان به‌هدف جلوگیری از درگیری‌های نظامی خطرناک منطقه‌ای و جهانی، وظیفه‌ای درنگ‌ناپذیر است که باید با تمام توان در راه تحقق آن کوشید. نباید اجازه داد تا جنگ‌طلبان در حکومت آمریکا، در دولت‌های ارتجاعی و ضد مردمی منطقه، و در درون رژیم ولایت فقیه بار دیگر فاجعه دهشتناک جنگی دیگر را به منطقه ما تحمیل کنند. بیاید دست در دست هم با شعار “نه به تحریم‌های ضد انسانی، نه به جنگ، و نه به دیکتاتوری” برای حفظ صلح در منطقه که پشتوان برقراری اوضاعی مساعد به‌منظور تشدید مبارزه برای طرد رژیم ولایت فقیه خواهد بود، راه را هموار کنیم.

کمیتهٔ مرکزی حزب تودۀ ایران

۲ تیرماه ۱۳۹۸

سایت حزب تودۀ ایران

سردبیر لیبراسیون؛ ترامپ مشعلی در دست گرفته و در انبار باروت خاورمیانه اینسو و آنسو می‌رود

لوران ژوفرَن، سردبیر روزنامه فرانسوی لیبراسیون در مقاله ای تحت عنوان «انبار باروت» نوشت: «مشکل با دیوانگان اینست که هر چند هذیان‌های آنان گاه سرگرم کننده است، گاه نیز می‌توانند به اقداماتی دست بزنند که به موقعیت‌های فاجعه باری بیانجامد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, مقاله

سندرز: جنگ‌طلبی ابزاری برای انحراف افکار عمومی از فساد است

برنی سندرز، یکی از نامزدها دمکرات برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ طی ماههای اخیر بارها به سیاست‌های دولت ترامپ به ویژه درباره ایران تاخته است.

ادامه

افغانستان, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, عراق, مقاله, یمن