دست رد ارمنستان به پیشنهاد آمریکا

وزارت امور خارجه ارمنستان با رد پیشنهاد نظارت ۱۰۰ ساله آمریکا بر گذرگاه “زنگزور” اعلام کرد که این کشور کنترل قلمرو تحت حاکمیت خود را به‌هیچ کشور ثالثی واگذار نکرده و نخواهد کرد. به گزارش ایرنا، تارنمای خبرگزاری دولتی آرمن پرس دیشب (۲۳ تیر) به‌نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان نوشت که این کشور ... دست رد ارمنستان به پیشنهاد آمریکا

ادامه

آذربایجان, آمریکا, ارمنستان, ترکیه, جهان, خبر, شمال غرب آسیا, قفقاز

ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

تنش بین دولت و «کلیسای حواری ارمنی» که با دستگیری هفته گذشته «ساموئل کاراپتیان»، تاجر و نیکوکار کلیسا آغاز شد، به سرکوب تمام عیار شخصیت‌های کلیسا، کشیشان و فعالان، از جمله اسقف‌های اعظم «گالستانیان» و «آجاپاهیان»، تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، «آرتور آمبارتسومیان» یکی از چهره‌های اپوزیسیون ارمنستان گفت: «توضیح روانشناختی یا بهتر است ... ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

ادامه

آمریکا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جنوب شرق آسیا, جهان, شمال غرب آسیا, غرب, قفقاز

مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

معاون نخست وزیر روسیه امروز پنجشنبه، گفت، ارمنستان باید بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا یکی را انتخاب کند و نمی‌تواند هر دو را داشته باشد. به گزارش ایسنا، این اظهارات از سوی «الکسی اورچوک» معاون نخست وزیر روسیه پس از آن مطرح شد که پارلمان ارمنستان روز چهارشنبه نسخه نهایی درباره تمایل پیوستن ... مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اقتصادی, اورآسیا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز, گرجستان, گزارش

مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

شورای فدراسیون و دومای روسیه خواستار واکنش شدید مسکو به «اقدام متجاوزانه» اسرائیل شدند

روزنامه «کامرسانت» در رابطه با این حادثه که رئیس جمهوری روسیه آن را «زنجیره‌ای از اتفاقات تاسف‌بار» نامیده، نوشته است: وزارت دفاع روسیه از ابتدای امر اسرائیل را مقصر در کشته شدن ۱۵ نظامی این کشور در جریان این حادثه معرفی کرده و دلایل و شواهد لازم برای اثبات این مسئله را اعلام کرده است، هرچند مقامات اسرائیلی نمی‌خواهند مسئولیت این حادثه را بر عهده بگیرند.

 

در هر صورت ولادیمیر پوتین وعده داد که روسیه حتما به این اقدام پاسخ مناسب خواهد داد به گونه‌ای که همه متوجه آن خواهند شد. طرف اسرائیلی نگران آن است که مسکو از این به بعد به حملات هوایی آنها به خاک سوریه واکنش شدیدی نشان دهد.

 

“گری کورن” سفیر اسرائیل در مسکو نیز به وزارت امور خارجه احضار شده و مراتب اعتراض دولت روسیه به وی ابلاغ شده است. “سرگئی ورشینین” معاون وزیر امور خارجه در جریان این مذاکرات تاکید کرده که مقامات مسکو این اقدام تل آویو را اقدامی غیردوستانه و غیرمسئولانه ارزیابی می کنند.

 

در شورای فدراسیون (سنای) روسیه و دومای دولتی این اقدام اسرائیل را «اقدامی متجاوزانه» نامیده و خواستار واکنش شدید مسکو به آن شدند. حتی چنین درخواستی نیز صورت گرفته که روابط دیپلماتیک با اسرائیل قطع شده و حتی به آن حمله نظامی شود.

 

سفارت اسرائیل در مسکو تاکنون از اراده هر نوع تفسیری در رابطه با وضعیت به وجود آمده خودداری می‌کند، ولی مقامات نظامی اسرائیلی وعده داده‌اند که کلیه اطلاعات لازم برای انجام تحقیقات به منظور روشن شدن علت این حادثه را در اختیار روسیه قرار دهند.

 

به نوشته این روزنامه، البته روسیه به خاطر این اشتباه نظامی صورت گرفته بعید است که مبادرت به درگیری نظامی با اسرائیل ورزد و این مسئله در مجموع به نفع مسکو نیست. ولی بعد از این حادثه ممکن است روسیه دیگر مانند گذشته با سکوت حملات نظامی اسرائیل به خاک سوریه را نگاه نکرده و به آنها واکنش شدید نشان دهد.

 

هدف قرار گرفتن هواپیمای روسی را می‌توان «اقدامی تحریک‌آمیز» ارزیابی کرد

 

سرهنگ کل “لئونید ایواشف” رئیس سابق اداره همکاری‌های نظامی بین المللی در وزارت دفاع روسیه در مصاحبه با روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، یکی از پاسخ‌های احتمالی روسیه به این اقدام اسرائیل را آغاز مورد هدف قرار دادن هواپیماهای اسرائیلی نامید که به طور غیرقانونی وارد حریم هوایی سوریه شوند.

 

وی همچنین بعید ندانست که روسیه تجهیزات نظامی پیشرفته در اختیار جنبش حزب الله لبنان قرار دهد تا بتوانند از خود در برابر حملات اسرائیل دفاع کنند. این مقام سابق نظامی روس ابراز اطمینان نمود که مسکو باید پدافند ضدهوایی ارتش سوریه را به تجهیزات مدرن‌تر مجهز سازد تا بتوانند هواپیماهای خودی را از بیگانه تشخیص دهند.

 

سپهبد “یوری نیتکاچیف” کارشناس برجسته نظامی نیز در گفت‌وگو با این روزنامه یادآور شده است، فاجعه سقوط هواپیمای ایلیوشین-۲۰ روسی را باید اقدامی تحریک‌آمیز برای تیره شدن روابط روسیه با اسرائیل و حتی با آمریکا نامید.

 

به گفته وی، کمتر کسی به این واقعیت توجه کرده است که حملات موشکی به خاک سوریه از سوی ناوگان دریایی فرانسوی صورت گرفته است. این مسئله باید روشن شود.

 

این کارشناس یادآور شد که چنین تشدید روند اوضاعی می‌تواند به درگیری نظامی مستقیم روسیه با نیروهای ائتلاف غربی به سرکردگی آمریکا منجر شود و به طور کلی اوضاع نه تنها در سوریه، بلکه کل خاورمیانه را تشدید کند.

 

روسیه توان دفاعی پایگاه‌های نظامی خود در سوریه را تقویت خواهد کرد

 

روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو نیز امروز در تحلیلی ضمن تشریح اوضاع پیش آمده در سوریه نوشت: “ولادیمیر شامانوف” رئیس کمیته امور دفاعی دومای روسیه معتقد است که این مسئله نشان داده مسکو باید تماس‌های خود با اسرائیل و ائتلاف غربی پیرامون اقدامات در سوریه را افزایش دهد.

 

وی یادآور شده که توان دفاعی پایگاه هوایی روسیه در فرودگاه “حمیمیم” در سطح قابل قبولی است ولی ضروری است تا توان دفاعی پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک سوریه در برابر تهدیدات هوایی تقویت شود.

 

این سناتور یادآور شد چنین حوادثی باید از قبل پیش بینی و از وقوع آنها جلوگیری شود. چرا که حادثه رخ داده نه به نفع روسیه و نه به نفع اسرائیل است و تنها روابط دو کشور را تیره می‌کند.

 

این روزنامه یادآور شده است، اسرائیل اخیرا حملات زیادی را به تاسیسات نظامی در خاک سوریه انجام داده، ولی تاکنون این اقدام تهدیدی برای نظامیان روسیه محسوب نشده بود، ولی اکنون اوضاع تغییر خواهد کرد. به همین دلیل رئیس‌جمهوری و وزیر دفاع روسیه علنا هشدار داده‌اند که اقدام روز گذشته اسرائیل بدون واکنش باقی نخواهد ماند.

 

پیش از این مقامات مسکو از تحویل سامانه‌های موشکی مدرن اس-۳۰۰ به ارتش سوریه به خاطر درخواست تل‌آویو خودداری کرده بودند، ولی اکنون این وضعیت ممکن است تغییر کرده و روسیه نیروهای دولتی سوریه را به تجهیزات دفاعی پیشرفته‌تری مجهز کنند تا چنین اتفاقاتی دیگر رخ ندهد.

تسنیم

چرا نظر مسکو درباره حمله نظامی به ادلب تغییر کرد؟

“ولادیمیر پوتین” و “رجب طیب اردوغان”، روسای جمهوری روسیه و ترکیه به توافق رسیدند که تا تاریخ ۱۵ اکتبر (۲۳ مهرماه) در استان ادلب سوریه با خروج گروه‌های مسلح از آن، یک منطقه غیرنظامی ایجاد شود.

ادامه

اسراییل, ایران, ترکیه, جهان, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا, مقاله