یک هیات از حزب اتحاد دمکراتیک سوریه برای گفت و گو با دولت درباره سرنوشت مناطق تحت تسلط خود وارد دمشق شد.
دیدبان حقوق بشر سوریه روز سه شنبه اعلام کرد که این هیات روز گذشته از شهر قامشلی در شمال شرق استان حسکه به منظور گفت و گو با دولت درباره سرنوشت مناطق تحت کنترل خود در شرق فرات به دمشق رفت.
سفر این هیات کردی پس از آن انجام شد که فیصل مقداد معاون وزیر خارجه سوریه اعلام کرد که کشورش تماس با کردها در شمال این کشور را به دنبال تلاش ترکیه برای مداخله نظامی در این منطقه آغاز کرده است.
از سوی دیگر برخی رسانه های کردی روز سه شنبه ادعا کردند که نظام سوریه با خواسته های حزب اتحاد دمکراتیک درباره پذیرفتن خودگردانی برای کردها مخالفت کرده است.
این رسانه ها افزودند: دولت سوریه فقط با برخی خواسته های دیگر کردها از جمله اختصاص بخشی از نفت این مناطق به آن ها و وارد کردن زبان کردی به نظام آموزشی کشور و برخی امور اداری در مقابل قطع ارتباط کردها با آمریکا و بازگشتن به آغوش وطن موافقت کرده است.
کردهای سوریه سال ها با تکیه بر حمایت آمریکا از گفت وگو با دولت سوریه خودداری می کردند.
‘رجب طیب اردوغان’ رئیس جمهوری ترکیه ۲۱ آذرماه اعلام کرد: عملیات نظامی شرق فرات در سوریه با هدف پاکسازی نیروهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) به زودی آغاز می شود.
نخستین برنامه اعلام شده ارتش ترکیه و تروریست های هم پیمان آن در عملیات جدید، اشغال شهر منبج به بهانه حضور نیروهای دمکراتیک(قسد) است.
مقام کرد سوری: منطقه امن تحت کنترل ترکیه را نمیپذیریم

‘آلدار خلیل’ از مسئولان کردهای سوریه گفت: با ایجاد منطقه امن تحت کنترل و نظارت ترکیه در شمال و شمال شرق سوریه مخالفیم.
خلیل در گفت و گو با خبرگزاری ‘هاوار’ افزود: برای ایجاد منطقه امن ابتدا باید مشخص شود، چه کسی تهدید است و امنیت چه کسی باید تامین شود.
وی بیان کرد: اگر منطقه امن برای حفظ امنیت در شمال سوریه و دفاع از منطقه در مقابل تهدیدهای ترکیه باشد، سیاست بسیار خوب است اما اگر موضوع برعکس باشد این سخن دیگری است.
مسئول روابط خارجی جنبش جامعه دمکراتیک سوریه گفت: اظهارات مسئولان ترکیه مبنی بر اینکه این کشور ناظر و مسئول منطقه امن در شمال سوریه باشد نشان می دهد که این موضوع برای امنیت شمال سوریه نیست.
خلیل اضافه کرد: سپردن مسئولیت منطقه امن در شمال سوریه به ترکیه باعث نگرانی شدید است زیرا تهدید به اشغال همه مناطق شمال سوریه کرده است.
وی تصریح کرد: همه منطقه و نه تنها شمال شرق سوریه با خطر روبروست زیرا وارد مرحله جدیدی شده است به همین خاطر، همه باید برای رسیدن به یک راه حل سوری – سوری تلاش کنند.
خلیل افزود: اگر طرف های سوری به یک راه حل دست یابند در این صورت ترکیه و دیگر طرفها هیچ بهانهای برای دخالت در امور داخلی سوریه نخواهند داشت.
این مسئول کرد سوری اظهار داشت: اگر منطقه امن تحت تسلط و کنترل بینالمللی باشد و با جدیت در مقابل تهدیدهای ترکیه ایستادگی شود، مذاکره کردها با دولت سوریه نیز آسان میشود و ملت سوریه میتوانند سریعتر راه حلی را برای بحران بیابند.
وی بیان کرد: ترکیه از طریق ایجاد منطقه ای امن در شمال سوریه تلاش می کند از طریق حلب به موصل و کرکوک برسد که ترکیه آن را بخشی از خاک خود می داند.
خلیل افزود: این کشور ادلب و عفرین را اشغال کرده است و تلاش میکند منبج و شمال سوریه را از خاک کشور جدا و سوریه را تجزیه کند.
وی اضافه کرد: اردوغان در اشغال شمال و شمال شرق سوریه در عملیاتی مانند اشغال عفرین ناتوان است و بر این اساس تلاش میکند این مناطق را با حیله ایجاد منطقه امن اشغال کند.
مسئول روابط خارجی جنبش جامعه دمکراتیک سوریه گفت: از آمریکا درباره منطقه امن موردنظر توضیح خواستهایم و اگر آمریکاییها بگویند که چنین منطقه ای تحت کنترل ترکیه ایجاد میشود، با آن مخالفیم ولی میتوانیم ایجاد چنین منطقه امنی را تحت کنترل سازمان ملل متحد بپذیریم.
رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه در نشست گروه پارلمانی ترکیه تاکید کرد که ایجاد منطقه امن در نوار مرزی سوریه با ترکیه توسط ما انجام خواهد گرفت و رئیس جمهوری آمریکا نیز با این تصمیم موافقت کرده است.
در همین حال خبرگزاری آناتولی ترکیه سه شنبه در گزارشی مدعی شد، منطقه امنی که ترکیه با دولت آمریکا بر سر آن به توافق رسیده شامل مناطقی از سه استان حلب، رقه و حسکه سوریه میشود.
ایرنا