به گزارش شبکه خبری ‘الجزیره’، اقدام اخیر در زنانه و مردانه کردن محل های عبور و مرور در بیتالمقدس غربی با واکنش برخی از ساکنان اراضی اشغالی رو به رو شد.
برخی فعالان حقوق زنان این اقدام را غیرقانونی و بی احترامی به زنان دانستند.
آنها همچنین تلاش کردند تا اقداماتی را برای مقابله با طرح اخیر انجام دهند که با واکنش تندروها مواجه شد.
صهیونیستها مخالفان این طرح را خارج از دین یهود دانسته و با فریاد خواستار خروج آنها از شهر شدند.
در سال های اخیر و با قدرت گرفتن جناح راست افراطی در ساختار قدرت اسرائیل، گروه های مذهبی تندرو نیز رشد فزاینده ای داشتند.
از سال ۱۹۴۸ میلادی اشغال سرزمین فلسطین از سوی صهیونیستها آغاز شد، آنها کوشیدند با کشتن و اخراج اعراب ساکن فلسطین از سرزمین هایشان شرایط اسکان یهودیان سایر کشورها را در آن سرزمین فراهم آورند.
اسرائیل در جریان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ با کشورهای مصر، سوریه و اردن، مناطقی از جمله بیتالمقدس شرقی و کرانه غربی رود اردن را به تصرف خود درآورد و بلافاصله ساخت شهرک در همین مناطق اشغالی را آغاز کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهرکهای کرانه غربی رود اردن و ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز در شهرکهای بیتالمقدس اشغالی زندگی می کنند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ (آذر ۹۵) از اسرائیل خواسته بود برنامههای شهرکسازی در مناطق اشغالی را به کلی قطع کند.
از آغاز اشغال فلسطین تاکنون، اسرائیل کوششهای فراوانی کرده تا چهره بیتالمقدس را به حالت یک شهر یهودی نشین تبدیل کند.
اسرائیل از سال ۱۹۶۷ به بعد برای اخراج و کوچاندن اعراب ساکن مناطق اشغالی، حفاری های زیادی را در اطراف مسجد صخره و مسجدالاقصی انجام داد.
اشغالگران صهیونیست برای این حفاریها نیاز به ویران کردن خانهها و در نتیجه آواره ساختن ساکنان آنها داشتند. آنها همزمان موضوع انتقال پایتخت از تل آویو به بیتالمقدس را مطرح کردند.
ایرنا