به گزارش ایرنا، شینهوا روز پنجشنبه در مطلبی خاطر نشان کرد که دو کشور با اسراییل در روز سه شنبه این توافق عادیسازی روابط را امضا کردند، اما فلسطین فورا اعلام کرد که این مسیر به صلح در خاورمیانه منتهی نمیشود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در امضای توافق نامههای سه جانبه در کاخ سفید به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، شیخ عبدالله بن زاید النهیان وزیر خارجه امارات و عبدالله بن بن راشد آل ثانی وزیر امور خارجه بحرین پیوست.
گزارش میافزاید که مراسم امضا رسماً امارات و بحرین را به سومین و چهارمین کشور عربی تبدیل میکند که پس از مصر و اردن با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار میکنند.
خبرگزاری رسمی چین تاکید کرد که ترامپ این توافقنامهها را دارای اهمیت تاریخی دانسته است و نتانیاهو هم از آنها استقبال کرده است اما موضوع دیگر یافتن راه حل عادلانه و جامع و پایدار برای حل موضوع فلسطین است بویژه آنکه موضوع اشغال کرانه باختری هنوز روی میز است و اسراییل همچنان آن را مطرح نگهداشته است.
شینهوا مینویسد که از دیدگاه تحلیلگران، این امضاها نشان داد که دولت ترامپ مشتاق نشاندادن دستاوردی برای سیاست خارجی خود و جلب حمایت گروه های طرفدار اسرائیل برای انتخابات ریاست جمهوری است.
گزارش از قول آرون دیوید میلر، متخصص خاورمیانه در بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی آورده است: زمان این امر با این واقعیت توضیح داده می شود که به وضوح برای افزایش احتمال انتخاب مجدد رئیس جمهور طراحی شده است.
جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی به شینهوا گفت: امضای توافقنامههای روز سه شنبه آغاز دوره جدیدی در منطقه است ، اما مشخص نیست که این دوران معناگر صلح بزرگتر برای خاورمیانه باشد.
وی هشدار داد: در کوتاه مدت، ممکن است نوسانات بیشتر شود به هر صورت نمیتوان مخالفتها را با این اقدامات بخصوص از سوی فلسطین نادیده گرفت.
خبرگزاری چین ادامه داد: فلسطین زود اعلام موضع کرد و گفت که امضای توافق نامههای عادی سه جانبه به صلح در خاورمیانه منتهی نمیشود.
در بیانیه ای فلسطین که شینهوا به آن اشاره کرده آمده است: هر تلاشی برای دور زدن مردم فلسطین و رهبری آنها عواقب جدی خواهد داشت و آمریکا و مقامات اسرائیلی مسئول آن خواهند بود.
بنا به این گزارش، محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، از همه کشورهای عربی خواسته است تا به ابتکار عمل صلح عربی در سال ۲۰۰۲ میلادی عمل کنند که طبق آن اعراب تنها پس از حل مسئله فلسطین میتوانند روابط خود را با اسرائیل عادی کنند.
شینهوا نوشت که هنوز مشخص نیست سایر کشورهای مهم خاورمیانه به ویژه عربستان سعودی و قطر به روند عادی سازی ملحق شوند و نباید از این غافل شد که کوتاه زمانی پس از امضای این توافقنامه درگیریها در خاورمیانه شده گرفته است.