نیجریه از هلاکت نیروهای بوکوحرام و داعش خبر داد

ارتش نیجریه اعلام کرد که ۶۰ مسلح وابسته به گروه‌های بوکوحرام و داعش را به هلاکت رسانده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ارتش نیجریه از کشتن تعدادی از عناصر وابسته به گروه‌های بوکوحرام و داعش در جریان حملات هوایی و زمینی در شمال شرق این کشور خبر داد. ارتش این کشور ... نیجریه از هلاکت نیروهای بوکوحرام و داعش خبر داد

ادامه

تروریسم, جهان, شمال آفریقا, کامرون, نیجریه

الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

وزارت دفاع الجزایر برای نخستین بار از سامانه دفاعی اس۴۰۰ روسی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع الجزایر برای اولین بار از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه رونمایی کرد. الجزایر چهارمین کشور در دنیاست که این سامانه پیشرفته را در اختیار دارد. این سامانه روسی در خلال رزمایش «استقامت ... الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

ادامه

الجزایر, دانش, روسیه, شرق اروپا, شمال آفریقا, فیلم

تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

سوئد و مراکش روز جمعه شاهد تظاهرات در همبستگی با مردم غزه بودند. به گزارش ایسنا، جمعه خیابان‌های استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد راهپیمایی سکوت در همبستگی با مردم فلسطین و درخواست برای پایان دادن به تجاوزات اسرائیل به غزه بود. تظاهرکنندگان به نشانه عزاداری برای شهدای فلسطین لباس سیاه پوشیده بودند. آنها همچنین پرچم‌های فلسطین ... تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

ادامه

پرستاران, جهان, خاورمیانه, درمان, زنان, سوئد, شمال آفریقا, شمال اروپا, فلسطین, فیلم, کودکان, گرسنگی, مراکش, نسل‌کشی, همبستگی

معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

در سایه افزایش اعتراضات علیه نخست وزیر لیبی، سه وزیر دولت لیبی استعفا کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ صد‌ها معترض لیبیایی دیروز جمعه خواستار برکناری عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر مورد حمایت خارجی ها و دولت او شدند. طبق اعلام دولت، یک عضو نیرو‌های امنیتی هنگام تلاش برخی از معترضان برای یورش به دفتر نخست‌وزیر ... معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

منابع امنیتی لیبی از تشدید عملیات نظامی در پی ترور رئیس سرویس اطلاعات نظامی این کشور خبر داده و اعلام کردند که نیروهای مسلح وابسته به حفتر از بنغازی راهی سرت شده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، محمود حمزه، فرمانده سرویس اطلاعات نظامی لیبی امروز چهارشنبه اعلام کرد که عملیات‌های نظامی در ... گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

ادامه

امنیتی, بیانیه, تروریسم, جهان, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

صلح در لیبی؛ امضای قرارداد آتش بس بین طرف‌های درگیر

پس از ۵ روز مذاکره در مقر سازمان ملل در ژنو، طرف‌های درگیر در لیبی امروز جمعه قرارداد آتش بس امضا کردند.

 

به گزارش روز جمعه ایرنا، استفانی ویلیامز فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی امضای قرارداد آتش بس بین طرف های درگیر را نقطه عطفی در برقراری صلح و امنیت در لیبی دانست. مذاکرات بین نیروهای درگیر در لیبی از روز دوشنبه در ژنو سوئیس آغاز شده بود. روز چهارشنبه سازمان ملل از توافق بین دو طرف برای بازگشایی راه های زمینی و هوایی بین شهرهایی لیبی خبر داده بود.

 

به گفته خانم ویلیامز، نیروهای طرفدار ژنرال حفتر و دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس همچنین در مورد تولید و صادرات نفت با نظارت شرکت ملی نفت لیبی نیز به توافق رسیدند.

 

البته از ماه سپتامبر، نیروهای حفتر به شرط داشتن سهم مساوی از فروش نفت، تحریم چاه‌های نفتی را برداشته بودند. لیبی دارای بزرگترین ذخایر نفتی در قاره آفریقا است.

