سفیر روسیه در افغانستان اعلام کرد، از زمانی که طالبان کنترل کابل و بخش اعظم افغانستان را در دست گرفته هیچ تظاهراتی علیه این گروه وجود ندارد و زندگی به حالت عادی و نرمال برگشته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در افغانستان گفت: هیچ تظاهراتی علیه طالبان وجود ندارد. اوضاع در کابل برای هشتمین روز متوالی خوب و نرمال است به طوری که مغازهها باز شده و طالبان کنترل اجرای نظم و قانون در این شهر را برعهده گرفته است.
وی افزود: زندگی فقط به حالت عادی برنگشته است. حقیقت امر این است که پیش از طالبان هیچ زندگی نرمالی وجود نداشت چرا که داعش در کابل فعالیت میکرد. در حقیقت پیش از طالبان کابل به یک زمین بازی برای تروریستهای داعش تبدیل شده بود.
دیمیتری ژیرنوف همچنین تاکید کرد: من اوایل روز شنبه با یکی از مقامات عالیرتبه طالبان دیدار کردم و این گروه تمایل خود به یک راهحل سیاسی و صلحآمیز برای بحران کنونی را نشان داد. این نماینده طالبان از دیپلماتهای روس خواست تا به نیروهای خیزش مردمی در پنجشیر به رهبری امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهور افغانستان این پیام را بدهند که طالبان خواستار اجتناب از درگیری و خونریزی است و دوست دارد با آنها به یک توافق سیاسی دست یابد.
طالبان در تاریخ ۱۵ اوت وارد کابل شد و به هفتهها حمله و درگیری پایان داد و منجر به سقوط دولت کابل تحت حمایت آمریکا شد. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان از سمت خود استعفا داد و از کشور خارج شد. تسلط طالبان بر افغانستان هزاران افغان را مجبور کرد تا از ترس اقدامات تلافیجویانه این شبهنظامیان دست به فرار از این کشور بزنند.
در حال حاضر پنجشیر مرکز مقاومت افغانستان علیه طالبان است. صالح و جبهه مقاومت ملی افغانستان نیروهای خود را در این ولایت برای مقاومت در برابر شبهنظامیان طالبان متمرکز میکنند. نیروهای مقاومت تاکنون منطقه “چاریکار” در ولایت “پروان” واقع در شمال کابل را بازپس گرفتهاند.
آماده تشکیل دولتی فراگیر با طالبان هستیم/ آنچه قابل قبول نیست تشکیل دولت افراطگرا در افغانستان است
احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود، فرمانده نظامی و وزیر دفاع پیشین افغانستان در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت: من آمادهام در صورتی که شرایط برای صلح و امنیت در کشور فراهم شود، از خون پدرم که دو روز قبل از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ترور شد، بگذرم.
وی افزود: ما آماده گفتگو با طالبان هستیم و تماسهایی با این گروه داریم. حتی پدرم سال ۱۹۹۶ بدون محافظ و سلاح برای گفتگو با رهبری طالبان به خارج از کابل رفت و به آنها گفت: چه میخواهید؟ میخواهید دین اسلام اجرا شود؟ ما هم مسلمان هستیم و خواهان صلح بگذارید با هم همکاری کنیم. با این حال طالبان میخواهد همه چیز را به زور سلاح تحمیل کند. اگر صلح میخواستند با ما صحبت و همکاری میکردند. ما همگی افغان هستیم و در آن صورت صلح وجود خواهد داشت.
او گفت: در دوره پدرم، طالبان نتوانست کنترل شمال را در دست بگیرد. بعدا القاعده ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ پدرم را ترور کرد. اما من مایلم به خاطر برقراری صلح و امنیت و ثبات در کشور از خون پدرم بگذرم. ما آماده تشکیل دولتی فراگیر با طالبان از طریق مذاکرات سیاسی هستیم. اما آنچه قابل قبول نیست تشکیل دولت افراطگرا در افغانستان است که تهدید خطرناکی نه فقط برای افغانستان بلکه برای تمام منطقه و جهان است.
احمد مسعود بر اهمیت تمرکززدایی در افغانستان تأکید کرد و گفت: ما با آنها گفتگو میکنیم و به رسیدن به راهکاری و پایان جنگ امید داریم. آنها میگویند که ضد تروریسم بینالمللی هستند اما باید این مسئله را به صورت عملی ببینیم. امیدواریم که آنها مایل به این مسئله باشند. ما خواهان جنگ نیستیم. اگر وارد پنجشیر شدند ما آماده جنگ هستیم. درست است که آنها میتوانند بدون سلاح وارد شوند اما اگر با تفنگ وارد شدند ما آماده دفاع هستیم اما باید اجازه فرصت صلح را بدهیم حتی اگر صلح با طالبان باشد.