مکزیکیها با برگزاری تجمعی اعتراضی مقابل سفارت آمریکا در مکزیکوسیتی، نسلکشی اسرائیل در غزه را محکوم کردند، پایان جنگ و توقف کمکهای واشنگتن به تلآویو را خواستار شدند. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری پرنسا لاتینا، معترضان مکزیکی که با سازماندهی «پلتفرم مشترک فلسطین» (Plataforma Común por Palestina) و به مناسبت «روز جهانی همبستگی ... تجمع ضد اسرائیلی مکزیکیها مقابل سفارت آمریکا + فیلم
نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است
اجلاس عمومی اخیر “صندوق بینالمللی پول” در واشنگتن همراه با نگرانی از احتمال جدی و اجتنابناپذیر افزایش قیمت جهانی نفت در صورت وسعت گرفتن دامنهٔ جنگ در خاورمیانه بهدلیل سیاستهای جنگافروزانه و تهاجمی بنیامین نتانیاهو و تبعات تأثیر منفی آن بر نرخ تورم در کشورهای سرمایهداری با برگزار شدن شانزدهمین نشستِ سران کشورهای عضو “بریکس” ... نشستِ سران«بریکس» نشانی از پدیدار شدن جهان چند قطبی است
برگزاری رایزنیهای امنیتی استراتژیک چین و روسیه
وانگ یی، عضو دفتر سیاسی و مدیر دفتر امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و سرگئی شویگو دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه ۱۲ نوامبر در پکن ریاست نوزدهمین دور رایزنیهای امنیتی استراتژیک چین و روسیه را برعهده داشتند و ضمن تبادل نظر جامع و عمیق در مورد موضوعات مهم امنیتی استراتژیک مورد توجه مشترک ... برگزاری رایزنیهای امنیتی استراتژیک چین و روسیه
فارن افرز: انتخاب دوباره «ترامپ»، پایان برتری نابجای آمریکا را سرعت میبخشد
نشریه فارن افرز در مطلبی پیروزی «دونالد ترامپ» را در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا همراه با تغییراتی نسبت به دوره نخست دانست و تشریح کرد: سیاست خارجی وی پایان برتری نابجای آمریکا را سرعت میبخشد. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۵ نوامبر (۱۵ آبان) ... فارن افرز: انتخاب دوباره «ترامپ»، پایان برتری نابجای آمریکا را سرعت میبخشد
«بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد
طبق اعلامیه منتشر شده وزارت امور خارجه بلاروس، عضویت این کشور به عنوان شریک در کشورهای گروه بریکس پذیرفته شده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه بلاروس طی بیانیهای گزارش کرد که عضویت این کشور در گروه بریکس به طور رسمی به عنوان یک کشور ... «بلاروس» عضو رسمی گروه «بریکس» شد
سیاستمدار فرانسوی؛ آیا ما حاضریم به نفع امپریالیسم آمریکا نابود شویم
یکی از سیاستمداران سرشناس فرانسوی تاکید کرد که کشورهای غربی باید کشورهای بریکس را بهعنوان یک «تهدید وجودی» تلقی نکنند و اگر غرب نمیخواهد از بین برود، باید گفتوگو با این ائتلاف را آغاز کنند. او همچنین گفت که حضور برخی کشورها در بریکس، خشم اتحادیه اروپا و ناتو را در پی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، «فلوریان فیلیپو» سیاستمدار فرانسوی از کشورهایی نام برد که مشارکت آنها در بریکس خشم اتحادیه اروپا و ناتو را به همراه خواهد داشت. او که رهبر حزب میهنپرستان فرانسه است، به «نووستی» گفت: «حضور سایر کشورها در اجلاس بریکس مانند صربستان یا ترکیه باعث خشم اتحادیه اروپا و ناتو خواهد شد و این نشانه اعتراض به نظم جهانی غرب است.»
