سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) و چین در پکن برگزار و با حضور چهره‌های برجسته‌ای چون رهبران برزیل، کلمبیا، شیلی و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، به صحنه‌ای برای نمایش پیوندهای رو به رشد این منطقه با پکن تبدیل شد. این نشست در حالی برگزار شد که سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از جمله کاهش کمک‌های خارجی، کشورهای آمریکای لاتین را به سوی شریکان جدید سوق داده است.

شی در این مجمع از تخصیص بیش از ۹ میلیارد دلار اعتبار جدید در قالب ارز یوان برای کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب خبر داد. این اقدام بخشی از تلاش چین برای تقویت نفوذ اقتصادی خود در منطقه‌ای است که به طور سنتی تحت نفوذ آمریکا بوده است.

به نوشته فارن پالسی، یکی از مهم‌ترین تحولات این نشست، اعلام رسمی پیوستن کلمبیا، متحد دیرینه نظامی آمریکا، به ابتکار کمربند و جاده چین بود. این تصمیم در پی کاهش کمک‌های مالی آمریکا به کلمبیا و تعلیق خط اعتباری صندوق بین‌المللی پول به دلیل نگرانی از کسری بودجه این کشور اتخاذ شد.

گوستاوو پترو، رئیس‌جمهوری کلمبیا، با تأکید بر حفظ روابط مثبت با هر دو قدرت جهانی، به دنبال شرکای جدید برای حمایت از اقتصاد کشورش است. نظرسنجی‌های اخیر در این کشور آمریکای لاتین نشان می‌دهد که افکار عمومی کلمبیا نیز به طور فزاینده‌ای به سمت چین متمایل شده است.

در گزارش این نشریه آمریکایی آمده است: برزیل، دیگر بازگر کلیدی این نشست و منطقه آمریکای لاتین، با اعلام حدود پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید چینی در بخش‌های انرژی سبز و حمل‌ونقل، رویکردی راهبردی‌تر در روابط با چین اتخاذ کرده است. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل پروژه سوخت هوانوردی پایدار، گسترش کارخانه خودروسازی و همکاری برای تولید مواد اولیه دارویی است.

به نوشته فارن پالسی، همچنین مذاکراتی برای احداث راه‌آهن بین بنادر اقیانوس‌های اطلس و آرام در جریان است که می‌تواند تجارت منطقه‌ای را متحول کند. مقام های برزیلی بر این باور هستند که این بار برخلاف گذشته، سیاست‌های صنعتی هدفمندی را برای جلوگیری از وابستگی صرف به صادرات مواد خام دنبال می‌کنند.

در نظرسنجی اخیر نشریه اکونومیست در برزیل، کلمبیا و ونزوئلا وقتی از مردم این کشورها پرسیده شد که بین چین و آمریکا کدام یک «رویه‌های تجاری منصفانه‌تر و شفاف‌تری» با این سه کشور دارند، بیشتر پاسخ‌دهندگان چین را انتخاب کردند. در هر سه کشور، پاسخ دهندگان گفتند که چین به کشورهای آمریکای لاتین احترام بیشتری می‌گذارد.

این تغییر نگرش در حالی رخ می‌دهد که چین تمرکز خود را بر انرژی‌های تجدیپذیر در سرمایه‌گذاری‌های خارجی افزایش داده و وابستگی به نفت در پروژه‌های برزیلی را به کمتر از یک درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش داده است.

در این میان چین به منظور تقویت روابط نزدیک‌تر با این منطقه، به مدت یک سال به اتباع پنج کشور آمریکای لاتین اجازه ورود بدون ویزا را خواهد داد. وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد که از اول ژوئن (۱۱ خرداد)، شهروندان برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو و اروگوئه می‌توانند تا ۳۰ روز بدون ویزا وارد چین شوند. این برنامه آزمایشی به مدت یک سال اجرا خواهد شد.

این نشست نه تنها نشان‌دهنده عزم کشورهای آمریکای لاتین برای تنوع‌بخشی به شرکای اقتصادی خود بود، بلکه پیامی روشن به واشنگتن در مورد تأثیر سیاست‌های انزواگرایانه ترامپ داشت. با توجه به ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی، انتظار می‌رود که همکاری‌های چین و سلاک در زمینه‌های زیرساختی، صنعتی و انرژی پاک در سال‌های آینده گسترش یابد.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که فارن پالسی به چالش‌های داخلی و خارجی متعددی، از اعتراضات ضددولتی در پاناما تا تحولات سیاسی در کلمبیا و درگذشت خوزه موخیکا، رئیس‌جمهوری فقید اروگوئه، اشاره دارد. با این حال، به نظر می‌رسد که محور پکن-سلاک به یکی از کلیدی‌ترین عوامل شکل‌دهنده آینده اقتصادی آمریکای لاتین تبدیل شده است.

بروکسل: چین برنده جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد بود

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به‌رغم ابراز آمادگی این بلوک برای جنگ تجاری احتمالی با آمریکا گفت که چین برنده این جنگ خواهد بود! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، کاجا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه اجلاس غیر رسمی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت که این بلوک مهیای جنگ تجاری ... بروکسل: چین برنده جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد بود

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا

طرح ۸ میلیاردی فروش سلاح به اسرائیل/وعده دوباره سندرز برای جلوگیری از فروش تسلیحات آمریکایی به تل‌آویو

سناتور سرشناس آمریکایی مجددا وعده داد هر آنچه که می‌تواند را انجام دهد تا مانع فروش تسلیحات به اسرائیل شود. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکایی از ایالت ورمونت که طی سال گذشته به دلیل تداوم جنگ نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل در این باریکه انتقادات فراوانی از دولت آمریکا و ... طرح ۸ میلیاردی فروش سلاح به اسرائیل/وعده دوباره سندرز برای جلوگیری از فروش تسلیحات آمریکایی به تل‌آویو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, صهیونیسم, گرسنگی

برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

«اریک ماسکین» برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۷، اخیرا برای شرکت در «دومین کنفرانس بین‌المللی علوم پایه» به چین سفر کرد. درک او از اهمیت و نقش علوم پایه در توسعه اجتماعی چگونه است؟ به عقیده او فناوری‌های پیشرفته مثل هوش مصنوعی چه فرصت‌ها و چالش‌هایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟ به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ ... برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش