به گزارش اسکاینیوز، مرکز موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه»، روز جمعه، اعلام کرد ترکیه در حال سندسازی درباره مالکیت دستکم ۱۵ روستا در استان ادلب است و تأکید دارد که این اسناد متعلق به زمان حضور عثمانیها در این منطقه است.
ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۷ در چارچوب عملیات نظامی خود علیه شبهنظامیان کرد در سوریه، در «عفرین» و مناطقی در شمال سوریه مستقر شده است.
در حالیکه ارتش سوریه و همپیمانانش برای آزادسازی ادلب از اشغال تروریستها آماده میشوند، ترکیه با طرح ادعاهای انساندوستانه، سعی در متوقفکردن این عملیات است.
رهبر حزب جمهوری خواه: ترکیه بیشترین آسیب را از تجزیه سوریه میبیند
کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه گفت: بی تردید ترکیه بیشترین آسیب را از تجزیه و عدم یکپارچگی خاک سوریه خواهد دید و به همین علت باید در میان کشورهای منطقه بیشترین حساسیت را نسبت به حفظ یکپارچگی سوریه داشته باشد.
قلیچدار اوغلو طی مصاحبه با خبرنگاران در شهر ایزنک استان بورسا اظهار کرد: برای همین حساسیت، سیاست کنونی آنکارا کمکی به حفظ تمامیت ارضی سوریه نمی کند و باید تغییر کند.
وی بار دیگر از سیاست خارجی دولت ترکیه به ویژه در خصوص سوریه انتقاد کرد و افزود: دولت باید در سیاست خارجی به ویژه درباره سوریه تجدید نظر کند و گرنه تداوم روند اشتباه کنونی به مانعی بزرگ در اصلاح اقتصاد آشفته کشور تبدیل شده و صدمات جبران ناپذیری به امنیت ملی ترکیه وارد می کند.
این مقام حزبی ترکیه هفته گذشته در گفت و گو با روزنامه حریت به انتقاد شدید از سیاست های خارجی حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه به ویژه در موضوع سوریه پرداخت و اظهار کرد: در خصوص ادلب، ترکیه بدون اتلاف زمان و بلافاصله باید با دولت مرکزی سوریه وارد مذاکره شود، چرا که حفظ تمامیت ارضی سوریه برای بقای ترکیه مهم و حیاتی است و منافع ترکیه را در منطقه حفاظت می کند.
وی همچنین ماه گذشته میلادی در نشست گروهی نمایندگان حزب جمهوری خواه خلق در مجلس این کشور به انتقاد شدید از سیاست های پیشین و کنونی حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان پرداخت و اظهار کرد: امروز ترکیه تحت حکمرانی اردوغان شاهد غرق شدن اقتصاد در باتلاق بدهی های خارجی است، چرا که مدیریت کشور در اختیار یک گروه بدون حساب و کتاب و بدون بصیرت قرار دارد.
به رغم اصرار دولت ترکیه در دشمنی با دولت سوریه، سران احزاب و کارشناسان سیاسی مخالف حزب حاکم با اجماع کامل بر این نکته تاکید دارند که سیاست اردوغان در دشمنی با بشار اسد رییس جمهوری سوریه راه به جایی نمی برد و باید در اسرع وقت با دولت دمشق مذاکره شود.
دولت ترکیه تحت فشار سنگین مخالفان به منظور اصلاح سیاست های خارجی و مذاکره با دولت دمشق قرار گرفته است.
امین چولاشان نویسنده، روزنامه نگار و کارشناس سیاسی ترک به تازگی طی یادداشتی در روزنامه سوزجو نوشت: شمار زیادی از سربازان ارتش ترکیه در سوریه کشته شده اند و میلیاردها دلار از جیب ملت ما در سوریه هزینه شده و امروز شاهد افزایش تورم، بی ثباتی نرخ ارز و افت ارزش پول ملی هستیم که سرمنشاء این بدبختی ها از دوران نخست وزیری احمد داوود اوغلو آغاز شده و امروز کسی او را محاکمه نمی کند.