او تاکید کرد: «حضور سایر کشورها مانند صربستان یا ترکیه در اجلاس بریکس باعث خشم اتحادیه اروپا و ناتو خواهد شد. این نشانه نافرمانی است، اعتراضی به نظم جهانی غربی و آمریکایی. لازم است تا حد ممکن حاکمیت و مستقل باشیم.»
این سیاستمدار ابراز تاسف کرد که فرانسه استقلال خود را از دست داده و تصور حضورش در نشست امروز بریکس دشوار است.
پیش از این، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در حاشیه مجمع اقتصادی شرق، از «الکساندر وولین» معاون نخستوزیر صربستان خواسته بود که به «الکساندر ووجیچ» رئیسجمهور این کشور سلام برساند و ابراز امیدواری کرد که او در رویدادهای اطلاعرسانی بهعنوان بخشی از اجلاس بریکس در کازان شرکت کند. علاوه بر این، ترکیه مشتاق عضویت در بریکس است و رسما درخواست داده است.
«یوری اوشاکوف» دستیار رئیسجمهور روسیه پیشتر به خبرنگاران گفته بود که تعداد کشورهایی که مایل به همکاری با بریکس به هر شکلی از جمله عضویت در این انجمن هستند، به ۳۴ کشور رسیده و نشست سران انجمن در کازان بزرگترین رویداد سیاست خارجی است که تاکنون در روسیه برگزار شده است.
اگر غرب میخواهد از بین نرود، به رایزنی با بریکس نیاز دارد
از سوی دیگر «فلوریان فیلیپو» رهبر حزب میهنپرستان فرانسه به نووستی گفت: «ایجاد بریکس قبل از هر چیز، تغییر شکل نظم جهانی، چالشی اساسی برای امپریالیسم آمریکا و سیستمی است که آن ایجاد کرده است؛ در درجه اول بر اساس ناتو از منظر نظامی و دیپلماتیک و اتحادیه اروپا، به منظور وابسته کردن این قاره اروپایی به ایالات متحده.»
او افزود: «ظهور بریکس همه اینها را متزلزل میکند، بنابراین کشورهای غربی یا به درون خود و لفاظیهای فزاینده طرفدار جنگ خود عقبنشینی خواهند کرد و این منجر به پایان آنها خواهد شد؛ یا کشورهایی مانند فرانسه دست به سوی بریکس دراز کرده و به سمت گفتوگو خواهند رفت.»
به گفته فلوریان فیلیپو، فرانسه که دارای روابط تاریخی دیرینه با روسیه است، میتواند نقش یک رابط با کشورهای بریکس را ایفا کند، زیرا این کشور همچنین صاحب سرزمینهای ماوراء بحری است که به لطف آن با بسیاری از کشورهای این اتحاد به دلیل مرزهای زمینی یا دریایی مشترک ارتباط دارد.
او در پایان گفت: «سوال امروز این است که آیا ما حاضریم به نفع امپریالیسم آمریکا نابود شویم یا اینکه بریکس را یک تهدید وجودی ندانیم و آن را فرصتی برای توسعه آینده خود بدانیم.»
به گزارش اسپوتنیک، اجلاس بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار می شود. بریکس یک انجمن بین دولتی است که در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد.
روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست بریکس را بر عهده گرفت. امسال با الحاق اعضای جدید به این انجمن آغاز شد؛ علاوه بر روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی، اکنون شامل مصر، اتیوپی، ایران، امارات و عربستان سعودی است. ریاست بریکس روسیه با شعار تقویت چندجانبهگرایی برای توسعه و امنیت عادلانه جهانی برگزار میشود. بهعنوان بخشی از ریاست خود، فدراسیون روسیه بیش از ۲۰۰ رویداد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را سازماندهی خواهد کرد.
نشست بریکس، شکست غرب در انزوای پوتین
رسانه آمریکایی گزارش داد تقریبا سه سال پس از جنگ اوکراین و اقدامات و تحریمهای غرب علیه روسیه جهت انزوای رئیسجمهور این کشور، اکنون با برگزاری نشست «بریکس» در شهر «کازان» روسیه و ریاست این گروه توسط این کشور نشان میدهد که «ولادیمیر پوتین» تنها نیست، بلکه ائتلافی از کشورهای نوظهور پشت او ایستادهاند.
به گزارش ایسنا، اجلاس سه روزه بریکس که از روز سهشنبه در شهر «کازان» واقع در جنوبغربی روسیه آغاز میشود، اولین نشست گروه اقتصادهای نوظهور مانند برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی از زمانی است که در اوایل سال جاری گسترش یافت و کشورهایی نظیر مصر، امارات، اتیوپی و ایران را نیز شامل شد.
شبکه خبری سیانان با اشاره به این نشست گزارش داد مقاماتی از جمله «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران، «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین، «نارندرا مودی» نخستوزیر هند، «سیریل رامافوسا» رئیسجمهور آفریقای جنوبی و همچنین اعضایی از خارج این گروه از جمله «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در نشست بریکس شرکت میکنند. البته «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهور برزیل هم قرار بود به این مقامات ملحق شود اما پس از مصدومیت ناشی از زمین خوردن، سفر خود به «کازان» را لغو کرد.
انزوای غرب در جهان
این رسانه آمریکایی در این گزارش با اشاره به جایگاه روسیه به عنوان کشوری که از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست بریکس را برعهده گرفته است، مینویسد: «نشست بریکس که قرار است بزرگترین نشست بینالمللی باشد که رئیسجمهور روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، میزبانی آن را برعهده دارد، همگرایی و یکپارچگی فزاینده کشورهایی را نشان میدهد که امیدوارند شاهد تغییر در تعادل جهانی باشند و در برخی موارد کشورهایی نظیر روسیه، چین و ایران مستقیما میخواهند با غرب تحت رهبری ایالات متحده مقابله کنند.»
سیانان با اشاره به قدرت روسیه و بریکس در به چالش کشیدن غرب مینویسد: «پوتین طی روزهای آتی در این نشست چنین پیامی را منتقل خواهد کرد؛ این غرب است که با تحریمها و ائتلافهایش در جهان منزوی شده است، درحالیکه اکثر کشورهای جهان با حمایت از تلاشهای روسیه و بریکس، رهبری جهانی آمریکا را به چالش میکشند.»
رئیسجمهور روسیه روز جمعه ضمن استقبال از نفوذ اقتصادی و سیاسی رو بهرشد کشورهای بریکس به عنوان یک «حقیقت غیرقابل انکار»، گفت: «اگر بریکس و کشورهای ذینفع با هم همکاری کنند، عنصر اساسی نظم نوین جهانی خواهند بود.»
این اظهارات رئیسجمهور پوتین و برگزاری نشست بریکس درحالی انجام میشود که فرصت زیادی تا انتخابات پنجم نوامبر ریاستجمهوری آمریکا باقی نمانده است؛ انتخاباتی که اگر «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در آن پیروز شود، جهان شاهد تغییر رویه حمایتهای واشنگتن از کییف خواهد بود و احتمالا روابط آمریکا با متحدان قدیمیاش تیره خواهد شد.
«الکس گابویف» مدیر مرکز اوراسیا کارنگی روسیه در برلین میگوید: «نشست بریکس یک پیشکش واقعی برای پوتین است. پیام چنین خواهد بود: شما چگونه میتوانید درباره انزوای جهانی روسیه صحبت کنید درحالیکه تمامی این رهبران به کازان میآیند؟»
وی با اشاره به هدف رئیسجمهور روسیه افزود: «روسیه میخواهد بریکس را بهعنوان سردمدار سازمان جدیدی که همه ما را بهعنوان یک جامعه جهانی به سوی نظم عادلانهتری هدایت میکند، نشان دهد.»
بحرانهای جهانی
سیانان با اشاره به ناآرامیها در غرب آسیا و همچنین تداوم جنگ اوکراین مینویسد: «نشست بریکس در میانه بحرانهای جهانی از جمله تداوم جنگ اوکراین و گسترش درگیریها در خاورمیانه برگزار میشود.»
چین و روسیه بارها خواستار آتشبس در جنگ غزه و لبنان و همچنین توقف جنایات اسرائیل شدهاند اما این درحالیست که آمریکا از «حق اسرائیل برای اقدامات تلافیجویانه علیه حماس و حزبالله لبنان» حمایت میکند.
از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل با حمایت آمریکا جنگی ویرانگر را علیه مردم غزه به راه انداخته و بیش از ۱۴۰ هزار فلسطینی شهید و زخمی شدهاند. در این جنگ علاوه بر تخریب گسترده و گرسنگی که جان صدها کودک فلسطینی را گرفته و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان محسوب میشود، هزاران فلسطینی دیگر هم مفقود شدهاند.
همچنین در سایه حمایتهای کورکورانه واشنگتن، اسرائیل جنایاتش را به لبنان هم کشانده و هزاران نفر را به خاک و خون کشیده است. مقامات لبنانی اعلام کردند که تاکنون دستکم ۲۴۸۳ لبنانی از جمله غیرنظامیان و کادر درمان به شهادت رسیده و ۱.۲ میلیون نفر از خانههای خود رانده شدهاند.
«جاناتان فولتون» یکی از اعضای ارشد غیر مقیم شورای آتلانتیک مستقر در ابوظبی گفت: «بسیاری از شرکتکنندگان در این نشست، درگیری در خاورمیانه را نمونه بارز این موضوع می دانند که چرا این گروه خاص از کشورها باید نفوذ بیشتری داشته باشند.»
علاوه بر ناآرامیها در غرب آسیا، نشست بریکس در حالی برگزار میشود که اوکراین در ژانویه ۲۰۲۵ سومین زمستان جنگ را تجربه خواهد کرد.
بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالیست که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.
سیانان در پایان این گزارش مینویسد: «ناظران همچنین بررسی خواهند کرد که آیا چین و برزیل مانند نشست ماه گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از نشست بریکس به عنوان بستری برای اجرای پیشنهاد صلح ۶ مادهای مشترک خود در مورد جنگ اوکراین استفاده میکنند یا خیر.»
حزب راست افراطی فرانسه: سلطه اقتصادی بریکس آغاز شده است
مقام ارشد حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه نسبت به قدرت اقتصادی مجموعه کشورهای بریکس اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، فلوریان فیلیپو، معاون حزب راست افراطی ” جبهه ملی” در فرانسه به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: سلطه اقتصادی کشورهای عضو بریکس آغاز شده است. فیلیپو افزود: کشورهای غربی هرگز نخواهند توانست که در قبال ... حزب راست افراطی فرانسه: سلطه اقتصادی بریکس آغاز شده است
لغو حضور رئیسجمهور برزیل در اجلاس بریکس پس از خونریزی مغزی
رئیسجمهور برزیل به دلیل مصدومیت ناشی از زمین خوردن و خونریزی، ممکن است در اجلاس «بریکس» در کازان شرکت نکند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل که دچار حادثه شده و به گفته پزشکان مصدومیتش جدی است، احتمالاً در اجلاس «بریکس» در کازان روسیه شرکت نخواهد ... لغو حضور رئیسجمهور برزیل در اجلاس بریکس پس از خونریزی مغزی
ابراز تمایل کلمبیا برای پیوستن به بریکس
معاون وزیر امورخارجه کلمبیا از تمایل کشورش برای پیوستن به بریکس خبر داد و خاطرنشان کرد که در این باره با هند گفتوگو کرده است. به گزارش ایسنا، خورخه انریکه روجاس رودریگز، معاون وزیر امور خارجه کلمبیا که به دهلی سفر کرده است در گفتوگو با یک رسانه هندی تاکید کرد که کشورش مایل به ... ابراز تمایل کلمبیا برای پیوستن به بریکس
رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد
رئیسجمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشتساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بینالمللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسمژومارت توقایف رئیسجمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد