مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

شرکت چینی برای جایگزینی توتال در ایران آماده است

شرکت چینی ‘سی ان پی سی’ اعلام کرد آماده است در صورتی که توتال به علت تحریم‌های آمریکا ، مجبور به ترک ایران شود، سهام این شرکت در پروژه گاز پارس جنوبی را خریداری کند و فورا جایگزین این شرکت شود.

 

به گزارش تارنمای چاینا ارگ، شرکت های ‘سی ان پی سی’ چین و ‘توتال’ فرانسه به صورت مشترک توافقی را برای اجرای طرح گاز پارس جنوبی امضا کرده اند.

 

این گزارش می افزاید که آمریکا از برجام تخطی کرده و در تلاش است تا راه های تجارت با ایران را برای شرکت های خارجی بخصوص اروپایی محدود کند اما در شرایط فعلی موفقیتی نداشته است و اروپا برای مقابله با مثل با تحریم های واشنگتن، اعلام آمادگی کرده است.

 

گزارش ها خاطر نشان می کند که اگر توتال میدان پارس جنوبی را که بزرگترین ذخایر گازی دنیا را دارد، ترک کند، شرکت چینی آنطور که مقامان آن اعلام کرده اند جایگزین توتال خواهد شد.

 

بر اساس قراردادی که یک سال قبل میان شرکت چینی و توتال امضا شده است و ارزشی معادل یک میلیارد دلار دارد، همین میزان سهام در اختیار طرف چینی قرار خواهد گرفت.

 

خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی هم گزارش کرده است که شرکت های نفتی این کشور در حال رایزنی با آمریکا هستند تا تحریم ها مانع تجارت آنها با ایران نشود و شرکت های چینی هم مستقلا به دنبال گسترش روابط بازرگانی و همکاری انرژی با ایران هستند.

 

قرارداد دو شرکت چینی و فرانسوی، مربوط به پارس جنوبی برای توسعه فاز یازدهم است و چنانچه تغییری در شرایط موجود بوجود بیاید، طرف چینی ۵۰.۱ درصد سهام توتال را در اختیار گرفته و تنها مجری این طرح خواهد شد.

 

این شرکت اکنون ۳۰ درصد از سهام این طرح را به خود اختصاص داده است و شرکت ایرانی پترو پارس نیز ۱۹/۹ درصد مابقی را در اختیار دارد.

 

شرکت ‘سی ان پی سی’ چین پیشتر ۲۰ میلیون دلار نیز برای توسعه این میدان هزینه کرده است و در صورت اجرای طرح می توان روزانه دو میلیارد متر مکعب گاز طبیعی معادل ۴۰۰ هزار بشکه نفت از آن استخراج کرد.
ایرنا

 

وزیر اقتصاد فرانسه: اروپا باید برای دفاع از استقلال‌ اقتصادی خود به‌پا خیزد

برونو لومر، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه روز جمعه ۱۱ مه اعلام کرد برای دفاع در برابر تحریم های فرا سرزمینی آمریکا که شرکت های خارجی را که با ایران تعامل می‌کنند هدف قرار می‌دهد” زمان آن فرا رسیده است که برای دفاع از استقلال اقتصادی، اروپا از حرف وارد عمل شود.”

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کوبا

نخستین راه‌آهن میان ایران و چین، که بخشی از پروژه “جاده ابریشم جدید” است شروع به کار کرد

کمی پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج از برجام و اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، روابط اقتصادی میان ایران و چین بیشتر شد و نخستین خط ‌آهن میان ایران و چین روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت  آغاز به کار کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین

به پیروی از تحریم‌های امریکا، شرکت ایتالیایی «اِنی» خرید نفت از ایران را متوقف می‎کند

مدیر شرکت انی ایتالیا در نشست سالانه این شرکت به سهامدارانش گفت، انی تمام طلب های معوق خود از ایران بابت سرمایه گذاری های سال های گذشته در این کشور را از تهران گرفته و قصدی برای اجرای پروژه جدید در ایران ندارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر

احتمال شکایت اتحادیه اروپا از آمریکا بابت نقض برجام به سازمان تجارت جهانی

سخنگوی دولت فرانسه در خصوص اقدام آمریکا مبنی بر خروج از برجام گفت: «اتحادیه اروپا آماده است که هرگونه اقدام یک جانبه ای را که به منافع شرکت های اروپایی لطمه بزند در سازمان تجارت جهانی به چالش بکشد .

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر