خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

شکایت وزارت نیرو از سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها بی‌نتیجه بود

مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو نسبت به سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها شکایت کرده اما هنوز بسیاری از ساختمان ها باقی مانده است. از این رو بازنگری در تهیه نقشه های شهرسازی لازم است.

 

سیف الله آقا بیگی عصر سه شنبه در نشست تخصصی بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر ایران با اشاره به ساخت و سازهای غیرقانونی اظهار کرد: طبق قانون هرفرد برای ساخت و ساز باید از وزارت نیرو اجازه بگیرد اما اجرا به درستی انجام نمی‌شود. اگر رفتارهای غیر قانونی اصلاح نشود آثار تخریبی نیز بیشتر می‌شود.

 

وی که سخنان خود را در دانشگاه شهید بهشتی عنوان می کرد: افزود: نباید نقشه تعیین بستر حریم رودخانه ها در قفسه ها بلا استفاده باشد. باید سازه ها متناسب با هیدرولیک رودخانه نه با مباحث مالی غیر قانونی باشد .

 

آقا بیگی ادامه داد: میزان بارندگی در فروردین ماه امسال در طول ۵۰ سال اخیر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است ، لازم است تنظیمات کاری و اجرایی را با اقلیم کشور سازگار کنیم. نیاز است سازه ها و معماری و شهرسازی متناسب با وضعیت اقلیم باشد.

 

مدیر کل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب در باره برخی دیدگاه ها مبنی بر اینکه وارد ترسالی شده ایم ، افزود: نمی توان گفت وارد ترسالی شده ایم اما تغییرات اقلیم صورت گرفته است.

 

آقا بیگی اظهار کرد: در کشور ما دو نو ع پیش بینی کوتاه و بلند مدت و فصلی وجود دارد. پیش بینی نوع دوم برای برنامه ریزی آب با توجه به دوره های آماری و داده های موجود قابل اعتماد نیست.

 

وی ادامه داد: در کشور علی رغم پیش بینی های بلند مدت و فصلی، پیش بینی های کوتاه مدت قطعیت دارد.

 

این مقام مسئول توضیح داد: در حوزه کرخه و کارون اکثر آب ها وارد ایلام، لرستان و در نهایت خوزستان می شود. در حال حاضر به واسطه بارش ها ۵۶ میلیارد متر مکعب آب وارد مخازن سد های کشور شد در حالی که حجم مخازن کشور ۵۰ میلیارد متر مکعب است.

 

آقا بیگی ادامه داد: در خوزستان ۳۴ میلیار متر مکعب آب وارد سدهای این استان شد در حالی که ظرفیت سدهای خوزستان ۲۴/۵ میلیارد مکعب است.

 

مدیر کل پدافند غیر عامل توضیح داد: دانشگاهیان همیشه به سد کرخه ایراد می‌گرفتند اما این سد در جریان سیل دوبار پر و خالی شد. همچنین در صورت نبود این سد فجایع زیادی اتفاق می‌افتاد.

 

وی ادامه داد: در کشور آبگیری خوبی صورت گرفته است. در ۲۲ سال گذشته سد کرخه رکورد ذخیره آب را برای اولین بار‌ زد.

 

آقا بیگی توضیح داد: تمامی رفتار ها و ورود و خروج سد های خوزستان به صورت لحظه به لحظه و آنلاین برای تصمیم گیری به موقع مدیریت می شود.

 

وی با بیان اینکه سد دز نیز ۳ بار پر و خالی شد، اظهار کرد: در جریان سیل اخیر ۹ میلیارد مکعب آب وارد این سد شد.

 

مدیر کل بحران شرکت منابع آب ایران عنوان کرد: در مهار سیل یک دستگاه دخیل نیست بلکه هیدرولوژی، سازه های آب، امداد و نجات، شهر سازی، مسائل حقوقی، جنگل داری، اقتصاد سیل و مدیریت بحران و … نقش دارند.

ایرنا

رئیس کل دادگستری گلستان: اگر مدیریت صورت می‌گرفت، آسیب سیل کمتر می‌شد

رئیس کل دادگستری استان گلستان با بیان اینکه به دنبال آسیب شناسی حادثه سیل هستیم، گفت: درست است که باران به میزان زیادی بوده، اما اگر مدیریت صورت می گرفت، آسیب سیل کمتر می شد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

سیل در ترکمن‌صحرا اجتناب‌پذیر بود!

بیش از سه هفته پس از شروع سیل‌های ویرانگر در استان‌های کشور بحث دربارهٔ کوتاهی‌های فاجعه‌‌بار مدیریتی در جلوگیری از سرریز شدن سدها و جاری شدن سیل که ارگان‌های حکومتی از امکان وقوع و پیامدهای ویرانگر آن آگاهی کامل داشتند، ادامه دارد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, محیط زیست, مقاله