 

شبکه «روسیا الیوم» نیز،‌ امروز (جمعه) گزارش داد که هیأت‌های طرفین درگیر لیبی (دولت وفاق ملی و ارتش ملی) در مذاکرات ژنو به توافقی برای آتش‌بس فراگیر دست پیدا کرده‌اند.

 

به گزارش شبکه «الجزیره»، «استفانی ویلیامز» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی در این ارتباط گفت:‌ «پایبندی کمیته‌های نظامی [لیبی] به دست یابی‌ توافقی برای امن کردن آیند‌ه‌ لیبی را می‌ستایم. مسیر دست‌یابی به توافق دائم برای ایجاد آتش‌بس در لیبی طولانی و دشوار بود».

 

ویلیامیز در ادامه ابراز امیدواری کرد که این توافق بتواند درد و رنج‌ مردم لیبی را پایان دهد و با امضای این توافق، مهاجرت‌کنندگان و آورگان لیبایی بتوانند به کشورشان بازگردند.

 

نماینده سازمان ملل همچنین در ادامه گفت که برای اجرای بندهای توافق، اقدمات بسیاری باید در هفته‌های آینده صورت بگیرد.

 

رئیس هیأت دولت «وفاق ملی» لیبی نیز پس از اعلام این خبر گفت: «این توافق عامل امنیت و ثبات در خاک لیبی خواهد بود. ثبات سیاسی و نظامی در لیبی در ساخت میهن نقش خواهد داشت».

 

این توافق درحالی میان طرفین درگیر در لیبی صورت می‌گیرد که این کشور پس از سرنگونی دولت «معمّر القذافی» توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق «صخیرات» در مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد. با این حال یک دولت موازی نیز در شرق لیبی تشکیل شد که دولت وفاق ملی را به رسمیت نشناخت و نیروهایش را به جنگ علیه طرابلس فرستاد.

یک کشته و ۱۴ زخمی در راهپیمایی‌های “اصلاح مسیر انقلاب” در سودان

تظاهرکنندگان سودانی در راهپیمایی خود پرچم اسرائیل را به آتش کشیدند. یک معترض سودانی نیز در شرق خارطوم به ضرب گلوله نیروهای پلیس کشته شد و ۱۴ تن دیگر نیز زخمی شدند.

ادامه

اسراییل, اعتراضات اجتماعی, افریقا, سودان, شمال افریقا

بیانیهٔ شورای جهانی صلح در مورد تشدید اخیر تنش‌ها بین آذربایجان و ارمنستان

شورای جهانی صلح نگرانی عمیق خود را نسبت به تشدید اخیر تنش‌های بین آذربایجان و ارمنستان بر سر اختلاف‌های مرزی در منطقهٔ ناگورنو-قره‌باغ ابراز می‌دارد که منجر به تلفات دو طرف، از جمله غیرنظامیان شده است.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, امپریالیسم, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, شمال افریقا, صلح

هشدار روسیه درباره اعزام مزدوران خارجی به منطقه قره باغ

وزارت امور خارجه روسیه درباره وجود اطلاعاتی مبنی بر انتقال مزدورانی از سوریه و لیبی به منطقه مناقشه قره باغ برای شرکت در درگیری‌ها، ابراز نگرانی کرده و نسبت به چنین خطری به کشورهای منطقه قفقاز هشدار داد.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, ترکیه, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, شمال افریقا, لیبی

دیپلمات روس: اطلاعات موثقی از حضور نیرو‌های غربی در لیبی داریم

سفیر روسیه در سازمان ملل ضمن رد اتهامات مطرح شده علیه این کشور در زمینه دخالت در امور لیبی گفت مسکو اطلاعات موثقی از حضور نیرو‌های غربی در این کشور آفریقایی در دست دارد.

ادامه

جهان, جهان غرب, خبر, دخالت نظامی, روسیه, شمال اروپا, شمال افریقا, لیبی