بسیج مردمی در ونزوئلا برای مقابله با تهدید آمریکا/ کوبا: حضور نظامی آمریکا در کارائیب، تهدیدی برای ثبات منطقه است+ فیلم

پایگاه تحلیلی «منا اف‌ان» در خبری اعلام کرد: حامیان دولت ونزوئلا در واکنش به دستور اخیر «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور اقدام به ثبت‌نام در نیروهای شبه‌نظامی این کشور کردند که هدف آن بسیج عمومی برای گردآوری چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیروی شبه‌نظامی است؛ اقدامی که پس از اعزام شناورهای نظامی ایالات متحده ... بسیج مردمی در ونزوئلا برای مقابله با تهدید آمریکا/ کوبا: حضور نظامی آمریکا در کارائیب، تهدیدی برای ثبات منطقه است+ فیلم

ادامه

آمریکا, تروریسم, جهان, حقوق بشر, صلح, فساد, کارائیب, کوبا, گزارش, مداخله خارجی, مکزیک, ونزوئلا

بریکس، وارث جنبش غیرمتعهدها، جایگزینی برای برتری‌طلبی آمریکا

نوشتهٔ دانکین مک‌فارلند، در پیپلز وُرلد، نشریهٔ اینترنتی وابسته به حزب کمونیست آمریکا ترجمه و تلخیص از نامهٔ مردم: لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، در هفدهمین نشست سالانهٔ ائتلاف اقتصادی بریکس که در روزهای ۶ و ۷ ژوییه [۱۴ و ۱۵ تیر] در ریودوژانیرو برگزار شد بریکس را «وارث جنبش غیرمتعهدها» خواند. لولا گفت: ... بریکس، وارث جنبش غیرمتعهدها، جایگزینی برای برتری‌طلبی آمریکا

ادامه

آسه آن, آفریفای مرکزی, آمریکا, آمریکای لاتین, اروپا, اروگوئه, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, اندونزی, برابری اجتماعی, برزیل, بریکس, بولیوی, جنبش غیر متعهدها, جهان, چین, حزب کمونیست, دموکراتیک, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فساد, کوبا, گروه ۲۰, گروه ۷, هندوستان, ونزوئلا

واکنش بروکسل به فساد دولتی در اوکراین؛ کمک مالی تعلیق شد

نیویورک‌تایمز از تعلیق بخشی از کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به اوکراین به‌دلیل عدم اجرای اصلاحات اصلی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته است که اتحادیه اروپا به دلیل ناکامی اوکراین در اجرای اصلاحات کلیدی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور، ۱.۷ میلیارد ... واکنش بروکسل به فساد دولتی در اوکراین؛ کمک مالی تعلیق شد

ادامه

اتحادیه اروپا, استقلال, اقتصادی, اوکراین, بلژیک, جهان, خبر, شرق اروپا, فساد

حمایت نماینده کنگره آمریکا از اعتراضات علیه زلنسکی

نماینده کنگره آمریکا با حمایت از اعتراضات مردم اوکراین علیه زلنسکی خواستار برکناری او شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ مارجوری تیلور، نماینده جمهوری‌خواه آمریکا، حمایت خود را از تظاهراتی که پس از امضای مخفیانه یک لایحه جنجالی توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین رخ داد، ابراز کرد. تیلور در پستی در حساب کاربری ایکس خود نوشت: «اعتراضات ... حمایت نماینده کنگره آمریکا از اعتراضات علیه زلنسکی

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, اتحادیه اروپا, استقلال, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

ترامپ اسرائیل را به قطع کمک‌ها در صورت ادامه محاکمه نتانیاهو تهدید کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه «آمریکا میلیاردها دلار برای حمایت از اسرائیل هزینه می‌کند»، تلویحا تهدید کرد در صورت ادامه محاکمه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل، کمک‌ها به این رژیم را قطع خواهد کرد. به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل حمایت کرد و ... ترامپ اسرائیل را به قطع کمک‌ها در صورت ادامه محاکمه نتانیاهو تهدید کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, خاورمیانه, فساد, قضایی

«شرق»: یک میلیارد یورو ارز دولتی گم شده است

محمود واعظی، رئیس ‌دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، در نامه‌ای خطاب به چهار وزیر، از آنها خواسته در مورد «تعهدات ارزی ایفانشده دریافت‌کنندگان ارز واردات دارو و کالاهای اساسی»، توضیحاتی ارائه دهند.

 

«شرق» در ادامه نوشت: در این نامه که مخاطبان اصلی آن، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت،‌ محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی است، با قید فوریت «آنی» سؤال شده: «دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های دولتی فورا پاسخ دهند که چرا تخلف شده است؟».

 

در پیوست این نامه به دو جدول در دو حوزه دارو و کالاهای اساسی اشاره شده است که در این گزارش نیز به آنها اشاره می‌شود. بر اساس این نامه، ۱۰ شرکت حوزه دارو و ۱۰ شرکت در امور کالاهای اساسی، از جمله شرکت‌هایی هستند که با وجود آنکه متعهد شده‌اند کالا را بر اساس ارز تخصیص داده‌شده وارد کشور کنند‌ اما بخشی از آنها را وارد کشور نکرده‌اند.

 

نتیجه نامه‌ای که نیمه‌کاره ماند

 

تعهدات ارزی ایفانشده در حوزه دارو، چیزی در حدود ۱۳۰ میلیون یورو است که در نامه سیدکامل تقوی‌نژاد، معاون توسعه و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ ۲۴ تیرماه امسال، خطاب به شانه‌ساز، سرپرست سازمان غذا و‌ دارو، به آنها اشاره و تأکید شده: «با توجه به حساسیت موضوع، مراتب در اسرع وقت مورد رسیدگی و این معاونت را از نتیجه اقدامات انجام‌شده مطلع نمایید». با این‌حال، هنوز ادامه این روند با وجود اینکه این روزنامه با مهرعلیان، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو گفت‌وگویی انجام داد، به‌طور کامل محرز نشده است و منطقی است که برای شفافیت در این زمینه، یکی از مقام‌های مسئول در این‌باره توضیحاتی را ارائه دهند.

 

حدود یک میلیارد یورو، مجموع تعهدات ارزی ایفانشده

 

با جمع تعهدات ارزی ایفانشده که طبق این دو جدول به آنها اشاره شده، حوزه کالاهای اساسی در قبال حدود ۸۴۸ میلیون و ۹۰۹ هزار یورو، کالای متعهدشده را وارد کشور نکرده است که مجموع رقمی در حدود ۹۷۹ میلیون و دو هزار و ۵۶۹ یورو را نشان می‌دهد.

 

همتی به روحانی نامه نوشت

 

در پیوست این نامه، به نامه رئیس کل بانک مرکزی خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور، اشاره شده است. در متن این نامه آمده‌: «علی‌رغم تلاش‌های به‌عمل‌آمده و تخصیص و تأمین ارز برای واردکنندگان مورد تأیید (دارای ثبت سفارش) دستگاه‌های یادشده متأسفانه حسب اطلاعات سامانه رفع تعهدات ارزی این بانک به نظر می‌‌رسد بخش قابل‌توجهی از تعهدات ارزی موید ورود کالا به کشور، علی‌رغم تأمین ارز و انقضای مهلت‌های قانونی، به‌صورت رفع‌تعهدنشده بود و اسناد و مدارک مثبته مبنی‌بر ورود و ترخیص قطعی کالاهای مورد اشاره در سامانه به ثبت نرسیده است».

 

در انتهای این نامه آمده: «بدیهی است وفق قوانین و مقررات ذی‌ربط بانک‌های عامل به معرفی گیرندگان ارزهای مزبور به سازمان تعزیرات حکومتی در صورت عدم واردات کالا ظرف مهلت مقرر و عدم برگشت ارز دریافتی اقدام می‌نمایند».

 

آیا مشکل سازمان غذا و دارو برطرف شد؟

 

در پیگیری‌ها در تماس با برخی مسئولان محرز شد که برخی از این عدم تعهدات ارزی مربوط به تخلفاتی است که وزیر بهداشت نیز به آنها اشاره کرده. سعید نمکی در جمع اصحاب رسانه گفته بود: «افرادی در این وزارتخانه با ارز دولتی که برای واردات دارو و لوازم پزشکی اختصاص دارد، اقلام دیگری از جمله کابل برق وارد کرده‌اند». او گفته، برخی از افراد، بازداشت شده و در حال بازجویی هستند.

 

اما به گفته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، سه متهم این پرونده با قرار وثیقه آزاد هستند. با وجودی‌ که یکی از منابع آگاه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بخشی از این تخلفات را تأیید کرده اما غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگویی کوتاه با تأیید ضمنی این نامه خبر داد: «تمام این اقدامات انجام شده و مستندات آن نیز موجود است. نامه آن را هم آقای نمکی به آقای واعظی تقدیم کرده‌اند».

 

از این مقام مسئول خواستیم تا این مستندات را در اختیار روزنامه قرار دهند اما با امتناع او مواجه شدیم. با این‌حال، صحت‌وسقم رسیدگی به این مورد را باید از مقام‌های مسئول پرسید و ضروری است که نسبت به شفاف‌سازی این مسئله اقدامات لازم انجام گیرد.

 

کالاها هنوز برگ سبز گمرک نگرفته‌اند

 

حمید ورناصری، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، نیز در گفت‌وگوی کوتاهی با رد تخلفات صورت‌گرفته از سوی این شرکت می‌گوید: «کالاها به بنادر ایران آمده و باید نسبت به ترخیص آنها اقدام شود و برگه سبز گمرک تحویل بانک شود تا رفع تعهد ارزی انجام گیرد».

 

ورناصری البته در ادامه به ورود بخشی از کالاها به بنادر ایران اشاره می‌کند که با وجود آنکه به بنادر وارد شده اما ارز به آنها تخصیص داده نشده تا نسبت به ترخیص آنها اقدام شود. پیگیری‌ها در این زمینه از سازمان تعزیرات حکومتی بی‌نتیجه ماند و باید دید مقام‌های مسئول مرتبط با این موضوع، چگونه شبهات تخلف را رونمایی خواهند کرد.

لیبرتی: نیروی مسلح انگلیس بر روی جرایم جنسی نظامیان سرپوش می‎گذارد

رسانه‎های انگلیس گزارش دادند که دست‎کم ۶۰ درصد از اتهامات جرایم جنسی که توسط پلیس انگلیس مورد بررسی قرار می‌گیرد، طی ۲ سال گذشته گزارش نشده‎اند.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق کودک, خبر, غرب اروپا, فساد

دادگاه برزیل درخواست آزادی لولا داسیلوا را رد کرد

دادگاه عالی برزیل درخواست آزادی رئیس جمهوری پیشین این کشور را در حالی رد کرد که در حال بررسی این مساله است که آیا وزیر دادگستری در احکام صادره علیه رئیس جمهوری مذکور جانبدارانه رفتار کرده است یا خیر.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فساد

جعل اسناد در فرآیند واگذاری کارخانه قند یاسوج و احضار برخی از مدیران و متولیان در واگذاری پتروشیمی سقاوه مارگون

دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد از صدور کیفرخواست برای هفت متهم پرونده کارخانه قند یاسوج و همچنین درخواست استرداد این واحد صنعتی به سهامدار سابق (بانک تجارت) خبر داد.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, فساد, قضایی

فرشاد مومنی: منافع ملی غریب‌ترین عنصر کشور شده است

استاد دانشگاه علامه اظهار داشت: در ۶ ماهه نخست سال ۹۷ دلارهای دولتی و ریال‌های سوبسیدی اعطا شده به صنعت خودروسازی با هیچ رشته فعالیتی قابل مقایسه نیست، با این وجود پرسش این است که این ماجرای رانتی قیمت‌ها از تولید تا بازار چیست؟

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, فساد, گفتگو