اعلام رسمی توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس در غزه برای آتش‌بس و تبادل اسرا / استقبال چین از توافق

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوحه، رسما دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه را اعلام کرد. به گزارش CGTN : محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی نخست وزیر و وزیر خارجه قطر شامگاه چهارشنبه ۱۵ ژانویه (۲۶ دی) در کنفرانس مطبوعاتی در دوحه، از امضای توافق ... اعلام رسمی توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس در غزه برای آتش‌بس و تبادل اسرا / استقبال چین از توافق

ادامه

اسراییل, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, فلسطین, قطر

شی جین پینگ با دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت وگو کرد

شی جین پینگ دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و رئیس جمهوری این کشور بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه، با «تو لام» دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت و گوی تلفنی انجام داد. شی جین پینگ در این گفت و گو تاکید کرد که دو طرف باید ضمن تعمیق و ... شی جین پینگ با دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت وگو کرد

ادامه

اقتصادی, جنوب شرق آسیا, جهان, جوانان, چین, خبر, سوسیالیسم, شرق آسیا, کمونیسم

انتقاد پکن از تحریم‌های آمریکا علیه چین و رویکرد دیرهنگام در قبال کوبا

پکن تحریم‌های جدید آمریکا علیه شرکت‌های چینی را اقدامی بی‌اساس و مداخله‌جویانه خواند و حذف دیرهنگام کوبا از فهرست حامیان تروریسم را ناکافی دانست و لغو کامل تحریم‌ها علیه این کشور آمریکای لاتین را خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، گو جیاکون سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در ... انتقاد پکن از تحریم‌های آمریکا علیه چین و رویکرد دیرهنگام در قبال کوبا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, کوبا

کیم جونگ اون: موشک ابرفراصوت جدید از هر پدافندی می‌گذرد

رهبر کره شمالی روز سه‌شنبه گفت که هیچ کشوری در جهان نباید قابلیت رزمی جدیدترین موشک ابرفراصوت این کشور را نادیده بگیرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان: «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی امروز (سه‌شنبه) درباره توان موشکی این کشور به دشمنان پیونگ‌یانگ هشدار داد. کیم بعد از آزمایش موشکی جدید کره شمالی گفت که ... کیم جونگ اون: موشک ابرفراصوت جدید از هر پدافندی می‌گذرد

ادامه

آسیا, اقیانوسیه, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

پرتاب موفق ماهواره چین به فضا

چین امروز از ارسال موفق اولین ماهواره خود به فضا در سال جدید میلادی خبر داد. ‌به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، آکادمی فناوری فضایی شانگهای چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهوار به فضا خبر داد. بنا به گزارش رسانه‌های چین، این کشور روز سه شنبه با استفاده از ماهواره بر لانگ ... پرتاب موفق ماهواره چین به فضا

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

سی‌ان‌ان: حمله به سوریه، دلیلی برای ادامه برنامه تسلیحات هسته‌ای کره‌شمالی است

به گزارش سی‌ان‌ان، هم زمان با آن‌که ایالات متحده تلاش می‌کند «کیم جونگ‌اون»، رهبر کره شمالی را قانع کند که تسلیحات هسته‌ای‌اش را کنار بگذارد، چه‌بسا با حمله اخیر به سوریه، زیر پای استدلال‌های خود را خالی کرده باشد.

 

روز گذشته، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا بامداد شنبه اعلام کرد که به نیروهای آمریکایی دستور حمله به سوریه را صادر کرده است. وی این حمله را پاسخی دانست به حمله ادعایی شیمیایی به شهر دوما در جنوب غربی کشور که در کنترل مخالفان است. آمریکا، سوریه و روسیه را به دست داشتن در این حمله متهم می‌کند.

 

اما حمله به مواضع نظام «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه و از متحدان قدیمی کره‌شمالی، می‌تواند برنامه ترامپ برای ملاقات با کیم را که بناست در ماه می یا ژوئن برگزار شود، پیچیده کند.

 

«راجر بیکر»، معاون تحقیقات استراتژیک برای شرکت جهانی اطلاعاتی «استرافور» به سی‌ان‌ان گفت: «دلیل این‌که کره شمالی برنامه هسته‌ای خود را ادامه داد، همین دست اقدام‌های آمریکا است. فرض بر این است که داشتن سلاح هسته‌ای، از احتمال چنین حمله‌های تنبیهی‌ می‌کاهد.»

 

در گذشته، پیونگ‌یانگ مکررا به مداخلات ارتش آمریکا در جهان اشاره کرده و آن را توجیه اصرارش بر برنامه‌های هسته‌ای می‌دانست و آن را عاملی بازدارنده و حیاتی در رابطه با تلاش واشنگتن برای تغییر رژیم این کشور تلقی می‌کرد.

 

به گفته «دن کوتس»، سرپرست سازمان اطلاعات ملی آمریکا، کیم جونگ‌اون سلاح هسته‌ای را کلید «بقای نظامش می‌داند.»

 

او در رویدادی در سال گذشته گفت: «رهبر کره‌شمالی شاهد بوده که چه بر سر نظام‌هایی آمده که قدرت هسته‌ای در اختیار داشتند و از چه نفوذی در جهان برخوردار بودند. کیم دیده که داشتن کارت هسته‌ای در جیب قابلیت بازدارندگی بسیاری به بار می آورد.»

 

در دسامبر سال ۲۰۰۳، پس از ماه‌ها مذاکره با ایالات متحده، «معمر قذافی» رهبر لیبی، با کنار گذاشتن برنامه تسلیحات هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیکش موافقت کرد.

 

«جورج بوش» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، بازگشت لیبی به «جامعه جهانی» را تبریک گفت و «تونی بلر»، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، همان سال از طرابلس دیدار کرد و قذافی را چون شریکی در جنگ علیه ترور در آغوش گرفت.

 

با این حال، در مارس ۲۰۱۱، لندن و واشنگتن خشم قذافی را به دل گرفتند و ناتو برای براندازی او مداخله نظامی کرد. در عرض چند ماه، قذافی در محاصره شورشیانی که پیش از آن‌که گلوله‌ای به سرش شلیک کنند به شدت کتکش زدند، کشته شد.

 

برخی سیاست‌مداران اوکراین نیز مدعی شده‌اند که چنانچه کشورشان زرادخانه هسته‌ای ‌اش را پس از جدایی از شوروی کنار نگذاشته بود، روسیه جرات نمی‌کرد شبه‌جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ به خاک خود ضمیمه کند. گرچه «پترو پروشنکو»، رئیس‌جمهوری اوکراین، درخواست‌های کی‌یف مبنی بر بدل شدن به یک قدرت اتمی را رد کرده است.

 

کوتس گفت: «درسی که ما از لیبی و همچنین قضیه اوکراین فرا گرفتیم، این بود که اگر سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشید، هیچ‌گاه نباید آن را کنار بگذارید. و اگر هم سلاح هسته‌ای در اختیار ندارید، باید به آن دست یابید.»

 

یک مقام وزارت خارجه کره شمالی در سال ۲۰۱۱ گفت که کارزار ناتو علیه لیبی «این درس را به آن‌ها داد» که «برای دفاع از صلح باید قدرت در دست داشت.»

 

از زمان به قدرت رسیدن کیم جونگ‌اون در همان سال، کره شمالی برنامه آزمایش موشکی و هسته‌ای خود را به شکل چشمگیری سرعت بخشید و در نوامبر ۲۰۱۷ پیونگ‌یانگ یک برنامه موشک بالستیک جدید را آغاز کرد که به گفته مقام‌های این کشور می‌تواند سراسر خاک آمریکا را هدف قرار دهد.

 

راجر بیکر گفت: «قضیه لیبی به خوبی نشان داد که وعده‌های آمریکا کاملا موقتی هستند، البته نمی‌توان این حرف را به صدای بلند گفت، چراکه مردم آن را توجیهی برای رفتار بد کره شمالی می‌دانند.»

 

یکی دیگر از نمونه‌هایی که اغلب مورد انتقاد قرار می‌گیرد، نقد دولت ترامپ و پا پس کشیدن از توافق هسته‌ای با ایران است که در زمان ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، ساکن پیشین کاخ سفید، صورت گرفته بود.

 

تهران در سال ۲۰۱۵ موافقت کرد که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود را محدود کند و در عوض از حجم تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور کاسته شود، اما ترامپ گفته که این توافق «نقص‌های فاجعه‌باری» دارد و تهدید کرده که چنانچه ایران به برنامه موشک‌های بالستیک خود که شامل توافق هسته‌ای نمی‌شود ادامه دهد، از آن خارج خواهد شد.

 

«مایک شینو»، یک کارشناس ارشد مؤسسه آمریکا-چین در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در ماه فوریه به سی‌ان‌ان گفت: «درسی که برای مذاکرات آینده با کره شمالی باید در یاد داشت، این است که نمی‌توان بر سر هیچ چیزی روی آمریکایی‌های حساب کرد. پس به جهنم! تا جایی که می‌توانید تسلیحات هسته‌ای جمع کنید و بگویید: اگر جرات داری به ما حمله کن! چون در این صورت به لس آنجلس حمله هسته‌ای می‌کنیم.»

ایلنا

رفتارهای هرج و مرج‌طلبانه ترامپ نفوذ چین را گسترش داده است

یک رسانه خبری غربی به بررسی این مساله پرداخته است که رئیس جمهور چین چگونه در حال پر کردن خلأ رهبری جهان است آن هم در شرایطی که این خلأ توسط رئیس جمهور آمریکا ایجاد شده است.   سی ان بی سی در تحلیلی نوشت: رویکرد آمریکا در عرصه سیاست خارجی در شرایط کنونی را ... رفتارهای هرج و مرج‌طلبانه ترامپ نفوذ چین را گسترش داده است

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

شینهوا: آمریکا در جنگ تجاری با چین شکست می‌خورد

به گزارش رویترز، رسانه رسمی چین هشدار ایالات متحده را درباره افزایش تعرفه‌های گمرکی به سخره گرفت و اعلام کرد که این دست اقدام‌ها شکست خواهد خورد. این رسانه همچنین اعلام کرد که تنها گزینه پیش روی چین این است که چنان ضربه‌ای به آمریکا وارد کند که «دردش را از یاد نبرد.»

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

روسیه خواستار توقف رزمایش‌های آمریکا در شبه جزیره کره شد

سفیر سیار وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور خواستار توقف رزمایش های آمریکا با کره جنوبی در شبه جزیره کره شده است چرا که رزمایش های آمریکا و کره جنوبی به برقراری صلح و آرامش در منطقه شبه جزیره کره هیچ کمکی نمی کند.

ادامه

امریکا, خبر, روسیه, کره جنوبی, کره شمالی